Helaas, je kunt je OV-chipkaart niet op je telefoon zetten. Maar dat betekent niet dat je niet kunt inchecken met je mobiel. In het OV inchecken met je smartphone gaat namelijk heel makkelijk en snel. Dit doe je met OVpay en je bankpas.
Open de Wallet-app op je iPhone.en tik vervolgens op 'Openbaarvervoerkaart'.Kies een ov-kaart uit de lijst, of zoek op locatie of kaartnaam.
In Nederland is het sinds 31 januari 2023 mogelijk om in de trein direct met Apple Pay te reizen. De poortjes en incheckpalen ondersteunen sinds die datum, naast de OV-chipkaart, ook je mobiel of smartwatch via NFC en dus het in- en uitchecken met Apple Pay (evenals je fysieke betaalpas).
De app OV-chipkaart is niet langer actief. Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart, heeft volgens een woordvoerder besloten niet langer te investeren in de app, die aan vernieuwing toe was. Het bedrijf zegt dat de gebruikers van de app beter de website ovchipkaart.nl kunnen gebruiken.
Hoe werkt inchecken met je smartphone? Waar je voorheen je plastic pasje voor de scanner moest houden, kun je nu je smartphone gebruiken. Dit doe je door de achterkant van je telefoon tegen de incheckpaal te houden.De poortjes op het station gaan dan gewoon open.
Vanaf vandaag is het mogelijk om in te checken bij de trein, bus en metro via de chip in smartphones. iPhones en reisabonnementshouders zijn voorlopig uitgesloten.
Kan ik in- en uitchecken met Apple Pay (Express)?
Jazeker!Tenminste:als je een betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank of SNS hebt. of een creditcard van Mastercard of Visa hebt.
Om in Wallet een nieuwe openbaarvervoerkaart te kunnen toevoegen, moet je een China UnionPay-creditcard of -betaalkaart aan Wallet hebben toegevoegd. Als je een vinkje en 'Gereed' ziet, maar geen ov-kaart in Wallet: Tik in de Wallet-app op de knop 'Voeg toe' .
Met de Wallet-app kun je onder andere je creditcards en betaalkaarten voor Apple Pay, je rijbewijs of identiteitskaart, ov-kaarten, toegangskaarten en sleutels veilig en handig op één plek bewaren, zodat je er eenvoudig bij kunt.
Je reizen wordt afgerekend bij de bank die gekoppeld is aan je betaalpas of creditcard. De kosten van je reizen zie je een dag later als één bedrag terug op je bankafschrift. Hoeveel kost mijn reis met OVpay? Reizen met OVpay kost hetzelfde als reizen met de OV-chipkaart op vol tarief.
Als je met de trein reist moet er minimaal € 20,- op je kaart staan als je incheckt. Als je met de bus reist moet er minimaal €4,- op je kaart staan.
Ja, in- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is goedkoper dan een regulier kaartje kopen bij de buschauffeur. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
Controleer of je Apple Pay kunt gebruiken: Neem contact op met de kaartverstrekker om te zien of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Je apparaat moet Face ID of Touch ID hebben of er moet een toegangscode op zijn ingesteld.
Je kunt je Mastercard of Maestro-kaart ook met Apple Pay gebruiken om overal ter wereld contactloos te betalen. Overal waar je contactloos kan betalen, in restaurants, of in winkels bij voorbeeld, kun je ook Apple Pay gebruiken.
Als je een kaartje hebt gedownload naar de app moet je die dan ook inchecken via je telefoon en hoe werkt dat? Met een e-ticket op de app (mobiel ticket) kunt u niet in- en uitchecken.
Via de 9292-app kun je bij een reisadvies direct e-tickets kopen bij alle ov-bedrijven voor je hele reis met trein, bus, tram en metro.
Zo werkt in- en uitchecken met uw betaalpas
Heel makkelijk: u houdt uw contactloze betaalpas, mobiele telefoon, wearable of creditcard tegen de kaartlezer of het poortje en - bliep!- u bent ingecheckt. Na uw reis checkt u op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het.
Pas eind 2024 gaat de stekker uit de ov-chipkaart. Er komt na de zomer volgend jaar wel een opvolger, de OVpas, die is voor reisproducten zoals trajectkaarten. De OV-pas krijgt ook een anonieme variant.
Veel Nederlanders kunnen vanaf maandag hun smartphone gebruiken als ov-chipkaart. Dankzij nfc-simkaarten van Vodafone en KPN en een app voor gebruik van de dienst zijn Android-smartphones met nfc geschikt om in en uit te checken met een smartphone in plaats van ov-chipkaart.
"Je kunt inchecken als je rood staat, maar als je niet genoeg saldo hebt op het moment dat de bank wil afrekenen, is er een probleem." Dan kom je op de zogeheten deny-list (weigerlijst) te staan en kun je pas weer reizen met het openbaar vervoer als je je rekening hebt aangevuld zodat het bedrag wel kan worden ...