Met de Twelve South AirFly Pro kun je AirPods of een draadloze Beats-koptelefoon gebruiken voor het entertainmentsysteem in een vliegtuig, apparaten in de sportschool of op andere plekken waar je wel een bekabelde aansluiting hebt maar geen Bluetooth-verbinding.
De meeste luchtvaartmaatschappijen verbieden het gebruik van bluetooth-hoofdtelefoons om veiligheidsredenen (risico op interferentie met apparaten aan boord) maar er zijn ook uitzonderingen.
Mag je gebruik maken van Bluetooth in het vliegtuig? In het vliegtuig mag je bij de meeste vliegmaatschappijen gebruik maken van Bluetooth, bluetooth is een draadloze technologie die via radiostralen werkt net zoals wifi alleen is de afstand erg kort.
En ja, je hebt de vliegtuigadapter nodig want jouw favoriete koptelefoon heeft een jackplug en in je stoel in het vliegtuig zit nog steeds vaak een duo-jackplug. Een enkele jack past ook maar dan heb je mono-geluid. Neem dus altijd een vliegtuigadapter mee.
Het beste antwoord. Nee, je mag niet bellen in het vliegtuig. Alle verbindingen (gsm, bluetooth, wifi) moeten uit omdat je telefoon daarmee potentieel gevaarlijke elektromagnetische straling veroorzaakt. Zo'n beetje alle Europese maatschappijen hebben tegenwoordig hetzelfde beleid.
Als je zonder adapter je eigen hoofdtelefoon of oordopjes aansluit heb je slechts geluid via 1 kant. De vliegtuigadapter zorgt er door de dubbele pin voor dat je probleemloos kan luisteren met je eigen hoofdtelefoon of oordopjes.
Stap 1: Start Spotify en log in met uw account. Stap 2: Ga naar het nummer, de afspeellijst of podcast die je in het vliegtuig wilt beluisteren en schakel vervolgens de Download-knop rechtsboven in om Spotify-nummers te downloaden. Stap 3: Stel nu de Spotify Offline-modus in.
Gelukkig is het niet meer nodig om een smartphone volledig uit te schakelen aan boord dankzij de vliegtuigmodus. De vliegtuigmodus komt er in principe op neer dat je toestel geen signalen uitzendt. Dit betekent dat mobiele telefonie en dataverkeer niet meer werken en dat wifi en bluetooth zijn uitgeschakeld.
Wanneer de draadloze verbindingen van mobiele telefoons, tablets en andere gadgets zijn ingeschakeld, kan het interfereren met de eigen communicatiesystemen van het vliegtuig via radiogolven.
De snelheid van internet in het vliegtuig is lang niet zo snel als op vaste grond, maar je kunt er prima mee Whatsappen, e-mailen en zelfs een beetje op sociale media rondkijken.
Aangezien je in vliegtuigmodus niet kan bellen, geen berichten kan verzenden en niet op het internet kan surfen, schakelen heel wat mensen hun toestel gemakshalve gewoon uit. Muziek beluisteren die op je telefoon is opgeslagen kan je echter gerust blijven doen.
Regels powerbank in het vliegtuig
Een powerbank met een capaciteit onder de 100 Wh mag volgens de IATA richtlijnen mee in de cabine van het vliegtuig. Hetzelfde geldt voor losse lithium batterijen. Deze mogen mee in de cabine, mits ze in de originele verpakking zitten.
Aan boord van de Boeing 737 MAX, Boeing 767 en Boeing 787 Dreamliner zijn USB-poorten aanwezig in de stoel. Hiermee kun je je smartphone of tablet opladen. Let op, het is niet toegestaan powerbanks op te laden via de USB-poorten.
Nederlandse regels vanaf 21 mei
Daarom veranderen ook de regels in Nederland. Vanaf zaterdag 21 mei is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht op Nederlandse luchthavens. Mensen met een kwetsbare gezondheid worden wel geadviseerd (vrijwillig) een medisch mondkapje te dragen.
In het vliegtuig zijn wifi-ontvangers geplaatst. Dit netwerk staat in contact met een antenne bovenop het vliegtuig. Die verzendt het dataverkeer met de snelheid van het licht naar de dichtstbijzijnde satelliet, die het direct doorstraalt naar een grondstation.
Tijdens de vlucht raak je buiten het bereik van de telefoontorens waarmee je mobiele telefoon constant verbinding zoekt. Omdat je telefoon geen verbinding kan vinden stuurt hij een steeds sterker wordend elektrisch signaal de wereld in op zoek naar deze torens.
U kunt altijd 30 minuten gebruikmaken van ons gratis Message-pakket op alle vluchten binnen Europa met WiFi-toegang. Hiermee verstuurt en ontvangt u tekstberichten via WhatsApp, Messenger, WeChat en vergelijkbare services. Houd er rekening mee dat u geen foto's, video's of audiobestanden kunt verzenden of ontvangen.
Vliegtuigmodus inschakelen
U kunt ook naar Instellingen gaan en daar de vliegtuigmodus selecteren om deze in te schakelen. . U kunt ook naar Instellingen gaan en op 'Vliegtuigmodus' tikken. U kunt de iPhone en Apple Watch configureren om de instelling voor de vliegtuigmodus van het andere apparaat over te nemen.
Ook zonder streamingdienst kun je offline muziek luisteren op je telefoon. Je kunt ook zelf aangeschafte muziek op je telefoon zetten om deze offline te kunnen luisteren. Dit doe je via apps als iTunes (voor iPhone) en Google Play Music (voor Android).
Je kunt met Android, zoals bij Samsung en Oppo-telefoons, of met iOS (zoals bij de iPhone 11) het zo instellen dat je Spotify kunt blijven gebruiken als je offline bent. Je kunt dan alleen muziek luisteren die offline is opgeslagen. iPhone: Open de 'Instellingen'-app.
Is wifi in het vliegtuig duur? De prijzen voor wifi in het vliegtuig verschillen behoorlijk per luchtvaartmaatschappij. Gemiddeld kun je zeggen dat je tussen de €10,- en €50,- betaalt voor het gebruik tijdens een vlucht, afhankelijk van de vluchtduur, het gewenste aantal MB's of de gebruikte device.
Het gebruik van bluetooth koptelefoons op KLM vluchten is toegestaan, mits de verbinding in vliegtuigstand staat.
U mag 15 apparaten met een lithiumbatterij tot 100 Wh meenemen, net als 20 losse lithiumbatterijen of powerbanks tot 100 Wh. Als u een lithiumbatterij tot 160 Wh in uw handbagage wilt meenemen, in een apparaat of als losse batterij, moet u hiervoor toestemming vragen. Batterijen groter dan 160 Wh zijn nooit toegestaan.