Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Bewaar bevroren tot klaar om te bakken. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 11-14 min.
Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 10-12 min.
Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap.
Wat we wél doen is de oven goed voorverwarmen op de hoogste ovenstand (meestal tussen de 250 en 275 graden) en plaatsen onze incognito diepvriespizza er voor een kortere periode in.
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Convectieovens gebruiken een ventilator om hete lucht te laten circuleren, waardoor de kooktijd wordt verkort en een gelijkmatig gebakken pizza wordt bevorderd . Mogelijk moet u de temperatuur met 25°F verlagen om te voorkomen dat de pizza te gaar wordt.
Een heteluchtoven warmt sneller op dan een elektrische oven, dus snel een lekker knapperig korstje of een smeuïge lasagne, dat gaat gemakkelijk met hetelucht. Overal in je oven is de temperatuur hetzelfde, ideaal voor het bakken van meerdere ovenschotels in één keer.
Meestal is de oven in uw keuken het apparaat bij uitstek om moeiteloos een bevroren tomatentaart te bereiden. Er zijn minder conventionele opties, zoals een airfryer of de grill in de achtertuin, maar wij zijn hier om u te vertellen dat een pizzaoven de ultieme optie is .
Wanneer u klaar bent om uw diepvriespizza te bakken, zet u de oven op 500°F en zet u een pizzasteen of bakplaat klaar in de oven om te bakken. Haal de pizza's direct uit de vriezer, pak ze uit en bak ze bevroren.
Verwijder de plastic folie. Plaats het bevroren product op het rooster en bak het in het onderste gedeelte van de oven. Kooktijd: 11-14 minuten. Zorg ervoor dat het product goed gaar is voordat het wordt geconsumeerd.
Verwijder de verpakking
Voor pizza's met een kartonnen bodem kun je dit laten zitten en gebruiken als een geïmproviseerde bakplaat. Voor de beste textuur raden sommigen echter aan om bevroren pizza direct op een rek of pizzasteen te bakken .
De baktijd van een pizza hangt af van de grootte, dikte en toppings. Over het algemeen wordt een pizza gebakken op 200-220 graden Celsius gedurende 10-15 minuten.
Voor uw pizza kunt u uw oven voorverwarmen op 392°F of 200°C (controleer welke temperatuureenheid uw magnetron volgt). Om dit te doen, klikt u op de optie Magnetron/Grill/Combi/Convectie en draait u aan de knop om de convectietemperatuur in te stellen.
Ik streef naar een lanceringstemperatuur op de Steel die hoger is dan 550°F. Schakel de oven vlak voordat u uw pizza lanceert terug naar de bak- of convectiebakmodus . Dit zorgt voor een consistente luchtstroom en warmteverdeling, wat zorgt voor een gelijkmatige bak. Bak de pizza 5-7 minuten, afhankelijk van hoe knapperig u uw korst wilt.
❶ Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, Hetelucht: 200°C, Gas: 4. ❷ Folie Verwijderen. ❸ Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven.
Om er zeker van te zijn dat uw pizza volledig gaar is en zowel van binnen als van buiten heerlijk smaakt, moet u hem op een veel lagere temperatuur bakken, meestal rond de 220°C .
Voor het bereiden van een diepvriespizza zoek je een magnetron met een pizzastand. Bij een pizzastand geeft de ovenfunctie in je magnetron extra veel warmte vanaf de onderkant. De grill zorgt voor een knapperige korst. Zo is je pizza knapperig én gaar.
Verwarm de oven NIET voor. Leg de bevroren pizza op een bakplaat en zet deze in de oven. Verwarm de oven voor op 350 graden en bak de pizza ongeveer 25 minuten . Zet de oven op 450 graden en bak de pizza tot de gewenste gaarheid, ongeveer 8-12 minuten of totdat de kaas helemaal goudbruin is.
Een kant-en-klare korst zou verbranden voordat de bovenkant van de pizza gaar is, en een diepvriespizza zou aan de buitenkant verbranden voordat het midden gaar is. De Ooni Volt 12 kan diepvriespizza's koken, maar je moet voorzichtig zijn met de temperatuurinstelling.
Een alternatief voor bakpapier is aluminiumfolie, je kunt hiermee prima je bakplaat bekleden. Daarnaast zou je de bakvorm of bakplaat ook kunnen invetten met boter of olie. Alleen is daarbij de kans wel aanwezig dat er eten aan de bakplaat blijft plakken.
Bij een heteluchtoven blaast een ventilator hete lucht de oven rond. Hierdoor is de temperatuur in de oven overal gelijk. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld een hele kip in de oven wilt braden of wanneer je gerechten onder elkaar in de oven verwarmt of bereidt. Alle gerechten krijgen zo evenveel warmte.
Dat wil zeggen bij een temperatuur van ongeveer 225 graden. Het is daarbij ook belangrijk dat je de juiste stand van de oven kiest. Denk dan eraan om het verwarmingselement onderin tezamen met de hete lucht stand aan te zetten. De hitte vanaf de onderkant zorgt dat de Pizza een bodem krijgt die krokant is.