Een blender heeft namelijk een groter formaat en een krachtiger vermogen. Je gaat voor een staafmixer als je af en toe ingrediënten wilt pureren en als je het apparaat voor verschillende bereidingen wilt gebruiken. Voor staafmixers zijn er namelijk meer accessoires beschikbaar.
Je kookstijl is bepalend: Als je graag grote hoeveelheden smoothies of soepen maakt, is een blender waarschijnlijk de betere keuze. Voor het pureren van gerechten direct in de pan of als je een compact apparaat zoekt dat gemakkelijk schoon te maken is, zou je voor een staafmixer moeten gaan.
Het korte antwoord is dat je waarschijnlijk niet zowel een staafmixer als een gewone blender nodig hebt . Ziata zegt dat je genoeg kunt doen zolang je een goede, stevige gewone blender hebt. "Beide zijn handig om te hebben en hebben verschillende toepassingen," zegt Ziata.
Blender (voor mixen en pureren)
Een blender is net als een staafmixer geschikt voor het bereiden van soepen en sauzen. Ook is dit het perfecte apparaat om gezonde smoothies mee te maken.
Een staafmixer is een elektrisch mengapparaat dat je handmatig gebruikt om mee te kloppen, hakken, mengen en pureren. Een blender is een elektrisch keukenapparaat dat met één druk op de knop zachte of vloeibare ingrediënten fijn kan hakken, mengen en pureren.
Een blender heeft namelijk een groter formaat en een krachtiger vermogen. Je gaat voor een staafmixer als je af en toe ingrediënten wilt pureren en als je het apparaat voor verschillende bereidingen wilt gebruiken.
Een handmixer kan worden gebruikt in plaats van een staafmixer wanneer u vloeibare en droge ingrediënten mengt of combineert, bijvoorbeeld bij het maken van cake- of koekjesdeeg, het romig kloppen van boter en suiker of het opkloppen van een dessertglazuur.
Met een blender kun je mengen, pureren en crushen. Dat maakt deze apparaten geschikt voor het maken van: Soepen. Sauzen.
Het pureren van groenten kun je op verschillende manieren uitvoeren. Zo kun je een staafmixer, roer- of draadzeef, pureeknijper of een keukenmachine gebruiken. Om de gepureerde groenten een lekkere smaak te geven kun je ervoor kiezen om er een beetje boter, olie of kruiden aan toe te voegen.
U kunt hetzelfde resultaat bereiken door een paar kopjes soep tegelijk in een blender of keukenmachine te scheppen en te blenden . Als u deze aanpak kiest, zorg er dan voor dat u in kleine porties werkt, vooral als de soep heet is. Dit voorkomt dat het in de blender of keukenmachine spat of explodeert.
Staafmixers zijn geweldig voor het maken van smoothies, soepen en sauzen, maar ze zijn niet zo goed voor dingen als het hakken van harde voedingsmiddelen (zoals noten of wortels) in kleine stukjes . Ze kunnen ook geen dikke mengsels aan zoals deeg of zware beslagen voor dingen als brood of cake.
Met de toevoeging van accessoires kunnen sommige staafmixers zelfs noten, groenten en meer hakken, en verse room of eieren opkloppen voor meringue .
Een blender kan gebruikt worden voor het maken van heerlijke smoothies, milkshakes en gezonde sappen. Daarnaast is het perfect voor het pureren van soepen en sauzen, en het mengen van ingrediënten voor romige dressings en dips.
Extra gladde purees bereiden
In veel gevallen worden deze harde stukken afgebroken en ontstaat er een zichtbaar gladdere textuur als het product door een Ross Ultra-High Shear Mixer (tipsnelheid: 11.000 ft/min) wordt gehaald .
Hete soep (of andere hete vloeistoffen) zal stomen en uitzetten in de blender, wat de bovenkant eraf kan duwen en een rommel en brandgevaar kan veroorzaken. Pureer hete soep in porties.Vul de blender voor 1/3 tot 1/2 vol, verwijder of draai de middelste dop van het deksel van de blender.
Ja, de kom is van hittebestendig glas.Let er echter op dat u de doseerdop verwijdert om de stoom te laten ontsnappen en begin altijd met de langzame snelheid (of met de SOEP functie).
Voor een soep zonder stukjes kan je ze ook gewoon door een zeefje gieten. Maar dan hou je enkel het vocht over, wat de soep misschien wat saaier en minder vullend maakt. Sommige soepen doen het echter beter door de zeef, zoals een verse tomatensoep, omdat pitjes en vervelende velletjes erin achterblijven.
Een blender is primair ontworpen voor het blenden, mengen en pureren van zachte voedingsmiddelen en vloeistoffen. Terwijl een mixer-molen geschikter is voor het vermalen van harde voedingsmiddelen tot kleinere deeltjes of poeder. Er zijn verschillende soorten blenders beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en mogelijkheden.
Welke staafmixer is geschikt voor soep? Soep pureren en mixen is één van de hoofdfuncties van een staafmixer. Iedere staafmixer is hier dus geschikt voor. Een rvs staafmixervoet is fijn bij bijvoorbeeld tomatensoep, zodat jouw staafmixer niet rood kleurt.
Banaan niet in de smoothie
Een bepaald enzym dat in de gele vrucht zit, zorgt er namelijk voor dat de flavonoïden niet goed worden opgenomen. Oftewel: eet lekker een banaantje, maar combineer deze niet met andere vruchten. Vooral op vruchten als appels, peren, aardbeien en bessen, hebben ze niet zo'n gunstig effect.
Veel mensen gebruiken een banaan ook in een gezonde smoothie, maar dat blijkt helemaal niet zo'n gezond idee te zijn. Dat zeggen voedingswetenschappers aan de University of California waarschuwen namelijk voor het gebruik van bananen in combinatie met andere fruitsoorten. Fruit bevat namelijk flavonoïden.