Kan ik een bestelde keuken annuleren?

Bij de koop van een keuken kan een consument binnen 2 dagen, beginnend de dag na het sluiten van de koop, schriftelijk annuleren tegen een gereduceerd percentage van 5% van de koopsom met een minimum van € 500. Als de consument geen e-mailadres van de ondernemer heeft, dan kan hij ook per aangetekende brief annuleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degeschillencommissie.nl

Wat kost een keuken annuleren?

Annulering van de keuken tegen een vergoeding van 30%

In de voorwaarden is geregeld dat je een keuken mag annuleren tegen betaling van een vergoeding van 30% van de koopsom. Die vergoeding is gebaseerd op het verlies dat de winkel lijdt, omdat de consument de keuken niet afneemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbw-erkend.nl

Hoeveel dagen bedenktijd na aankoop keuken?

Wettelijke bedenktijd aankoop keuken. Een wettelijke bedenktijd bij de aankoop van een keuken is er niet. Hoewel de Consumentenbond pleit voor de instelling van een verplichte bedenktermijn, heeft de keukenbranche tot nu toe geweigerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbw-erkend.nl

Hoeveel tijd heb je om een aankoop te annuleren?

Wat u moet weten. Ook bij een aankoop op afstand hebt u als consument recht op de wettelijke herroepingstermijn van 14 kalenderdagen. De termijn gaat in op de dag na de levering van het goed of het afsluiten van het dienstencontract.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op economie.fgov.be

Kun je een orderbevestiging annuleren?

Annuleren is niet in de wet geregeld, u kunt niet zomaar van de koop af. Wilt u zonder wettelijke grondslag toch van de koop af, dan zijn hier meestal kosten aan verbonden. Kijk in de voorwaarden van de verkoper wat de kosten zijn, soms is dat de hele aankoopprijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Mandemakers Keukens vs. Vloggers: fel debat

32 gerelateerde vragen gevonden

Heb ik recht op annuleren?

Recht op bedenktijd (ontbinding)

U heeft het recht om tot veertien dagen nadat u het product ontvangen heeft, de koop alsnog ongedaan te maken. Men spreekt dan ook wel van het recht om de koopovereenkomst te ontbinden of te annuleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op judex.nl

Hoe kan ik een aankoop annuleren?

Als je een product koopt in een winkel, dan heb je geen bedenktijd achteraf. Je kunt de koopovereenkomst alleen ontbinden als de winkelier het daarmee eens is. Een winkelier is vrij om zelf een annuleringstermijn op te nemen in de algemene voorwaarden, dit geldt dan als een extra service.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op agajuristen.nl

Kan je van een aankoop afzien?

Als u een product of een dienst koopt in een winkel, kunt u er in principe helemaal niet meer onderuit. Wettelijk gezien hebt u geen herroepingsrecht. Ook al zijn ze niet wettelijk verplicht, voorzien sommige verkopers toch de mogelijkheid om een artikel te ruilen of om de terugbetaling ervan te vragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eccbelgie.be

Kun je onder een aankoop uit?

Als u iets in een winkel koopt, geldt er geen bedenktijd. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een bankstel of keuken. Als u het product dan niet meer wil, kan de verkoper annuleringskosten vragen. Soms staan deze annuleringskosten in uw koopovereenkomst of algemene voorwaarden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Heb ik altijd herroepingsrecht?

De consument heeft het recht om binnen 14 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling (door de consument zelf of een door hem aangewezen derde) aan de verkoper te laten weten dat hij af wil zien van de koop. Dit heet herroepen of ontbinden. U mag ook een langere termijn bieden, maar dat hoeft niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ictrecht.nl

Wat is het herroepingsrecht?

Wat is het herroepingsrecht? Bij aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de koopovereenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Dat is het herroepingsrecht. De leden van Thuiswinkel.org geven de consument een minimale bedenktijd van 14 dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuiswinkel.org

Hoeveel bedenktijd na tekenen contract?

Zo heeft u een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kunt u de koop ongedaan maken. U heeft geen bedenktijd voor bijvoorbeeld bederfelijke producten of producten die u speciaal laat maken. Wanneer de bedenktijd start, hangt af van het soort overeenkomst dat u heeft gesloten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kassa.bnnvara.nl

Wat is de wettelijke bedenktijd?

Dan geldt wettelijk een bedenktijd van 14 dagen. In deze bedenktijd kunnen consumenten van de koop of het contract af. Zij krijgen hun geld terug, u het product. Of de dienst stopt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op acm.nl

Hoeveel moet je aanbetalen bij een keuken?

Een aanbetaling op keukens is niet verplicht, er zijn ook bedrijven waarbij een keuken kopen zonder aanbetaling mogelijk is. De meeste winkels vragen echter wel een aanbetaling om wanbetalers te voorkomen; De maximale wettelijke aanbetaling op keukens is 50% van het aankoopbedrag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbw-erkend.nl

Wat zijn de CBW voorwaarden?

Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbw-erkend.nl

Kan ik een voorschot terug eisen?

Redelijke termijn. Maak je vooraf geen afspraken over een termijn voor de uitvoering spreekt de wet over een 'redelijke termijn'. Als het bedrijf zich niet aan die redelijke termijn houdt heb je als consument ook het recht om het contract te ontbinden en een volledige terugbetaling van je voorschot te eisen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Kan herroepingsrecht worden uitgesloten?

Producten die na opening niet retour kunnen, om hygiënische of gezondheidsrisico's, mogen uitgesloten worden van herroeping. Deze producten moeten dan wel verzegeld zijn. Bij niet verbroken verzegeling mogen de producten gewoon retour. Na verbreken van de verzegeling komt het herroepingsrecht pas te vervallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op webwinkelkeur.nl

Wat zijn je rechten als consument?

U heeft bepaalde rechten en plichten als u iets koopt. Zo heeft u recht op een onbeschadigd product.
...
Koopprijs niet of te laat betalen
  • u alsnog de koopprijs betaalt;
  • u de kosten vergoedt die de verkoper heeft moeten maken (incassokosten);
  • u de wettelijke rente over de koopprijs vergoedt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is een geldige reden om een reis te annuleren?

Er zijn verschillende redenen om een vakantie te annuleren maar de meest voorkomende zijn: einde van een relatie, ziekte of ongeval van jezelf of ziekte/ongeval/overlijden van een naast familielid. Een vakantie annuleren is natuurlijk erg vervelend. Je hebt wellicht lang naar je vakantie uitgekeken en ervoor gespaard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reisverzekeringblog.nl

Wat zijn redelijke annuleringskosten?

Maar ja, annuleringskosten zijn afhankelijk van geleden verlies (gemaakte kosten) en gederfde winst (marge). Wat is dan redelijk? In de rechtspraak zien we dat je dit moet onderbouwen en over het algemeen de bedingen met 30% kosten er goed van afkomen, omdat de winst toch vaak wel deze 30% (of meer) bedraagt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op charlotteslaw.nl

Hoe lang mag je iets terugbrengen?

Omdat u het product van te voren niet goed kunt beoordelen, heeft u bij koop op afstand een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Binnen de termijn kunt u laten weten dat u het product wilt retourneren en u krijgt dan binnen 14 dagen uw geld terug, ook de bezorgkosten. De koopovereenkomst wordt dan ontbonden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op das.nl

Kun je onder een getekend contract uitkomen?

U kunt de overeenkomst ontbinden wanneer uw wederpartij toerekenbaar tekort is geschoten in de nakoming van de overeenkomst. Dat houdt dus in dat u moet kijken of er een tekortkoming bij uw wederpartij is. Daarnaast: indien hij alsnog per direct de overeenkomst zou kunnen nakomen, moet hij tevens in verzuim zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wetrecht.nl

Is herroepen hetzelfde als ontbinden?

Ontbinden (of herroepen) is een regeling uit de wet. Alle (Europese) webwinkels en webshops hebben zich daar aan te houden. De regel geldt niet voor gewone (stenen) winkels. Heeft een stenen winkel óók een webwinkel, gelden de regels alleen voor het webwinkel-deel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op charlotteslaw.nl

Is een retourbeleid verplicht?

Klanten krijgen bij een koop via internet een gegarandeerd en onvoorwaardelijk recht van ontbinding tot 14 dagen na ontvangst van de goederen. U als webwinkelier bent verplicht zo'n retour te accepteren en het volledige aankoopbedrag terug te storten, ongeacht de reden die de klant opgeeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ictrecht.nl

Welke producten mogen niet geretourneerd worden?

Producten die de webwinkel níet mag uitzonderen - en dus retour moet nemen: Aanbiedingen. Producten die de winkel speciaal voor de klant besteld heeft (Dit is niet hetzelfde als maatwerk - zie verderop bij uitzonderingen) Tweedehands producten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radar.avrotros.nl

Populaire vragen