We raden af om spaghetti carbonara in te vriezen. Het risico bestaat dat het gaat schiften door het ei en de room. Als je de pastarestjes wel wilt invriezen, is het tot 2-3 maanden in de vriezer te bewaren.
Zodra de pasta is afgekoeld, kun je de pasta in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Omdat de pasta slechts drie dagen houdbaar is, raad ik je aan om deze de volgende dag op te eten. De Pasta Carbonara kun je niet in de vriezer bewaren. De kwaliteit van de saus gaat helaas sterk achteruit in de vriezer.
Spaghetti carbonara is een klassieker, nietwaar? Het is een maaltijd die je snel klaarmaakt als je geen zin hebt om te koken, omdat het zo makkelijk te maken is (als je een Thermomix hebt, doet die letterlijk het meeste werk). Je kunt het invriezen als het eenmaal gekookt is, maar voeg dan wel meer melk toe als je het opwarmt, want het wordt dikker en kan schiften .
GEKOOKTE PASTA BEWAREN IN DE VRIEZER
Het beste resultaat krijg je door de pasta samen met de saus in te vriezen. Dit voorkomt plakken en zorgt ervoor dat je een complete maaltijd hebt als je het weer ontdooit.
Ja, je kunt zowel gekookte als verse pasta invriezen. Verse pasta invriezen vereist dat je de pasta eerst lichtjes laat drogen voordat je het in luchtdichte zakken of bakjes doet. Gekookte pasta kan tot drie maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat de smaak of kwaliteit achteruit gaat.
Op deze manier voorkom je dat bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Spaghetti carbonara kan tot maximaal 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard.
Wat je beter niet invriest?Gerechten met zuivel zoals yoghurt, mayonaise of zure room.Zuivel schift namelijk bij het ontdooien. Vries ook geen salades in.
Zit er zuivel in je saus, zoals boter, (zure) room, yoghurt of eieren, dan kun je ze beter niet invriezen. De saus kan dan namelijk schiften of klonteren. Daarbij verliest ze haar textuur én de lekkere smaak.
Je kunt pepersaus tot 3 maanden invriezen, maar je moet hem wel eerst voorbereiden. Laat hem eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Zodra hij is afgekoeld, verdeel je de saus in porties die je in diepvrieszakjes giet. Zorgt dat je zoveel mogelijk lucht uit de zakjes knijpt voordat je ze afsluit en in de vriezer legt.
Om te ontdooien, legt u de zak ten minste 24 uur in de koelkast . Na het ontdooien, opwarmen en binnen 2-3 dagen consumeren. Langzaam opwarmen in een pan gedurende 4-5 minuten of tot het begint te bubbelen. Het kan ook 2 minuten in de magnetron worden opgewarmd.
Spaghetti carbonara kun je prima opwarmen. De beste manier om dit te doen is in een pan met een klein beetje olijfolie.Warm de spaghetti carbonara net zo lang op totdat hij weer warm genoeg is om het op te kunnen eten. Ook kun je spaghetti carbonara opwarmen in de magnetron.
Om zonder room toch een romige saus te krijgen heb je eigeel nodig. Eiwit kan de saus namelijk wat 'waterig' maken.
Kun je Spaghetti Carbonara invriezen? Wij raden af om dit recept in te vriezen, omdat de saus kan schiften .
Je kunt carbonara invriezen, maar de meeste smaak en consistentie gaan dan verloren . Carbonara blijft ongeveer 1 tot 2 maanden goed in de vriezer, maar hoe langer je het bewaart, hoe groter het kwaliteitsverlies.
Oven van bevroren
Instructies: Verwijder de buitenste verpakking en prik gaatjes in het foliedeksel. 200°C/ Hetelucht 180°C/ Gas 6 Bevroren: 45 min. Plaats op een bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Trek het foliedeksel eraf, roer en dek het weer af. Kook nog 15 minuten. Laat het na het koken 1 minuut staan.
We raden af om spaghetti carbonara in te vriezen. Het risico bestaat dat het gaat schiften door het ei en de room. Als je de pastarestjes wel wilt invriezen, is het tot 2-3 maanden in de vriezer te bewaren.
Crème fraiche kan worden ingevroren zoals het is of worden gebruikt als basis in bevroren desserts zoals mousse of parfait. Wanneer het wordt ontdooid, verliest crème fraiche zijn oorspronkelijke textuur. Gebruik het in soepen, sauzen en stoofschotels die worden gemengd voor het serveren.
Dingen die je beter niet kunt invriezen
Gefrituurde gerechten zoals frietjes, snacks en loempia's. Verse kruiden, mits je ze fijngehakt in een ijsblokhouder doet met een beetje olie. Een stuk kaas, dit komt de smaak en structuur niet ten goede. Rauwe en gekookte eieren, gebakken eieren kan dan weer wel.
Ja, recepten met room kunnen worden ingevroren , maar de textuur en consistentie van de room kunnen veranderen als deze eenmaal is ontdooid. Als room wordt ingevroren, kan het water erin zich scheiden van het vet, waardoor de room korrelig wordt of gaat schiften.
De structuur wordt er niet beter op. Zuivelproducten zoals melk, yoghurt en crème fraîche. Ook kliekjes met zuivelproducten worden soms wat 'vlokkig'. Je kunt het nog wel eten.
Aardappelpuree kun je, afgekoeld, ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt aardappelpuree ook invriezen en ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje waarin je de puree invriest, zodat het kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.
Het is mogelijk om carbonara op te warmen, maar bedenk dat het misschien niet zo lekker is als toen het net gemaakt was. Carbonara is een gerecht dat het lekkerst is als het vers is. De fornuismethode/bain-marie is de beste manier om een beetje room toe te voegen en het eimengsel heel zachtjes te verwarmen om het gerecht weer tot leven te brengen.
Om de smaak van uw carbonarasaus te behouden, bewaart u deze in een luchtdichte container en consumeert u deze binnen de aanbevolen tijd van 3-4 dagen . Zorg er daarnaast voor dat uw koelkast schoon en goed georganiseerd is om kruisbesmetting van smaken te voorkomen.
Soepen en sauzen kan je zo wel enkele dagen bewaren. Als je ze gaat invriezen leg dan bovenaan het oppervlak een beetjes plasticfolie, dit gaat er voor zorgen dat het geen smaakje van 'vriesbrand' krijgt. Sauzen die met boter of ei gebonden zijn schiften vaak nadat je ze in de koelkast of diepvriezer bewaard hebt.