Neen, ze zijn niet hetzelfde.
Bakvast houdt in dat je in je eindresultaat gewoon harde stukjes chocola hebt. De chocola smelt natuurlijk wel in de oven, maar na het afkoelen worden ze gewoon weer helemaal hard. Gewone chocolade blijft wat zachter.
GOED OM TE WETEN. Waarom is het zo belangrijk om chocolade correct voor te kristalliseren? Het helpt om de chocolade hard te laten worden en zorgt voor een mooie satijnglans en een heerlijke beet. Het zorgt ervoor dat de chocolade krimpt tijdens het afkoelen, waardoor u hem gemakkelijker uit de moulure kunt halen.
Chocoladedruppels zijn er in kleine rondjes van dezelfde grootte, elk weegt meestal 2 gram. Bij Valrhona noemen we ze "fèves" en ze wegen 3,8 gram. Ze worden ook "druppels" genoemd omdat ze rond en plat zijn. Andere namen, zoals bonen of chips, verwijzen naar chocolade met een iets andere vorm.
Beschrijving. Bakvaste chocoladedruppels Melk zijn bestand tegen oventemperaturen van ± 200°C. De bruine bakvaste chocoladedruppels smelten wel in de oven, maar na het afkoelen worden ze weer hard. De druppels zijn onder andere geschikt voor verwerking in brood, banket en koekjes.
Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Chocolade druppels zijn chocolaatjes in kleine ronde vorm. Chocolade druppels worden ook wel choco drops genoemd. Hiermee bedoelen we dus hetzelfde. Het wereldbedrijf Barry Callebaut, een van de grootste chocolade producenten in de wereld, noemt de chocolade druppels ook wel chocolade callets!
Chocolade extract is de essentiële smaak van chocolade. Niet zoet of “melkchocoladeachtig”, dit extract biedt de volledige diepte van pure chocolade.
Valrhona fruit fèves kunnen worden verwerkt in een verscheidenheid aan zoete ondernemingen. Gebruik ze in cakes, koekjes, gebak en ganache om intense fruitsmaak te geven . Ze zullen verbazingwekkende complexiteit toevoegen aan uw desserts.
Cacaomassa, suiker, cacaoboter, MELKpoeder, natuurlijk aroma, emulgator(E322 (SOJA)), natuurlijk aroma(vanille).Melk en soja.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
Warm je chocolade voor 30 seconden op. Wanneer deze 30 seconden zijn verlopen is het belangrijk om even goed door je chocolade heen te roeren. Is de chocolade nog niet gesmolten tot een gladde vloeistof? Verwarm deze dan nog een keer voor 30 seconden en roer hierna weer goed door.
Vroeger noemde ik alles wat rond was gemaakt van chocolade “truffels.” Maar als je het wat technischer wilt maken, dan worden de meeste van deze kleine ronde vormen eigenlijk bonbons genoemd.
Chocolade druppels gebruiken
Deze chocolade druppels worden ook veel gebruikt als basis voor zelfgemaakte chocomelk. Heel simpel te maken; je pakt een kop met hete melk en voegt 40 gram chocolade druppels toe. Even roeren en voilà jou warme chocomelk is klaar!
Sprinkles; ik vind ze lekker kleurig en gebruik ze dan ook heel graag. Niet alle soorten sprinkles lenen zich om mee gebakken te worden in de oven, dus ga op zoek naar hitte bestendige sprinkles. Ik gebruikte musketzaad, deze zijn in iedere supermarkt te koop en ze houden zich goed in de oven.
Voor gebak kun je het beste een pure chocolade kiezen met minstens 54%. Melkchocolade: de mildere smaak komt door de extracten van cacao, cacaoboter, suiker en melkpoeder waaruit het bestaat. Witte chocolade: deze bevat alleen cacaoboter, suiker en melkpoeder, geen cacao.
Een fève is een klein snuisterijtje verstopt in een king cake of soortgelijk dessert . Ze kunnen ook bekend staan als snuisterijen of gunsten. Het Franse woord fève vertaalt zich naar 'fava bean', wat oorspronkelijk in de cake verstopt zat.
Strooi het gewoon over je ontbijtgranen of voeg het toe aan een glas melk of smoothie om te genieten van alle gezondheidsvoordelen en de unieke smaak van cacao. Cacaopoeder kan natuurlijk ook worden gebruikt in warme of koude dranken zoals warme chocolademelk.
Chocoladedruppels of chocoladechips bevatten doorgaans suiker, cacaoboter, melkpoeder, cacaomassa en vaak emulgatoren en vanille voor smaak. Deze druppels zijn speciaal ontworpen om hun vorm te behouden tijdens het bakken, waardoor ze niet volledig smelten en zo hun karakteristieke vorm behouden.
Gemaakt van de beste cacaobonen, belichaamt ons Pure Chocolate Extract de complexe smaak van pure chocolade. Dit extract is ideaal om extra lagen van deze goddelijke smaak toe te voegen aan elk recept dat chocolade als basis heeft.
Maar hoe maak je dan zelf extract? Extract is eigenlijk niet meer dan alcohol en smaakgevers. Denk dus aan vanille stokjes, kokos, rasp van een citroen.Dit laat je voor minimaal 2 maanden staan op een donkere plek zodat de smaak geheel in de alcohol trekt.
Smeltchocolade is een chocolade variant die speciaal is ontworpen om gemakkelijk te smelten en te gebruiken in diverse culinaire toepassingen.
De callets zijn bedoeld om te smelten en hebben een uitgebalanceerde bitter cacaosmaak. Prima geschikt om bonbons en chocolade mee te maken. Maar ook om bijvoorbeeld je cupcake of koekje in te dopen. Ingrediënten: cacaomassa, suiker, cacaoboter, emulgator: sojalecithine, natuurlijke vanilla aroma.
Chocolate chip cookies recept
Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de koekjes 16-17 minuten in de oven. Houd de koekjes ondertussen in de gaten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.