Brownies bakken meestal tot een eindtemperatuur tussen ~195F en 210F. Als het midden 200F (93C) bereikt, maar het is nog steeds vloeibaar na afkoeling, dan is het probleem de ingrediënten of de bereiding van het beslag, niet het bakproces.
Kun je brownies opnieuw bakken? Zijn je chocoladebrownies niet gaar genoeg? Geen nood, je kunt de chocoladebrownies nog steeds redden met behulp van de oven of magnetron. Als je de oven wil gebruiken, plaats ze er dan gewoon opnieuw in.
- Vervang het water door melk of slagroom . Dit zal helpen om een fudgy textuur te krijgen omdat melk vet bevat en water niet. - De meeste brownie mixen vereisen twee eieren. Vervang een van de eieren door twee eidooiers en gebruik nog steeds één heel ei.
Om de brownie nóg smeuïger te maken is het mogelijk om extra eigeel toe te voegen. Dit maakt het geheel romiger en compacter. Let wel op: te veel eigeel maakt de brownie 'dun'. Houd ongeveer 1 extra eigeel aan op 2 eieren die in het recept staan.
Voeg dan eens een klein beetje boter toe. Dit gaat het snelst door je handen in te vetten en het deeg door te kneden. Zo is het direct gelijkmatig verdeeld. Soms kun je ook een eetlepel melk toevoegen, doe dit alleen als het recept al melk bevat.
Consistentie van browniebeslag: Dik en kleverig, ideaal.
Wanneer brownies dan wel gaar zijn? Dat zie je door goed te kijken. De bovenkant moet droog zijn en als je de vorm een beetje schudt moet hij stevig zijn. Zie je de brownie een beetje wiebelen, dan heeft hij nog iets meer tijd nodig.
Recepten voor chewy brownies gebruiken meer bloem dan recepten voor fudgy brownies , wat resulteert in een meer gestructureerde, chewy bite en een minder dichte textuur.
Brownies bakken
Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten in de voorverwarmde oven van 175 °C.
Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden.
Het vet in de chocolade wordt vervolgens uitgeperst en de vloeistof op het oppervlak van de gebakken brownies is het cacaovet van de opgevangen chocolade .
- Vervang het water door melk of slagroom . Dit zal helpen om een fudgy textuur te krijgen omdat melk vet bevat en water niet.
Pannenkoekenbeslag wordt waterig door te veel vloeistof in een recept of onnauwkeurige metingen . Dit gebeurt ook wanneer u een recept probeert aan te passen om te voldoen aan ontbrekende ingrediënten of allergieën en uw eigen vervangingen maakt.
Laat de brownies afkoelen, koel ze en snijd ze: Laat de brownies ongeveer 1 uur afkoelen in het bakblik tot ze niet meer heet zijn, koel ze ongeveer 1 uur in de koelkast tot de onderkant van het bakblik koud aanvoelt (dit resulteert in een taaiere textuur).
Wanneer je hier bent voor het korte antwoord: De meeste broden zijn gaar bij een kerntemperatuur van 95 graden Celsius of warmer, dit kun je meten met bijvoorbeeld een vleesthermometer. Je kunt ook de kloptest doen.
Hoe warmer je bakt, hoe meer vocht er tijdens het bakken verdampt.Als er teveel vocht verdampt, wordt je cake droog. Bak hem dus liever wat langer op een langere temperatuur. Of verkort juist de baktijd, dat geeft ook een wat 'kleffer' resultaat.
Instructies: Brownies: Verwarm je oven voor op 350 graden F (180 graden C) en plaats het ovenrek in het midden van de oven. Bekleed de bodem en zijkanten van een 8 inch (20 cm) vierkante bakvorm met folie. Bestrijk de folie met boter.
" Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Niet de juiste pan voor de klus gebruiken .
Net zo belangrijk als het gebruiken van de juiste hoeveelheid ingrediënten is het gebruiken van de juiste bakvorm. De meeste brownie recepten vragen om een 8- of 9-inch pan. Gebruik een pan die te groot is, en je eindigt met dunne, te gaar gebakken brownies.
Als je brownies droog zijn, kan dat twee oorzaken hebben: je hebt de brownies te lang gebakken of er zit te veel bloem in je recept .
Te veel ei resulteert in een erg sponsachtige brownie. Te weinig en de brownie is te dicht en stevig.
Brownies blijven doorbakken nadat je ze uit de oven haalt, dus je eindigt met een te gaar mengsel als je wacht tot er helemaal geen kruimels meer zijn . Het gebruik van een oventhermometer kan je ook helpen om te voorkomen dat je ze te lang bakt, omdat het je de exacte temperatuur van je oven vertelt.
De brownies moeten in het midden nog een beetje wiebelen, omdat ze nog een tijdje doorgaren als je ze uit de oven haalt.
Bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg.