110 liter bier. 90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter bubbeltjeswijn als champagne, prosecco of cava. 20 liter lichte likeur of likeurwijn zoals sherry en port (maximaal 22% alcohol) 10 liter sterke drank, zoals wodka, whisky en rum (meer dan 22% alcohol)
Mag je alcohol meenemen in het vliegtuig? Als je thuis je handbagage inpakt, kan je die fles alcohol beter laten staan. Meestal hebben flessen drank een inhoud van meer dan 100ml. Dit mag alleen mee als ze bij de securitycheck goedgekeurd worden door de CT-scan en de securitymedewerker.
110 liter bier, en:90 liter wijn (waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn), en:20 liter likeurwijn (maximaal 22% alcohol), en:10 liter sterke drank (minimaal 23% alcohol)
Wijn in je handbagage is een no go
Vergeet dan niet dat wijn niet mee mag worden genomen in de handbagage. Ruimbagage is wel een optie. Check voor vertrek even hoeveel wijn je belastingvrij mee mag nemen vanuit Europa of erbuiten. Dit doe je op de website van de belastingdienst en van je luchtvaartmaatschappij.
U mag vanaf 1 januari 2021 maximaal 1 liter sterke drank, zoals Whisky, vanuit het Verenigd Koninkrijk meenemen naar Nederland of een ander EU-land. Voor de minder sterke dranken geldt dat u 4 liter (niet-mousserende) wijn mag meenemen of 16 liter bier.
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. U mag per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.
Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.
Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.
Regels voor vloeistoffen in ruimbagage:
Je mag onbeperkt vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100 ml meenemen in je ruimbagage. Let er wel op dat bepaalde vloeistoffen onder de categorie verboden voorwerpen vallen.
De vloeistofregel is er om te voorkomen dat terroristen gevaarlijke vloeistoffen in grote hoeveelheden kunnen meenemen. Je flesje mag je daarom wel bijvullen met water na de veiligheidscontrole. Ook mag je drinken kopen in de winkels op het vliegveld.
Dit mag je niet meenemen in het vliegtuig:
Vloeibare voedingsmiddelen in verpakkingen groter dan 100 milliliter. Drankjes in verpakkingen groter dan 100 milliliter. Flesje wijn, blikje bier of een smoothie – helaas!
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je maximaal 1 stuks handbagage meenemen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag je tussen de 5 en 14 kilo handbagage meenemen. Wil je geen risico nemen? Dan zit je bij 8 tot 10 kilo handbagage in de meeste gevallen veilig.
Alcohol en tabak, de toegestane hoeveelheden zijn: 1 liter sterke drank of 2 liter mousserende wijn of 2 liter sherry of port of een evenredig assortiment van deze producten. 200 sigaretten of 250 gram rooktabak of 100 cigarillo's of 50 sigaren.
Binnen de EU mag u vlees of zuivel meenemen naar een ander land, mits het voor eigen gebruik is. Dit geldt ook voor planten of plantaardige producten zoals snijbloemen, fruit en groente, als ze maar binnen de EU gekweekt zijn en vrij zijn van ziekte of ongedierte.
Wapens, pepperspray, munitie en explosieven is ook verboden bagage; Vuurwerk en pyrotechnisch materiaal, slagpijpjes, dynamiet en vergelijkbare producten. Beschermde dieren en beschermde plantsoorten zijn verboden bagage. Ook producten gemaakt van beschermde dier- en plantsoorten zijn verboden (ivoor, leer)
Bagagelabels spelen een belangrijke rol bij het veilig vervoeren van je bagage op reis. Door essentiële informatie op je bagagelabels te zetten, zoals je naam, telefoonnummer of e-mailadres, land en staat, vergroot je de kans dat je je koffers terugkrijgt als ze zoekraken of zoekraken.
Ja, je mag eten meenemen in je handbagage. Voor drinken gelden dezelfde regels als voor andere vloeistoffen: je mag 1 liter meenemen, in verpakkingen van max. 100 ml. Koop je drankjes na de veiligheidscontrole? Dan mag je die gewoon meenemen in het vliegtuig.
De belangrijkste regel is dat een powerbank in het vliegtuig alleen in de handbagage geplaatst mag worden en nooit in de ruimbagage. De reden hiervoor is simpel: er is een kans dat een powerbank oververhit raakt, waardoor de kans op brandgevaar toeneemt. In de accu zit de brandbare grondstof lithium.
De douaniers controleren de reizigersbagage en viseren o.a. : - zeldzame planten en dieren (CITES). - Aankopen van buiten de EU waarvoor eventueel invoerrechten en taksen verschuldigd zijn. In 2019 legt de Douane de focus op de controle van sigaretten en alcohol en de aanwezigheid van CITES-goederen en bushmeat.
Welke zendingen worden gecontroleerd? De douane beslist op welke zendingen zij een controle willen uitvoeren.Andere partijen kunnen hier geen invloed op uitoefenen. Het kan daarom altijd gebeuren dat uw goederen moeten worden gecontroleerd.
De Douane houdt bijvoorbeeld toezicht op de invoer, de uitvoer en het vervoer van goederen. Daarbij controleert de Douane of de bij invoer verschuldigde belastingen worden betaald en of goederen bij uitvoer voldoen aan de voorschriften. Daarnaast ziet de Douane toe op de naleving van wetgeving op het gebied van VGEM.