Geheime gesprekken in Messenger zijn end-to-end versleuteld en kunnen alleen worden gelezen door jou en de andere persoon.
Via de Messenger functie kun je gratis privé-berichten versturen naar je vrienden en zelfs telefoongesprekken voeren. De Messenger applicatie van Facebook zorgt ervoor dat je makkelijk je berichten kunt bekijken zonder te zoeken in de Facebook applicatie.
In Facebook Messenger worden regelmatig onbetrouwbare berichten rondgestuurd. Klik daarom nooit zomaar op linkjes en video's die u van Facebookvrienden toegestuurd krijgt.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Facebook Messenger geheim gesprek starten
Met end-to-end-encryptie worden je gesprekken versleuteld, wat betekent dat ze alleen door jou en de ontvanger van je berichten gelezen kunnen worden. Zonder die versleuteling is het in theorie voor kwaadwillende partijen mogelijk berichten te onderscheppen.
Als je meer beveiliging en privacy wilt toevoegen voor je Messenger-account, kun je de functie voor appvergrendeling van Messenger inschakelen op je Android- of iOS-apparaat.
In tegenstelling tot berichten-apps WhatsApp en Signal, worden chats in Messenger niet standaard versleuteld. Gebruikers moeten de optie namelijk eerst inschakelen. Dat is gelukkig wel vrij simpel. Je berichten versleutelen werkt alleen met nieuwe chats.
Sinds 2019 kan je Messenger niet meer gebruiken zonder eerst een Facebook-account aan te maken. Het sociale netwerk heeft toen haar systeem aangepast zodat het niet meer mogelijk is. Je hebt dus een Facebook-account nodig om via Messenger berichten te kunnen sturen naar je vrienden.
Gebruikers hebben slechts tien minuten de tijd om te beslissen wat ze met hun bericht aan willen. Daarna blijft het bericht gewoon staan en is het niet meer te verwijderen.
Elke foto of video die je deelt in je verhaal is 24 uur beschikbaar in het gedeelte Verhalen van Facebook en in de Messenger-app. Na 24 uur kun je de verhalen die je hebt gedeeld, bewaren in je verhalenarchief. Ze zijn dan alleen zichtbaar voor jou.
Tik vanuit Chats op je profielfoto in de hoek. Scrol omlaag en tik op Accountinstellingen. Tik op Eigendom en beheer van account. Tik op Deactiveren en verwijderen.
Chatberichten die je naar iemand stuurt waarmee je geen vrienden bent, kunnen in de map Berichtverzoeken van deze persoon komen te staan. Je chatbericht wordt ook niet ontvangen door de mensen die je hebben geblokkeerd in Facebook Chat of Messenger.
Wanneer je dan via Facebook een privébericht krijgt of verstuurd gaat dat via Messenger. Je kan ook de aparte Messengerapp downloaden voor op je smartphone. Zo kan je eenvoudig berichtjes sturen zonder dat je Facebook volledig moet openen. Via Messenger is het ook eenvoudig om bestanden, foto's,… door te sturen.
Videogesprekken in Messenger Rooms zijn met een wachtwoord beveiligd, waardoor niet zomaar iedereen kan meedoen. Daarnaast kan een groepsbeheerder deelnemers verwijderen, of ongepast gedrag bij Facebook rapporteren.
Dienovereenkomstig, waar worden messenger berichten opgeslagen? De berichten en foto's worden opgeslagen in directories met gerelateerde namen of de plaats die je hebt geselecteerd om te downloaden. Als je foto's hebt ontvangen met je berichten met Facebook Messenger, kun je ze opslaan op iOS apparaat.
Als je Status Actief is ingeschakeld: Je vrienden en contacten zien een of de tijd waarop je onlangs actief was naast je profielfoto en op andere plaatsen op Facebook en in Messenger. Je ziet het wanneer je vrienden en contacten actief zijn of onlangs actief zijn geweest.
Het bericht wordt gewist en in de plaats wordt een grijze chat weergegeven met de boodschap 'Je hebt een chatbericht verwijderd', dit kan iedereen zien in de chat.
Je kunt ook je Safari of de Chrome-browser openen en naar facebook.com gaan. Voer je inloggegevens in en je kunt gewoon chatten zonder aparte apps te installeren.
Als je de profielfoto en de naam echter wel kunt zien bovenaan het gesprek en je ziet de tekst 'Deze inhoud is nu niet beschikbaar' op het Facebookprofiel van de persoon, dan heeft de persoon je geblokkeerd op Facebook en dus ook op Facebook Messenger.
Signal staat bekend als een veilige chat-app. Alle berichten zijn versleuteld en de dienst is opensource. Dit stelt experts in de gelegenheid om de versleuteling te testen. Signal toont geen advertenties en heeft geen winstoogmerk.