Met Google Pay koppelen gebruikers gemakkelijk hun eigen betaalpas aan een Android-smartphone. Vervolgens kunnen ze, net zoals met iDEAL, contactloos betalen in winkels en webshops.
Iedereen in Nederland kan nu met iDeal betalen in de Play Store. Gebruikers kunnenvia iDeal betalen bij vrijwel alle grote banken. Op dit moment worden ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, Bunq, Knab, Triodos Bank en Van Landschot ondersteund.
Een betaalmethode toevoegen
Ga op je Android-telefoon naar je betaalmethoden op Google Play. Tik op Een betaalmethode toevoegen. Kies de betaalmethode die je wilt toevoegen. Volg de instructies op het scherm.
Toch is het absoluut mogelijk om Google Pay zonder creditcard of betaalpas te gebruiken. Hiervoor heb je een prepaid creditcard met een Visa of MasterCard logo nodig. Deze prepaid kaarten werken op dezelfde manier als gewone creditcards, maar je betaalt er van tevoren voor.
Gebruikers kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een creditcard of bankpas toevoegen. Dat kan alleen bij een van de banken die de dienst ondersteunen: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.
Met Google Pay koppelen gebruikers gemakkelijk hun eigen betaalpas aan een Android-smartphone. Vervolgens kunnen ze, net zoals met iDEAL, contactloos betalen in winkels en webshops.
Binnen 2 minuten heb jij een digitale Betaalpas op jouw Android™ telefoon staan en kan je 'm gaan uitproberen. Ga naar "Mobiel Betalen" via de instellingen in de ING app. Maak een "mobiele pas" en lees en accepteer de voorwaarden.
Google Pay is een handige manier voor klanten om in verschillende omgevingen gratis en zonder extra kosten te betalen. U kunt deze service eenvoudig instellen en gebruiken, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor klanten die snel een digitale betaaloplossing willen.
open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen) controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.
Controleer of uw telefoon NFC ondersteunt. Uw telefoon voldoet niet aan de beveiligingsnormen voor contactloze betalingen: Controleer of u: een apparaat met roottoegang heeft. een aangepaste ROM uitvoert.
Als je creditcard is geregistreerd op een ander adres, kan dit ertoe leiden dat de betaling wordt geweigerd. Check of de postcode overeenkomt met je huidige adres. Log in op https://pay.google.com met je Google-account. Zoek de betaalmethode die je probeert te gebruiken voor de aankoop.
Je kunt in Nederland overal afrekenen met Google Pay waar je een contactloos betalen-logo of het Google Pay-logo ziet. Ook kun je je cadeaukaarten of klantenkaarten in de app opslaan.
De Google Pay-app heet nu de Google Wallet-app. Deze wijziging is bedoeld om kaarten en passen eenvoudiger op te slaan en te gebruiken. Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee waarmee u snel toegang heeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's die u wilt bewaren.
De eenvoudigste manier om geld te storten op uw PayPal account, is door met iDeal geld over te maken. Selecteer de optie 'Geld toevoegen via iDeal'. Voer het bedrag in dat u over wilt maken, en selecteer uw bank. Nadat u de betaling heeft afgerond, staat het geld binnen enkele minuten op uw PayPal-rekening.
Als je geen creditcard hebt, kun je namelijk prima een PayPal account openen en gebruiken. Er zijn twee opties om een PayPal account zonder creditcard te activeren, hier gaan we straks verder op in: Je koppelt een bankrekening aan je PayPal account.
Je kunt je bankrekening en/of creditcard aan je PayPal-rekening koppelen - bij het koppelen van je bank of kaart voer je éénmalig de betaalgegevens in - in het vervolg kies je bij het afrekenen welke betaalmethode je wilt gebruiken zonder dat je hoeft te checken of er wel genoeg saldo op je PayPal-rekening staat.
Betalen met je mobiele telefoon is wel mogelijk bij SNS en werkt op een vergelijkbare manier. Als je een toestel met Android 5.0 of hoger hebt, dan is betalen met je mobiele telefoon wel mogelijk.
Veel telefoons hebben een NFC-chip, vaak aan de achterzijde van het toestel. Daarom kun je ook contactloos betalen met de smartphone. Houd het toestel dicht bij de betaalautomaat (ongeveer 5 cm) en binnen enkele seconden is de betaling verwerkt. De betaling verloopt op Android-telefoons via de app van de bank.
Het is niet mogelijk om contactloos betalen uit te zetten. Contactloos betalen werkt nadat je eerst 1 keer mét pincode hebt gepind of betaald. Contactloos betalen zonder pincode kan natuurlijk niet ongelimiteerd. Hieronder lees je welke limieten er zijn.
U vindt het kaartnummer op de achterkant van uw pas. De laatste 4 cijfers van het kaartnummer zijn gelijk aan de 4 cijfers op uw digitale betaalpas in Google Pay.