Flex folie (textiel folie)Geschikt voor katoen, katoenmix en polyester.
Gekleurde nylon en polyester shirts bevatten vaak sublimatie inkt, die door de hitte van de transferpers weer wordt opgewarmd en door de flex heen zichtbaar wordt. Voor het bedrukken van deze materialen wordt Sublistop flexfolie of Silicone flexfolie aangeraden.
Katoen en/of polyester is goed te bedrukken
Is de textiel gemaakt van katoen en/of polyester dan is de stof over het algemeen goed te bedrukken. Is de stof ergens anders van gemaakt dan zouden we even moeten bekijken of het goed te bedrukken is.
Flex wordt gebruikt om kleding, tassen, paraplu's en andere textiel items van namen, logo's en andere opdrukken te voorzien. Flexfolie bestaat uit een PU folie, een sterke lijmlaag en een drager (ook wel backing genoemd).
Want om polyester te bedrukken mag je temperatuur niet te heet zijn. In ieder geval minder dan 150°C.
Poli-Flex Nylon
Ook is het mogelijk om de Poly-Flex Nylon flexfolie toe te passen op nylon met waterafstotende coating, maar we raden je ten aller tijden aan om het vooraf te testen. Deze PVC-vrije flexfolie heeft een matte uitstraling en is gemaakt van Polyurethaan (PU).
Moet je polyester strijken? Als je kreukels hebt in polyester kan je deze op een lagere temperatuur (tot 110°C) strijken. Om jezelf strijkwerk te besparen, raden we je aan om je kleding op te hangen. Je hoeft polyester dan niet te strijken, omdat het een kreukvrije stof is.
De UNIFLEX A NATURE flexfolie is door zijn waterbased samenstelling te gebruiken op alle soorten textiel: katoen, polyester, nylon, regenjassen, paraplu's en meer. De folie is rekbaar, dun te snijden en is met 130 graden - 10 seconden snel en op een lage temperatuur te persen.
Cricut SportFlex Iron-On is dun, lichtgewicht en gemaakt om te stretchen en te buigen op sportkleding. Aanbevolen voor technische stoffen zoals polyester en nylon. Hecht niet aan stoffen met een hoge katoenmix.
FLEXFOLIE WELKE KANT BOVEN? Flexfolie leg je met de glimmende kant naar onder. Op de manier wordt de flex gesneden en niet de backing (of achterkant) van het materiaal.
Flex bedrukking, wat is het en hoe werkt dat? Bij de snijflex of flex bedrukking wordt er gebruik gemaakt van flex materiaal op een rol welke wordt gesneden op een snij plotter en handmatig wordt 'uitgepeld'. Vervolgens wordt de transfer aangebracht op textiel met behulp van een hittepers.
De Poli-Flex premium is een ecologische, geteste polyurethaan flexfilm met een matte uitstraling. Het is gecertificeerd door Oeko-Tex Standard 100. Met de Poli-Flex premium kunt u met een uitsteker teksten, cijfers en logo's uitsnijden en bedrukken op vrijetijdskleding, sportkleding, tassen en promotionele artikelen.
Zoals bij alle flex, is het belangrijk om het textiel ongeveer 3 seconden voor te persen, alvorens u de flex of flock op het textiel perst.
Flexfolie staat bekend als een dunne en gladde folie. Flock is het tegenovergestelde. Door een suède afwerking voelt de folie een stuk dikker aan. Daarnaast is de afwerking niet glad; de toplaag van de folie bestaat namelijk uit kleine zachte haartjes.
Gebruik het strijkijzer om het gedeelte van de stof waarop u de transfer wilt gaan aanbrengen, gedurende 10-15 seconden voor te verwarmen. Plaats de transfer met de liner naar boven op het voorverwarmde materiaal. Breng gedurende 25-30 seconden redelijk krachtige druk uit met het strijkijzer. Persen maar niet strijken!
Flockfolie is fluweelachtig (voelt zacht aan) en is een materiaal dat kan gebruikt worden om niet alleen textiel te decoreren, maar ook papier, karton en glas.
Flex / Flock
Het kan met elke snijmachine of gewoon met de hand worden gebruikt. Het is ideaal voor het personaliseren van kleding, accessoires, enz. Het wordt ook gebruikt om onbehandeld hout te decoreren. In tegenstelling tot zelfklevend vinyl, snijdt de flex met de glanzende kant op je tapijt!
Daarnaast is polyester een stof die erg snel droogt, dus je kan het buiten aan de waslijn hangen. Doe polyester liever niet in de droger, dan kan het krimpen. Daarna is het niet nodig om het polyester textiel te strijken. Strijken is namelijk dit is niet erg goed voor polyester.
Kledingstukken met een hoog percentage polyester zijn niet geschikt om bij hoge temperaturen te dragen. Pure polyester neemt namelijk geen vocht op en kan dus zweterig gaan aanvoelen. Daarnaast ontstaat er bij een hoog percentage polyester elektrificatie. Je kleding gaat er dus van knetteren.
Zijn jouw handdoeken van 100% polyester? Dan kunnen deze gewoon in de wasmachine op 60 graden.