De Powerpanel vloeren van Fermacell zijn geschikt voor warmwater- en elektrische vloerverwarming. Fermacell Powerpanel H2O pas je toe in: badkamers, wellnesruimten, douches, sauna's, zwembaden, industriële keukens en andere hoog vochtige ruimtes.
Fermacell Powerpanel H2O is een uitstekende ondergrond voor tegelwerk op binnenwanden in vochtige ruimtes. De lineaire uitzetting van Fermacell Powerpanel H2O is 0,0011 mm per meter per °C. In de praktijk komt dit neer op een lengteverandering van bijv. 0,033 mm per m1 plaat bij een temperatuurverandering van 30° C.
v.a. De Fermacell flexibele tegellijm is een met kunststof veredelde lijm voor dun- en middelbed verlijming van keramische tegels, grestegels, strengeperstegels, natuurstenen en mozaïeken. Het product is toe te passen voor het verlijmen van tegels, tegels op tegels, dubbelhard gebakken tegels op wanden en vloeren.
Fermacell Gipsvezelplaten zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Ze bevatten geen lijm voor de binding en stinken dus ook niet. Dat maakt de platen geschikt voor modern gezond wonen. Ze verdienen bovendien het predicaat milieuvriendelijk.
Fermacell gipsvezelplaten zijn circa drie keer duurder dan gewone gipsplaten, maar zijn wel aanzienlijk steviger en stabieler. Als de platen niet mogen uitzakken en sterkte nodig hebben zijn deze platen geschikt. Anders gaat de voorkeur uit naar gewone gipsplaten.
Warmte-isolerend: uiteraard zijn de vloerelementen van Fermacell ook warmte-isolerend. Ze hebben een warmteweerstand van tussen de 0,06 en 0,56 m2K/W. Geluidsisolerend: de vloerelementen van Fermacell isoleren ook geluid erg goed.
De Fermacell vloerplaten die als ondervloer fungeren presteren uitmuntend op het gebied van geluidsisolatie. De ondervloer kun je uiteindelijk afwerken met alle soorten materiaal, zoals parket, vloerbedekking, laminaat of vinyl.
Wat kosten Fermacell platen? Je kunt kiezen uit verschillende soorten Fermacell platen. De prijzen lopen uiteen van 13,78* per plaat voor een standaard gipsvezelplaat van 1500x1000 mm tot 79,16* per plaat voor de cementgebonden Powerpanel H2O.
De beste keuze hiervoor is de Cantillana FK 90. Dit is een flexibele dunbedlijm (poederbasis) die u kunt gebruiken voor het plaatsen van keramische tegels, mozaiëk en natuursteen in natte ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer. Deze lijm is voor binnen- en buitengebruik.
Een professionele elastische waterdichte tegellijm met een hoge kleefkracht voor het verlijmen van alle horizontale en verticale oppervlakken. Dankzij zijn elasticiteit en hoge weerstand tegen vocht is de lijm ook ideaal voor het gebruik in keukens, bad- en douchekamers.
Wand: 10 stuks/m2 (per zijde) Plafond: 21 stuks/m2 79121 3,9 x 40 mm met boorpunt 250 stuks/pak + bit Corrosievaste schroef voor beplating op versterkte onderconstructie van metaal.
Heeft u plaatmateriaal nodig voor een natte en extreem vochtige ruimte? Dan is de Powerpanel H2O plaat ideaal. Deze fermacell platen zijn cementgebonden en daardoor vochtbestendig en 100% bestand tegen water en schimmelvorming. Met een Powerpanel H2O plaat kunt u vloeren, scheidings- en voorzetwanden én plafonds maken.
Met fermacell® droge dekvloeren kunnen 3 verschillende vloerverwarmingssystemen worden toegepast: Infrezen van vloerverwarming (na het leggen) in de fermacell® Vloerelementen. Geschikte fermacell® Vloerelementen : 2 E 22 (= 2x 12,5 mm fermacell® Gipsvezelplaat)
Met estrichvloer wordt doorgaans de, al dan niet zwevende, dekvloer aangeduid die zich tussen de draagvloer (of dragende ondergrond) en de vloerafwerking bevindt, en die samengesteld is uit speciale estrichelementen.
De fermacell® Powerpanel H2O is uitermate geschikt voor toepassing in ruimtes met hoge vocht- of waterbelasting. Deze cementgebonden wandplaat is honderd procent waterbestendig en voorkomt schimmelvorming.
Fermacell platen kunnen prima worden voorzien van een wandafwerking als stucwerk, dunpleister, spackspuitwerk of renovliesbehang. Maar het blijven op het gebied van scheuren lastige platen.
De meeste Fermacell platen zijn brandwerend. De brandvertraging hangt namelijk af van het type materiaal en de dikte hiervan. De Fermacell platen zijn brandwerend wanneer het een gipsvezelplaat is en tenminste 10 mm dik.
Veel werkvloeren zijn prima geschikt als ondervloer voor een PVC vloer. Egaliseren is wel een eerste vereiste. Voor het egaliseren van de verschillende ondergronden – denk aan plavuizen, zandcement, fermacell of anhydriet werkvloeren – zijn speciale primers en egalines ontwikkeld.
Algemeen. Fermacell® Vloerelementen bestaan uit twee in de fabriek verlijmde fermacell platen van 150 x 50 cm met een dikte van 10 mm of 12,5 mm. Het handige formaat, het lage gewicht en een 5 cm brede liplas rondom zorgen voor een snelle en eenvoudige verwerking.
Het hoge soortelijke gewicht van de fermacell Gipsvezelplaten zorgt voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Een enkele wandconstructie van 100 mm dik realiseert een geluidsisolatiewaarde van Rw=52dB.
Ze zijn geschikt voor houten en betonnen vloeren, bij zowel nieuwbouw als renovatie. Naast een perfecte geluidsisolatie, zorgen fermacell® ondervloeren ook voor een aangename warmte-isolatie.
De naden tussen de platen worden onderling verlijmd met Fermacell voegenlijm. Deze bruislijm zal plaatselijk iets uit de naad treden, daarom wordt de lijm na uitharding (ca. 24 uur) afgestoken met een plamuurmes. Vervolgens worden de naden en schroefgaten afgewerkt met Fermacell voegengips.