Een oogpotlood kun je om heel je oog aanbrengen, op de waterlijnen gebruiken, op je ooglid of onder je ogen. Het fijne ervan is dat je het mooi kunt vervagen zodat de lijntjes niet zo streng en hard zijn.
Eyeliner is een make-up product en gebruik je eigenlijk hoe je zelf wilt, tenslotte gebruiken wij het puur ter decoratie! De meest gebruikelijke manier is om eyeliner boven het oog, dichtbij de wimpers aan te brengen in een lijn, langs het oog, van de binnenste naar de buitenste ooghoek.
Op je waterlijn
Dan kun je (een waterproof) oogpotlood op je onderste en bovenste waterlijn aanbrengen. Let op dat dit je ogen optisch kleiner maakt, maar het is wel ontzettend mooi! Wil je je ogen juist groter laten lijken? Breng dan een huidskleurig of wit oogpotlood aan op je onderste waterlijn.
Een oogpotlood is poederig (Kayal of Kohl) en een eyeliner is vloeibaar. Een oogpotlood kan je nog mooi vervagen als je het hebt aangebracht en een eyeliner moet je in een keer goed en netjes aanbrengen. Verder is een oogpotlood wat zachter dan een eyeliner. Die komt wat harder over.
Dit zijn de meest voorkomende oorzaken. En ze hebben bijna allemaal gemeen dat het vettig is onder en op je ogen. Doordat het vettig (olieachtig) is gaat je lijntje lopen. Doordat je beweegt met je ogen verdwijnt de eyeliner en mascara in de crème/concealer/talg van je huid.
Wil je dat het oogpotlood ook de hele dag blijft zitten, kies dan voor een waterproof variant. Geef je oogpotlood ook een paar seconden de tijd om te drogen anders vlekt het meteen. Probeer dus even niet te knipperen!
Breng eerst oogschaduw aan en daarna pas de eyeliner en mascara. Zo niet dan bestaat de kans dat je de eyeliner terug uitveegt en dat de oogschaduw in je wimpers blijft plakken.
Het antwoord: omdat het heel-heel-héél erg fout is. Het gevaar voor een infectie ligt namelijk op de loer. 'Door het uitlenen van eyeliners en lippenstift kan je virale infecties overbrengen, zoals koortsblaasjes of een slijmvliesontsteking in je oog', legt dermatoloog David Bank uit.
Bij bruine ogen staan bijna alle kleuren eyeliner. Met de kleuren koper, brons en champagne creëer je een zacht effect. Voor meer expressie kies je voor kleuren als koningsblauw, felroze, limoengroen of zalmroze.
Gebruik voor dat je oog make-up aanbrengt een eyeshadow primer. De primer voorkomt ophopingen in de oogplooien én versterkt de kleur. Een inkoppertje: gebruik waterproof mascara.
Met eyeliner kun je je ogen corrigeren. Dat doe je door een iets hoger geplaatste winged eyeliner aan te brengen. Hiermee trek je je buitenooghoeken voor het zicht iets omhoog. Het startpunt voor het aanbrengen van de eyeliner is het punt op de wimperlijn dat onder het hoogste punt van je wenkbrauw ligt.
Gebruik altijd twee handen // Trek met de ene hand je ooglid een tikje strak, zodat je met de ander een mooier lijntje kan tekenen. 8. Voorkom vettige oogleden door een droog doekje of juist oogschaduwbasis te gebruiken // Hierdoor is je eyeliner gemakkelijker aan te brengen én zal hij langer mooi blijven zitten.
Hoe je zo snel mogelijk een rechte lijn boven je oog krijgt? Door niet te trekken aan je buitenste ooghoek. Dit zorgt ervoor dat de huid ietwat gaat rimpelen als je 'm weer loslaat, en tja, dan is dat lijntje ook meteen oneven.
Vergeet al te felle kleuren, vergeet metallic en andere glanzende oogschaduw. Felle kleuren steken te veel af bij een ouder wordende huid, metallic legt extra de aandacht op rimpeltjes en oneffenheden. Crème-achtige oogschaduw hoopt zich vaak na wat tijd op in de lijntjes van de ogen.
Er is nog een regel die geldt als je ouder wordt: gebruik geen felle rode kleuren die naar oranje of bruin neigen, want dan lijken je tanden minder wit. Er zijn ook visagisten die zeggen dat je beter zachtere kleuren kan gebruiken, maar daar trek ik me niks van aan.
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Slijp de punt van je potlood en verwarm deze even tussen je vingers als hij te hard is. Til je bovenste ooglid een klein beetje op en breng op de waterlijn – het randje onder je bovenste wimpers – het kohlpotlood aan. Doe dit ook op de onderkant. Slijp het puntje weer en teken ook een lijntje tussen je wimpers.
De Khol Kajal ziet er niet uit zoals de meeste eyeliners of oogpotloden. Het lijkt alsof je er nog een dop moet afdraaien, maar dit is het 'potloodgedeelte' al. In vergelijking met andere oogpotloden en eyeliners ligt deze erg fijn in de hand, omdat de vorm op een pen lijkt en het een dun uiteinde heeft.
De truc is om in plaats van een penseel of oogpotlood, je bruine oogschaduw te gebruiken. Pak een scherp oog-of eyelinerpenseel (vaak angle liner genoemd) en maak je kwast een beetje nat. Als je de kwast in oogschaduw doopt, pakt hij meer product én meer pigment. Je kunt dan ook makkelijker een lijn zetten.
Een bruine eyeliner zorgt voor een minder harde look dan een zwarte eyeliner. Een bruine eyeliner oogt zachter en natuurlijker.
Waar komt m'n blush? Een vuistregel uit de oude doos: glimlach naar jezelf in de spiegel, zodat de appeltjes van je wangen verschijnen. Op het bolle gedeelte van de wangen komt je blush. Werk de blush vervolgens uit richting de slapen of oren, afhankelijk van je gezichtsvorm en het effect dat je wil bereiken.
Dat betekent dat rode kleuren je groene ogen extra zullen accentueren. Kleuren zoals paars, rood en verschillende tinten oranje complementeren jouw ogen. En kleuren als peach, bruin, koper en pruimkleuren passen ook mooi. Tip 2: Dezelfde rode, paarse en bronzen kleurregels werken ook voor eyeliner en mascara.