Van felgekleurd tot zwart: een wit shirt past letterlijk boven elke kleur broek en pantalon.
Een zwart/wit print staat altijd goed. Een shirt met strepen zorgt voor een ontspannen casual look, maar een blouse met bijvoorbeeld stippen laat je er wat formeler uitzien. zwart of wit met een fel printje kan natuurlijk ook prima. Ga bij voorkeur wel voor een tweekleurig item.
Zo kan een olijfkleurige, getailleerde linnen broek ideaal zijn om te dragen in combinatie met een egaal wit overhemd. Als alternatief biedt een wit overhemd onbeperkte mogelijkheden op het gebied van het combineren van broekstijlen en -patronen.
Lichte jeans met een donker spijkeroverhemd bijvoorbeeld. Neutrale kleuren combineren ook lekker met een lichtblauwe jeans. Denk aan beige, wit of ga voor pasteltinten.
Je kunt een donkerblauwe broek eindeloos combineren aangezien deze kleur behoort tot het basis kleurenpalet. Met wit, zwart, rood, grijs en neutrale tinten als camel en taupe kun je in combinatie met donkerblauw eigenlijk nooit de mist in gaan.
Over het algemeen kun je blauw goed combineren met de volgende kleuren: Zwart en wit. Andere blauwtinten. Grijs.
Blauw is een koele kleur, maar combineert daarom juist geweldig met warme aardse en neutrale tinten, wat het frisheid én stevigheid geeft. Combineer je het met goud, dat is het resultaat krachtig en chic. Hard blauw combineert ook geweldig met de huidige vergrijsde trendkleuren.
Natuurlijke kleuren zoals wit, grijs, beige, crème en zwart zijn ook zeer geschikt. Uw look zal opvallender en contrastrijker zijn met felle kleuren zoals zonnegeel, pink en roze, paars of grasgroen. Bordeaux of taupe passen er ook goed bij.
Zwart: ideaal in ieder seizoen
Tip: pas op met te veel zwarte kleding in de zomer. De donkere kleding absorbeert zonnestralen en daarmee de warmte. Voordat je het weet begin je overmatig te zweten. Zwart combineer je bijvoorbeeld mooi op een jeans of zelfs op een nettere broek.
“Donkerblauw en zwart kun je toch niet met elkaar combineren?'', is een vraag die vaak wordt gesteld. Maar als je het goed doet, is donkerblauw en zwart een hele goede combinatie. Geen combinatie is zo chic, stijlvol, klassiek en stoer tegelijk. Zwart wordt gezien als de enige echte tijdloze tint.
Kleuren zoals licht grijs en rood
Huidkleurig ondergoed blend goed met je eigen huidskleur en steekt dus niet af. Hierdoor schijnt huidkleurig ondergoed niet door. Let er dan wel op dat je een nude kleur kiest die bij je huidskleur past.
Van felgekleurd tot zwart: een wit shirt past letterlijk boven elke kleur broek en pantalon.
Een ondershirt met een kleur die dicht bij je huidskleur ligt is het minst zichtbaar. Een lichtgekleurd ondershirt doet het goed bij een witte huid, terwijl een donkergekleurd ondershirt beter past bij een zwarte huid. Een slim fit pasvorm die goed aansluit op je lichaam is key.
Donkerblauw: deze kleuren combineren onverwacht goed
Want als zij het niet weten, wie dan wel? Kijk dus de kunst af bij deze stijlvolle vrouwen, en verbaas je over hoe goed donkerblauw staat bij oranje, roze, beige en zelfs groen.
Veel jeans hebben een wassing met lichtere plekken, voor jou werkt een egaal donkerblauw mooier. Armedangels heeft bijvoorbeeld de RÃ¥ lijn, dit is een egaal indigo blauw, zonder wassing. Wil je toch een lichtere broek? Maak dan een contrast met je kleding, dus draag een donkere of heldere kleur in je top erboven.
Zwart en wit is bijvoorbeeld een elegante klassieker. Maar ook navyblauw en beige, rood en groen of blauw en oranje zijn geslaagde combinaties. Wie contrastkleuren combineert, komt powerful en zelfverzekerd over. Combineer verschillende tinten van eenzelfde kleur.
De basic blauwe chino combineren
Draag je broek bijvoorbeeld met een overhemd met print, een gekleurde polo of een shirt met een gemêleerd effect. Maak je outfit af met semi-nette veterschoenen en een fijne zonnebril. Rol de mouwen van je overhemd op voor een nonchalante, zonnige look.
Grijs en blauw lijken in bepaalde opzichten redelijk veel op elkaar, dus ze passen ook goed bij elkaar. Ga voor een donker- of marineblauwe kleur voor een sjieke look. Voor een kinderlijke uitstraling kun je weer naar een fellere kleur blauw grijpen.
'Blauw met groen is boerenfatsoen'. In de tijd van onze oma's was het 'not done' om blauw met groen te combineren. Dat getuigde van een slechte smaak... En niet alleen in Nederland, in het Engels geldt het gezegde: 'Blue and green should never been seen'.
Rood, blauw en geel passen niet zo mooi bij elkaar. Paars, groen en oranje is ook geen geslaagde combinatie.
Zwarte schoenen gaan namelijk prima onder een (donker)blauw pak. Casual broeken zijn weer iets moeilijker te combineren met formele zwarte schoenen. Wil je dit toch doen kies dan voor een derby schoen. Doordat ze wat breder zijn zien ze er casual en meer relaxt uit.
Complementaire kleuren zijn eigenlijk kleuren die vloeken, zoals geel en paars of rood bij groen. Deze kleuren staan tegenover elkaar in de kleurencirkel. Ze kunnen elkaar ook enorm versterken, dit hebben we liever niet in de modebranche bijvoorbeeld en daarom vinden we dat de kleuren bij elkaar vloeken.
Ga je voor een basis in wit door voor de muren witte muurverf te kiezen en de vloer wit te houden, dan creëer je door de combinatie met aardse tinten als okergeel, bruin en oranje een sfeervol en warm geheel.
Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-rood, blauw-turquoise en groen-geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart.
Een energieke kleurencombinatie krijg je door complementaire kleuren te kiezen. Dit zijn kleuren die recht tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel. Bijvoorbeeld rood en groen, of oranje en blauw. Deze combi's worden vaak gebruikt om kleuren te laten knallen, ze versterken elkaar.