Als de aquastop defect is kan er geen water de wasmachine instromen. De aquastop moet vervangen worden. De aquastop is meestal geintegreerd in de watertoevoerslang, aan de achterkant van de wasmachine. Bij een defect water inlaatventiel kan er geen water de wasmachine instromen.
Het nadeel van het waterslot met de kenmerkende vorm van een zwanenhals, is dat hij verstopt kan raken. Gelukkig is het waterslot vrij eenvoudig te ontstoppen door middel van het gebruik van een ontstopper. Helpt dit echter niet, dan kunt u het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.
Maak de zeef schoon (zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing). WATERSLOT BLOKKEERT OF IS NIET GOED INGESTELD. Het waterslot wordt tussen de kraan en de aanvoerslang geplaatst en is los verkrijgbaar. Een afdoende oplossing voor een probleem dat altijd onverwachts komt: lekkage van de wasmachine.
kan zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden. Let erop dat bij horizontale installatie de pijlen in bovenste en onderste positie staan. membraan opent door middel van waterdruk, zodat het water vrij weg kan stromen.
Een van de bekendste manieren van beveiliging is met een waterslot. Een waterslot bij de wasmachinekraan zorgt ervoor dat er per keer maar een beperkt aantal liter water uit de kraan kan stromen. Dus als er een lekkage ontstaat, sluit het waterslot de watertoevoer al snel af.
Met een waterslot zorgt u er namelijk voor dat nare geurtjes uit het riool zich niet in de ruimte verspreiden. Het waterslot zorgt ervoor dat er een laagje water in de afvoer blijft staan. Dit laagje water dient als een afdeklaag van het riool en houdt ongewenste geurtjes tegen.
Hoe vol moet het waterslot? De hoeveelheid water in een waterslot dient afgestemd te zijn op de vorm van het waterslot. Bij de kleine watersloten in de vorm van een zwanenhals moet ongeveer een derde van de verdikking van het waterslot vol zitten met water.
Een waterslot op je wasmachine of was-droogcombinatie beschermt je tegen lekkage. Er zijn 3 soorten: een bodemsensor, slangbeveiliging en overloopbeveiliging. Het veiligst is als je wasautomaat alle soorten heeft.
Hoe lang gaat een wasmachine mee? De levensduur van een wasmachine varieert van 2 tot 8 jaar. Hoe lang een wasmachine daadwerkelijk meegaat hangt af van verschillende factoren. Zo heeft het te maken met de bouwkwaliteit, hoe vaak je ermee wast, hoe je de wasmachine gebruikt, en hoe je hem onderhoudt.
Een wasmachine die niet centrifugeert is het meest voorkomende probleem. Gelukkig is het probleem vaak makkelijk zelf op te lossen door het pomp filter te reinigen. Het probleem kan ook veroorzaakt worden doordat de trommel niet meer draait of de wasmachine het water niet meer afpompt.
Lekkage aan de onderkant van de wasmachine
Een lekkende bodemplaat bij een wasmachine kan duiden op een probleem aan de wasmachine, maar het kan ook zijn dat je teveel zeep hebt gebruikt. Trek bij een lekkende bodemplaat de stekker uit de wasmachine, want water en elektriciteit is een gevaarlijke combinatie.
Afvoerpijp lekt
Lekt er water uit uw wasmachine tijdens het afpompen? Dit kan veroorzaakt worden door het te diep zitten van de waterslang in de afvoerpijp. De standaardregel is dat deze slang maximaal 15 centimeter diep in de pijp mag liggen om het lekken van water uit de wasmachine te voorkomen.
De elektronische waterstop sluit automatisch de watertoevoer af bij een waterafname boven de ingestelde hoeveelheid. Bij een losgeschoten slang of lekkage van de waterkoeler reageert de sensor van de waterstop en sluit bij 0,5 mm water elektronisch de watertoevoer af.
“Een waterslot, zwanenhals of sifon, is een instrument dat het mogelijk maakt om twee gassen door een vloeistof van elkaar gescheiden te houden mits er geen al te groot drukverschil tussen bestaat.
Je sluit het waterslot gemakkelijk aan tussen de wasmachine en de kraan, door de slang van de kraan los te draaien, vervolgens het waterslot aan de kraan te monteren en daarna de slang aan de onderkant van het waterslot te plaatsen. Watersloten maken gebruik van een systeem met cijfers (1 t/m 10).
Hoeveel water gebruikt een wasmachine? Een wasmachine gebruikt zo'n 60 liter water per wasbeurt. Ter vergelijking: wanneer je een douche neemt, kost dit gemiddeld 20 tot 60 liter per keer, en wanneer je de wc doortrekt is dit zo'n 3 tot 9 liter.
Dit waterslot is een veiligheidsklep, die ervoor zorgt dat lucht uit de drain kan (van binnen naar buiten de patiënt), maar niet in de omgekeerde richting. Indien nodig kan ook negatieve druk op de bak worden aangebracht om de long nog beter te laten ontplooien.
Een waterslot voorkomt dat de stinkende lucht van het riool niet naar de afvoer van de douche kan doordringen. In het waterslot zit namelijk een laagje water. Dit laagje water zorgt ervoor dat er geen verbinding kan worden gemaakt tussen het afvoerputje en het riool.
Een waterslagdemper is een metalen behuizing voorzien van een luchtkussen en een ventiel. De lucht wordt uit het kussen gedrukt op het moment dat het water tegengehouden wordt en het ventiel zorgt ervoor dat er steeds nieuwe lucht in het kussen kan komen.
Functie van de keerklep
De keerklep zorgt ervoor dat er geen (vervuild) leidingwater terugstroomt in het leidingnetwerk.
Een beluchterkraan (ook wel wasmachinekraan genoemd) zorgt voor het beveiligen van het drinkwater. Wanneer er ergens in uw buurt een waterleiding kapot gaat, zal er onderdruk in het waterleidingnetwerk onder uw huis ontstaan.
Heeft u waterschade opgelopen door een lekkage in uw wasmachine, dan is deze in zeer veel gevallen gewoon verzekerd. Een lekkage of waterschade veroorzaakt door een defect aan uw wasmachine is immers een onverwachte gebeurtenis waar u geen invloed op heeft.