Uw container mag maximaal 70 kilo wegen. Containers die zwaarder zijn dan 70 kilo kunnen niet worden geleegd, omdat de liftarm van de vuilniswagen dit niet aan kan.
Is de container niet leeg, of te zwaar om te legen, dan wordt pas op de eerstvolgende inzameldag de groene container opnieuw geleegd. Bij teveel tuinafval adviseren we het afval in een vuilniszak te stoppen en deze dan later in de GFT-container te legen, of uw tuinafval naar een milieustraat te brengen.
Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.
Zet de kliko met handvat naar de straat. Zet de kliko's zoveel mogelijk bij elkaar aan één kant van de straat. De kleine (140 liter) mag niet zwaarder dan 50 kg en de grote (240 liter) niet zwaarder dan 75 kg zijn. De deksel moet gesloten zijn.
Een container mag maximaal 75 kilo zwaar zijn.
Uw container mag maximaal 70 kilo wegen. Containers die zwaarder zijn dan 70 kilo kunnen niet worden geleegd, omdat de liftarm van de vuilniswagen dit niet aan kan. De eerstvolgende kans is dan op de volgende inzameldag. Uiteraard is het dan wel belangrijk om minder dan 70 kilo aan te bieden.
Plaats uw afval in een andere afvalcontainer in de buurt of neem het weer mee naar huis. U kunt via een melding doorgeven dat de afvalcontainer vol is.
Zit de container vol en kun je jouw afval niet meer kwijt? De politie adviseert om de afvalcentrale HVC te bellen of het afval mee terug naar huis te nemen. Afvaldumpingen mogen ook bij de politie gemeld worden.
Voor een naastplaatsing riskeert u een boete. De ondergrondse containers hebben een vulgraadsensor. We krijgen een melding als de container voor 70% vol zit en komen de container dan legen.
Een lege afvalcontainer van 6 m3 weegt al snel meer dan 500 kilo. Grond weegt tussen de 1.600 en 2.000 kilo, afhankelijk van de vochtigheid. Als we een gemiddelde van 1.800 kilo per m3 nemen, dan is het gewicht van de container 6 x 1.800 + 500 = 11.300 kilo.
Ja, de afvalcontainers zijn verplicht, ze zijn eigendom van je gemeente, maar horen bij je woonhuis. Voor bedrijven zijn er andere containers beschikbaar, die bedoeld zijn voor bedrijfsafval.
en bij een container van 240 liter is de afmeting van de containerzak 115x140 cm of 65/25 x 140 cm.
U kunt een nieuwe rolcontainer (kliko) krijgen als die van u kapot of gestolen is. Geef het aan ons door. Noteer in uw melding dat de container kapot of gestolen is. Geef ook aan voor welk soort afval de container is (restafval of papier) en uw naam, adres en telefoonnummer.
Op de website van Cyclus kunnen inwoners hun aanbiedgegevens van het restafval nu dus eenvoudig checken. De informatie wordt elke maand geactualiseerd. De aanbiedgegevens die op de website getoond worden, komen uit de registraties van de software op het inzamelvoertuig of de verzamelcontainer.
Aannemende dat er net zo veel ongeinteresseerde vervuilers als milieubewuste mensen zijn en het midden evenredig is verdeeld, en de helft van de mensen een kat heeft en iets meer dan 2 keer per week de hele bak verschoont, kom je op gemiddeld ongeveer 33 + 26 = 59 zakken.
Gooi uw afval verpakt in een (vuilnis)zak van maximaal 50 liter in de container. U mag het afval niet los in de container gooien. Met de toegangspas kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week een aantal ondergrondse containers in uw buurt openen om uw afval daarin te storten.
Vervuiling in de bak
Wanneer een bak teveel vervuild is, wordt het afval alsnog verbrand en dat is zonde. Wanneer er iets in de bak zit wat er niet in hoort, vind je meestal een hangkaart met de reden waarom de bak niet is geleegd.
De restafval- en de gft-containers (grijs en groen) zijn verplicht. Papier (blauw) en pmd (oranje) mag u ook op een andere manier inzamelen, bijvoorbeeld het scheidingsstation of openbare wijkcontainers. Het is niet toegestaan papier en pmd anders aan de straat aan te bieden dan in een container.
De meeste mensen zetten hun grijze container nu ook al 1 keer per 4 weken aan de weg. Heeft u een keer écht teveel restafval? Dan kunt u het tegen betaling kwijt in een ondergrondse container in de buurt.
het formaat van de container (140 of 240 liter) is hierbij niet van belang. het gebruik van de milieustraten is gratis, met uitzondering van bouw- en sloopafval, schoon puin, grond, dakleer, hout a- en b-kwaliteit, hout c-kwaliteit, schoon gips en restafval.
0,25 euro per kilogram.