De kleur oranje heeft te maken met de achternaam van de Beatrix: van Oranje-Nassau. Oranje komt van Orange en dat is een stad in Frankrijk. Heel lang geleden was die stad een apart 'land'. Verre familieleden van Beatrix waren de baas in Orange.
Nog vreemder wordt het bij de volgende vier 'achternamen': Hare Koninklijke Hoogheid Alexia Juliana Marcela Laurentien Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Hare Koninklijke Hoogheid Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau.
Willem-Alexander Claus George Ferdinand, koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg (Utrecht, 27 april 1967) is sinds 30 april 2013 Koning der Nederlanden.
Al dat oranje heeft te maken met de achternaam van de onze Koning: Oranje-Nassau. Heel lang geleden trouwde een voorouder van de Koning, Hendrik III van Nassau met een dame uit Breda. Zij kregen toen het Franse prinsdom Orange in hun bezit. Een prinsdom is een gebied waar een prins de baas over is.
De kleur oranje heeft te maken met de achternaam van de Beatrix: van Oranje-Nassau.
koningin Máxima , prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau. Máxima Zorreguieta is sinds 2 februari 2002 echtgenote van Willem-Alexander en sinds 30 april 2013 koningin. Zij hebben drie dochters, van wie prinses Catharina-Amalia (de Prinses van Oranje) de vermoedelijke troonopvolgster is.
koning Willem-Alexander , koning der Nederlanden, prins van Oranje-Nassau. Koning Willem-Alexander bekleedt sinds 30 april 2013 het koningschap. Hij werd in 1967 geboren als oudste zoon van prinses Beatrix en prins Claus.
Ook werd haar gevraagd naar haar vermeende vriendje Isebrand, de Duitse miljonairszoon. De prinses antwoordt 'ontzettend gelukkig te zijn in de liefde'.
Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, hertogin van Mecklenburg, prinses van Lippe-Biesterfeld (Den Haag, 30 april 1909 — Baarn, 20 maart 2004) was koningin der Nederlanden van 4 september 1948 tot en met 30 april 1980.
Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau is op 26 juni 2005 in Den Haag geboren als tweede kind van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.
Haar familie behoorde tot de betere kringen, maar was niet van adel. Máxima bezocht de middelbare school en ging vervolgens economie studeren. Haar vader was in 1976 benoemd tot staatssecretaris van Landbouw in het regime van dictator Jorge Videla.
Het Huis Oranje-Nassau stamt af van de Ottoonse lijn, de groothertogelijke familie van Luxemburg van de Walramse lijn. Keizer Karel V wil voorkomen dat door vererving de bezittingen van de Nassaus in Nederland en Duitsland in handen van één persoon, Willem van Oranje, komen.
Koning Filip en Koningin Mathilde traden in 1999 in het huwelijk en hebben 4 kinderen: Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, Prins Gabriël, Prins Emmanuel en Prinses Eléonore. Mathilde d'Udekem d'Acoz is geboren op 20 januari 1973. Ze liep school in Bastogne en in Brussel.
Na precies 33 jaar werd zij op 30 april 2013 opgevolgd door haar zoon, Koning Willem-Alexander. Prinses Catharina-Amalia, de Prinses van Oranje, is sindsdien de eerste in lijn van troonopvolging.
Maar Amailia is niet de enige. Haar zusje prinses Alexia rookt al vanaf haar veertiende jaar en nicht gravin Eloise is ook al een keer gesnapt terwijl ze een sigaret rookt. Amalia, Alexia en Eloise hebben het overigens niet van vreemden. De Oranjes paffen er al generaties lang op los.
Wist je dat de huidige Europese koningshuizen uiteindelijk allemaal familie van elkaar zijn? Alle familiebanden van de royals zijn namelijk terug te herleiden tot één dynastie: het huis Saksen-Coburg en Gotha. Hoe dit precies zit, gaan we je haarfijn uitleggen.
Koningin Wilhelmina (1880-1962), was de dochter van koning Willem III en koningin Emma. Zij was tien jaar toen haar vader overleed, wiens regeerperiode de populariteit van de monarchie geen goed had gedaan. In 1890 zou zij hem opvolgen, maar tot 1898 trad haar moeder vooralsnog op als koningin-regentes.
"We weten uit allerlei bronnen dat ze aandeelhouders zijn van Koninklijke Olie (het huidige Shell, red.) en ABN - dat het nu aardig op de beurs doet. Verder zijn er nog een aantal andere investeringen aan het licht gekomen, zoals onroerend goed."
De koninklijke familie is in Nederland de familie van de koning.