Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het eten van dadels een positieve werking heeft op de zwangerschap en bevalling. Als je de laatste vier weken van de zwangerschap 6 dadels per dag eet, heeft dit een positief effect op de zwangerschap. Het eten van dadels geven je een energie boost tijdens de bevalling.
Onderzoek naar dadels tijdens zwangerschap en bevalling
Elke zwangere vrouw zou op zijn minst 4 weken voor de uitgerekende datum 6 dadels per dag 'moeten' eten voor het gewenste resultaat.
Als je verlangt naar iets zoets, zijn dadels zeker aan te raden – maar wel met mate. Vanwege de vele calorieën en het hoge suikergehalte wordt aanbevolen om niet meer dan drie tot vijf dadels per dag te eten. Meestal heb je er echter ook niet veel meer nodig – de vrucht is immers een grote bron van verzadiging.
Blijf bewegen. Heel veel onderzoeken hebben al aangetoond dat blijven bewegen helpt om je bevalling te bespoedigen en ervoor zorgt dat je minder pijn voelt. Loop rond, hang om de nek van je partner, heupwieg, kwispel als een hond op handen en knieën, alles wat jou helpt.
Een bevalling opwekken kan ook door middel van een voetreflexmassage. Je hebt in je lichaam een aantal drukpunten die mogelijk weeën zouden kunnen opwekken, zo ook in je voeten. Door middel van een voetreflexmassage kan je dus de bevalling opwekken.. Boek ergens bij jou in de buurt een voetreflexmassage.
Je voelt dat de baby naar beneden, uit de baarmoeder, geduwd wordt. De eerste uren van de bevalling beweegt de baby vaak tussen de weeën door. Dit kan pijnlijk zijn. Het bewegen van het kindje maakt het je soms moeilijk om te ontspannen.
Als je een orgasme hebt, komt er oxytocine vrij. Dit hormoon heb je nodig voor de bevalling. Door dit hormoon trekt je baarmoeder samen en dat kan net dat extra zetje zijn voor de weeën.
Van pittig eten wordt bijvoorbeeld gezegd dat de darmen ervan samen gaan trekken en uiteindelijk ook de baarmoeder. Het stofje kinine in tonic, bitter lemon of ananas zou eveneens de bevalling opwekken.
De adrenaline concentratie zal namelijk stijgen bij, onder andere; pijn, stress, angst en onrust. Dus ook wanneer de omgeving als niet rustig en/of veilig genoeg ervaren wordt. Dat is dan ook de reden dat de meeste bevallingen 's avonds of 's nachts starten.
Spijsvertering
Dadels bevatten veel oplosbare vezels die van belang zijn voor een goede spijsvertering. Vezels nemen namelijk veel vocht op, de vezels trekken water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. Het kalium die de dadels bevatten, kan als behandeling werken tegen maagpijn en diarree.
De 7 dadels wegen in totaal 70-100 g en bevatten exact voldoende vitamines en mineralen die het lichaam voorziet van de benodigde vitamines en mineralen voor het lichaam. De 7 dadels wegen samen 70 g wat betekent dat je 70 mg calcium binnen zal krijgen wat goed is voor je botten.
Het is dus niet verstandig en gezond om grote hoeveelheden dadel te eten. De suikers in dadels zorgen net als geraffineerde suiker voor pieken in de bloedsuikerspiegel, want ook de suikers in dadels zijn snelle koolhydraten. Dus als je dadels gebruikt, gebruik ze dan gematigd.
Het eten van dadels kan ervoor zorgen dat de natuurlijke weeën worden versterkt en dat er meer weeën op gang komen. Het toedienen van pitocine/syntocinon (een syntetische oxytocine) om weeën op te wekken of versterken was lager bij de vrouwen die dadels aten.
Vaak worden de eerste bewegingen omschreven als 'belletjes, bubbeltjes of kleine plopjes' of 'zoals je darmen, maar dan toch anders'. Als je je baby eenmaal hebt gevoeld, herken je de bewegingen. Je gaat je baby steeds vaker voelen.
Als je besluit om prenataal te kolven, mag dat pas bij een zwangerschapsduur vanaf 37 weken, omdat de kans bestaat dat er harde buiken of weeën komen door het kolven. Als je voor de bevalling al kolft, kan het zijn dat je lijf nog niet klaar is om melk te produceren.
Je hebt zelf invloed op de hoeveelheid oxytocine die je lichaam aanmaakt. Als je ontspannen bent, je veilig voelt en je over kunt geven aan hetgeen er gebeurt maakt je lijf meer oxytocine aan. Hierdoor krijg je betere weeën en ontsluit je sneller.
Dit is natuurlijk een schatting, maar soms is het helemaal niet nodig om gestructureerd te gaan voelen naar je ontsluiting. Aan de sterkte van je weeën en aan de verandering in je houding kunnen we al veel aflezen. En ook zelf zou je dit kunnen opmerken.
Hoe kan ik weten of mijn baarmoederhals al verstreken is? Als je al pijnlijke en regelmatige weeën gehad hebt, mag je ervan uitgaan dat je baarmoederhals al wat ontsloten en verstreken is. Je dokter zal dit voor jou ook kunnen bevestigen wanneer je op controle gaat en hij een vaginaal onderzoek doet.
Het grootste deel van de vrouwen geeft aan het strippen gevoelig te vinden, maar niet echt pijnlijk. Altijd geldt: doet het je teveel pijn, dan stoppen we het strippen!
Het is vrij normaal dat je bij een tweede, door de voorweeën, al een week of wat rondloopt met bijvoorbeeld 2-3 centimeter ontsluiting. De baarmoedermond is dan ook al verweekt en verstreken, dus als je bevalling echt gaat beginnen heb je het eerste stuk eigenlijk al gehad.
Sommige artsen adviseren om geen seks meer te hebben in de laatste maand van de zwangerschap, omdat de vliezen dan elk moment kunnen breken. Andere artsen zeggen dat seks in de laatste maand juist wel kan. Er wordt vaak gezegd dat sperma het hormoon prostaglandine bevat, wat de bevalling kan opwekken.
Ook je baby bereidt zich op bepaalde manieren voor op de bevalling. Zo zal je baby enkele weken (soms korter) voordat hij geboren wordt al startklaar liggen voor de baarmoedermond. De weeën zullen pas op gang komen wanneer je baby met zijn hoofd tegen de baarmoedermond drukt en het hoofdje goed naar beneden ligt.
In de beginfase kan je baby gewoon nog lekker doorslapen. Als je bevalling begint met het breken van de vliezen, dan dringen er ineens allerlei geluiden van buitenaf tot je kindje door. Als de weeën elkaar sneller gaan opvolgen, krijgt de baby minder vrijheid en wordt hij wakker.