Door een infraroodcabine te integreren in je badkamer, creëer je er een wellness-gevoel. Zelfs wanneer je de sauna niet gebruikt, geeft ze een gevoel van gezelligheid en luxe aan de ruimte. Als je huis geen extra slaapkamers heeft, is de badkamer de uitgelezen plaats om een infraroodsauna te plaatsen.
Zorg er daarnaast altijd voor dat je de sauna plaatst op een vlakke, stabiele ondergrond, zodat de cabine stevig overeind blijft staan. Houd daarnaast enkele centimeters ruimte over tussen de muren en de wanden van je sauna, om vochtproblemen te voorkomen. Plaats de sauna bij voorkeur in de badkamer.
Een infrarood sauna koopt u niet iedere dag. Dus waar moet u op letten bij de aanschaf? De infraroodstralers zijn de motor van de cabine en dus een zeer belangrijk onderdeel. Daarnaast is de keuze van het houtsoort en model een belangrijke factor bij de aanschaf van een infrarood sauna.
De Infraroodcabine Levi 3 Exclusive is de best geteste sauna voor thuis. In deze sauna is vooral gelet is op juiste materialen en goede kwaliteit infraroodstralers, de infaroodcabines zijn helemaal compleet en voorzien van vele extra's.
De kostprijs van een tweepersoons infraroodsauna schommelt tussen 1000 en 2000 euro. Voor een driepersoons sauna betaal je ongeveer 1500 tot 3000 euro.
In principe mag u dagelijks gebruik maken van uw infrarood sauna. Wij adviseren u wel de eerste vier weken maximaal driemaal per week gebruikt te maken van uw sauna. Zo kan uw lichaam wennen aan deze warmtesessies. Daarna kunt u toewerken naar dagelijks gebruik.
De warmte wordt opgedreven tot ongeveer 60°C, wat voor de meeste mensen draaglijk is. Zogenaamde gezondheidseffecten zijn: de bloeddruk regulariseren, de hartfunctie verbeteren, helpen bij vermageren, energie geven, de cholesterol verlagen, pijn bij artrose en reuma verzachten en de luchtwegen openen.
Na het infrarood ritueel
Nadat de infrarood sessie is afgelopen, neemt u een lauwe douche. Het is niet nodig ijskoud te douchen zoals na een sauna omdat uw lichaam niet zo sterk is opgewarmd. Neem na het douchen zeker nog een rustpauze: geniet liggend van het ontspannen gevoel in uw lichaam.
Eén sessie in de infraroodsauna kost niet meer dan een uurtje strijken, maar je hebt er wel veel meer plezier van. Infrarood stralers zijn bovendien onderhoudsvrij en hebben een levensduur tot vijfentwintigduizend uur.
Prijs infraroodcabine in vurenhout
Een tweepersoons infrarood cabine uit vurenhout van 110cm breed kost gemiddeld €1500 à €1800. Voor deze prijs heb je een standaard infrarood cabine van goede kwaliteit met digitaal bedieningspaneel en radio.
Door langdurige blootstelling aan infrarood en uv-straling kan staar ontstaan, een vertroebeling van de ooglens. Zichtbare of infrarode laserstraling kan door de ooglens nog eens extra geconcentreerd worden en het netvlies onherstelbaar beschadigen, waardoor blindheid ontstaat.
Wat is een infraroodsauna? In tegenstelling tot een traditionele sauna, verwarmen infraroodsauna's de lucht om je heen niet. In plaats daarvan bevatten ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om je lichaam rechtstreeks te verwarmen.
Een Finse sauna en een infrarood sauna kun je zowel binnen als buiten plaatsen.
Voor een sauna geldt ook altijd dat er een goede ventilatie nodig is, om eventueel vocht te kunnen afvoeren uit de ruimte. De hoeveelheid vocht is afhankelijk van de hoeveelheid water men op de kachel gooit. Daanaast zorgen biokachels voor meer vocht in de ruimte, welke moet worden afgevoerd.
Wat is de meest geschikte vloer voor in een sauna? Wij adviseren i.v.m. hygiëne een gladde niet poreuze vloer te gebruiken, zoals tegels, vinyl of zelfs laminaat. Kortom: een vloer die eenvoudig te reinigen is. Deze hoeft niet hittebestendig te zijn.
Wat is de meest geschikte vloer voor in een sauna? Wij adviseren u een gladde niet poreuze vloer zoals tegels, vinyl of zelfs laminaat. Kortom een vloer die eenvoudig te reinigen is. De vloer hoeft niet hittebestendig te zijn.
Door het zweten in een sauna gaat je lichaam wel calorieën verbranden maar de hoeveelheid calorieën is vrij gering. Tijdens een half uur sauna verbrand je ongeveer 300 Kcal. Om 1 kg. lichaamsvet kwijt te raken moet je ongeveer 7000 Kcal.
Een traditionele sauna wordt (afhankelijk van het type) tussen de 75 - 100 graden. Een infrarood sauna werkt helemaal anders, namelijk via infrarood stralingswarmte. Bij een infraroodcabine wordt de warmte overgedragen door de infrarood stralers. Hierdoor kunt u een ir sauna ook gebruiken bij lagere temperaturen.
Wat doet een infraroodlamp met je spieren? Door een infraroodlamp op je huid te richten, zal de bloedcirculatie toenemen. Daardoor kunnen bouw- en afvalstoffen wat sneller dan anders worden aan- en afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat spieren zich wat sneller kunnen herstellen.
1. Is infrarood schadelijk voor de gezondheid? Op de vraag of infrarood gevaarlijk is voor de gezondheid kunnen we kort zijn. Nee, de infraroodstraling die infrarood verwarmingspanelen uitstralen is bij correct gebruik absoluut niet schadelijk.
NA DE SESSIE
Het het gebruikt is het belangrijk de infrarood sauna uit te zetten, handdoeken uit de ir-cabine te halen. De deur open zetten voor een goede verluchting is zeker een pré. Na de sessie hoeft u zeg NIET koud af te spoelen zoals bij een normale sauna.
Sommige sauna's willen helemaal geen elektronische apparatuur binnen, ook geen mp3-spelers of computerspelletjes. Bij andere moet je je e-reader, als je die wilt meenemen, aanmelden bij de receptie, waar wordt gekeken of er een camera op zit.
Kan ik me verbranden als ik infraroodverwarming aanraak? Heat4All infraroodpanelen zijn gecertificeerd en goedgekeurd door het Duitse TÜV. Er is geen risico op directe verbranding als het paneel aangeraakt wordt. De maximale oppervlaktetemperatuur is beveiligd en begrensd op 105 °C.
In Japan en China heeft infraroodtherapie zijn nut bewezen bij de behandeling van astma, bronchitis, verkoudheid, griep en sinusitis omdat het ontstekingen en zwellingen vermindert. Het regelmatig gebruik van de infraroodcabine door diabetici (type2) verbetert hun algemeen welbevinden.
Probeer dan eens een infraroodsauna. Uit een onderzoek, uitgevoerd door het Medisch Spectrum Twente in Enschede, blijkt dat zo'n sauna een positief effect heeft op je lichaam.