Ei met schil voeren? Het beste is om het ei met de schil te voeren, er zit calcium in de schil en zónder schil kan het eitje wel laxerend werken. Dan wordt de ontlasting soms ook wat dunner. Maak het eitje kapot en prak de schil er doorheen of maal de schil in de keukenmachine.
Ja, voor volwassen honden wel. De fosforgehaltes zijn hoog genoeg door het fosfor in het vlees, en het calciumgehalte is hoog genoeg door de eierschalen.
Maar sommige honden weten geen raad met een heel ei waar de schil nog omheen zit, en sommige honden verteren eierschaal niet goed als het niet gemalen/geblenderd is. Hoeveel eieren moet ik voeren? Ongeveer 1 ei per 10 kilo lichaamsgewicht per week en voor honden kleiner dan 10 kg is een eitje per week prima.
Geloof het of niet, honden mogen eieren eten! Eieren zijn eiwitrijk en bevatten veel essentiële vetzuren en essentiële aminozuren. Dit maakt ze tot een lekkere en gezonde snack wanneer ze gebakken of gekookt worden.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Rauwe eiwitten zijn voor de meeste honden makkelijker te verteren. De conclusie: eieren zijn een goede bron van eiwit en andere belangrijke voedingsstoffen; het is daarom prima om af en toe een (rauw) ei aan je hond te geven. Het hoeft echter niet, zeker niet als je hond een goede, complete voeding krijgt.
Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Komkommers kunnen een veilige en voedzame snack zijn voor honden. Komkommers, rijk aan vezels en antioxidanten, zijn een bron van vitamine C en K en van mineralen en elektrolyten, zoals magnesium en kalium.
Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes).Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Gekookte kip met rijst is achterhaald
Naast dat een hond tijd nodig heeft om te wennen aan nieuwe voeding, kan het lichaam van een hond ook vrij weinig met rijst. Honden zijn niet in staat om grote hoeveelheden rijst te verteren en daarnaast bevat rijst ook weinig voedingswaarde.
Rauwe aardappel is ook giftig, en avocado pit ook. Kool-soortige groenten bevatten enorm veel antioxidanten, maar kunnen gasvorming veroorzaken, dus geef deze met mate. Nachtschade (paprika, courgette, aubergine etc.) kunnen ontstekingsbevorderend werken, dus geef ze niet aan een hond met bijvoorbeeld artrose.
Een paar belangrijke voedingsstoffen voor de huid zijn omega-3- en omega-6-vetzuren. Deze houden de vacht soepel en gezond. Ook verschillende vitaminen en mineralen leveren hun bijdrage aan een gezonde vacht. Maar het belangrijkste voor een gezonde vacht zijn wel eiwitten.
De eieren die jouw hond eet, mogen slechts 10% zijn van de totale dagelijkse calorieën die je hond naar binnen krijgt. Dus één ei per dag kan goed zijn voor je hond, maar zorgt wel voor extra calorieën op een dag.
Een hond kan brood dus wel een beetje verteren.En op zich zijn de vezels goed voor de spijsvertering.Maar verder is brood niet goed voor hond: de hond neemt geen voedingsstoffen uit brood op. Het is alleen een 'vulmiddel' en wordt eigenlijk meteen weer uitgepoept (ook door de vezels).
Hoeveel pindakaas mag mijn hond? Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.
Het vruchtvlees van een watermeloen is veilig en voedzaam voor honden, maar als uw hond er te veel van eet, kan hij last krijgen van zijn maag. Watermeloen bevat ook suiker, hoewel het hoge watergehalte betekent dat het geen ongezonde bloedsuikerpieken zou hoeven veroorzaken.
Melk: in melk zit de stof lactose, lactose is voor honden niet/moeilijk te verteren. Als honden (teveel) melk krijgen raken ze aan een ernstige diarree. Roomijs: bevat veel lactose.
Rijst kan juist gistingsdiarree veroorzaken en moet dus zeker niet worden gebruikt bij een hond met diarree. Vroeger werd nog weleens geadviseerd om honden gekookte kip met rijst te geven bij diarree, omdat dit licht verteerbaar zou zijn.
Rijpe tomaten zijn geclassificeerd als niet giftig voor huisdieren, maar moeten worden beschouwd als een traktatie, niet als maaltijd. Dus het delen van een vers geplukte cherrytomaat uit de tuin of het aanbieden van een plakje tomaat bij het maken van het eten is prima voor je hond.
Hoewel kleine hoeveelheden yoghurt over het algemeen veilig zijn voor de meeste honden, kan Griekse yoghurt te veel vet en eiwitten bevatten voor je hond om veilig te verteren. Dit kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals diarree en braken.
Ook producten met cafeïne moeten te allen tijden voorkomen worden voor honden. Denk hierbij aan producten zoals energiedrankjes, koffie, thee, frisdrank, chocolade en verschillende soorten snoep. Het beste kan je dus helemaal geen voeding voor menselijke consumptie aan je hond geven.
Slagroom heeft een vetgehalte van ongeveer 35% en is daarom veel te vet voor je hond. Bovendien bevat slagroom vaak toegevoegde suikers. Net zoals vet vergroten suikers het risico op verteringsproblemen en overgewicht bij honden. Slagroom bevat dus een gevaarlijke combinatie van suiker en vet voor je hond!