Giraffen kunnen niet goed zwemmen. Door zijn lange poten kan hij geen goede zwembewegingen maken.
Sterker nog, er zijn maar 2 zoogdieren die niet kunnen zwemmen: Giraffen, maar die zijn zo lang dat ze niet snel in de problemen komen, en mensapen, maar die kunnen het wel leren, denk maar aan mensen! O ja, Nijlpaarden zwemmen ook niet echt, die lopen over de bodem!
Veel dieren waar je het niet direct van verwacht, kunnen prima zwemmen waaronder varkens, olifanten, neushoorns en kangoeroes.
De grootste giraffen-merrie die ooit geleefd heeft, was 5 meter en 17 centimeter hoog. Maar meestal worden ze niet langer dan ruim vier meter. De grootste giraffen-hengst ooit was bijna zes meter lang! En die woog waarschijnlijk bijna tweeduizend kilo.
Een giraf moet minimaal 1250 euro opbrengen en voor de grootste Afrikaanse olifant in Europa moet minstens 2000 euro worden neergeteld. Dat hebben beide dierenparken donderdag laten weten.
Als een giraffe namelijk gaat slapen, ligt hij op de grond met gebogen poten en zijn kop op zijn rug. Een giraffe kan op deze manier niet snel opstaan, waardoor hij erg vatbaar is voor roofdieren. Giraffen houden daarentegen wel erg van dutjes doen. Dit doen ze staand en steeds maar heel eventjes.
Talloze dieren hebben geen tong, met name dieren die in de zee leven. Bijvoorbeeld Kwallen, koralen, vissen, inktvissen en (de meeste) schelpdieren.
Giraffen bewonen streken waar ook antilopen, struisvogels en zebra's lopen. Voor vijanden als leeuwen en hyena's hoeven ze niet zo bang te zijn als andere dieren. Giraffen zijn veel te groot om aangevallen te worden en bovendien zijn ze vreselijk sterk.
De Afrikaanse longvis zwemt in de winter rond in natte gebieden in en rond de Nijl en het Grote Merengebied van Afrika. In de zomer worden deze gebieden door de hitte erg droog en kunnen sommige wateren zelfs helemaal opdrogen. De longvis houdt daarom een zomerslaap.
Van alle zoogdieren hoeven giraffen het minst te slapen. Een giraf heeft aan een half uurtje slaap per dag voldoende. Maar hoe slaapt een giraf eigenlijk? Een giraf is de hele dag actief en doet af en toe een dutje van een paar minuten.
"In principe kunnen alle katten en katachtigen zwemmen." Alleen doen ze het niet allemaal even graag. "Leeuwen kunnen het wel maar zijn het niet meer gewend. Op de savannes in Afrika waar ze leven komen ze maar weinig rivieren tegen die ze moeten oversteken." Tijgers daarentegen vinden het heerlijk.
De tijger is ook dol op water. Op warme dagen liggen ze graag in het water (in het wild maar ook in dierentuinen, dus water is een vereiste in een tijgerverblijf) en indien mogelijk zwemmen ze ook graag een paar baantjes. Het gebeurt regelmatig dat een tijger zijn prooi in het water pakt.
Nee, kippen kunnen niet zwemmen. Ze behoren tot de loopvogels.
Wij krijgen regelmatig de vraag van konijnen-eigenaren of hun dieren kunnen zwemmen. En het antwoord hierop is “ja”. Toch is deze vraag in veel opzichten een verkeerde vraag. Als ons gevraagd zou worden of konijnen het fijn vinden om te zwemmen, dan is het antwoord absoluut “nee”.
Een zwemmende olifant is zeker geen ongebruikelijk gezicht. Deze grote zoogdieren drijven in het water en zwemmen geheel onderwater, waarbij ze hun slurf als snorkel gebruiken.
Afhankelijk van wat je onder zwemmen wil verstaan, kunnen de meeste, zoniet alle, vogels zwemmen.
En de domste: de kakapo
Domheid is natuurlijk moeilijk te vergelijken, maar een van de allerdomste dieren is de kakapo. Van deze papegaai is bekend dat hij regelmatig vergeet hoe zwaar hij is, waardoor hij bij het opstijgen neerploft.
Chimpansees staan met stip op nummer 1 in de lijst van de slimste dieren. Ze weten hun omgeving namelijk te manipuleren in hun eigen voordeel.
Een aantal kikkers, amfibieën en twee honden zijn overleden door de lozing van water uit een luchtwasser van een veehouderij in Sint-Anthonis (Noord-Brabant). De boer loosde het sterk vervuilde water op zijn land maar het is ook in een sloot gestroomd, maakte het waterschap vrijdag bekend.
Het vrouwtje heet een koe, een jong een kalf, en een mannetje een bul. Toegevoegd na 1 uur: De volgende informatie heb ik gevonden: http://www.diergaardeblijdorp.nl/import/assetmanager/8/6718/Netgiraffe.pdf Soms bestaat een groep giraffen uit een twaalftal dieren aangevoerd door een bul (man).
Hun sterke gezichtvermogen en gehoor waarschuwen hen voor naderend gevaar. Giraffen kunnen heel hard rennen, als ze moeten vluchten, de snelheid is: 65 km per uur en hij kan ook nog zwemmen.
Giraffen kunnen nauwelijks springen. Het hoogste dat ooit is opgenomen was slechts 1 meter hoog. Een giraffe rust door met zijn lichaam op zijn gevouwen poten te liggen.
Volgens officiële metingen van Guinness World Records is de tong van Stephen Taylor, zoals de man heet, nu 9,8 centimeter lang. Sinds 2009 heeft Taylor officieel de langste tong ter wereld. In de afgelopen 4 jaar is die tong 0,5 centimeter langer geworden.
Bij honden die worden geboren met een blauwe tong of blauwe vlekken op de tong gaat het om een goedaardige verkleuring door verhoogde aanmaak van pigment (melanine) door een genetische mutatie. In de meeste gevallen is de mutatie niet dominant en is de blauwe tongkleur dus een uitzondering.
De zoo van Parijs pakt morgen uit met wel iets heel erg bijzonders: de blob. Een wezen dat loopt zonder poten, eet zonder maag en communiceert zonder mond.