Was de dweil na gebruik op minstens zestig graden; dat moet in principe genoeg zijn om de bacteriën te doden. Was je 'm op negentig graden, dan ben je er helemaal zeker van dat de dweil goed schoon wordt. Lukt het je niet om hem steeds weer te wassen, schrob hem dan na gebruik even goed in een sopje.
Ja, het is mogelijk om deze in het wasmachine te wassen (tot 60 °C). Het volstaat de hoes van de mop te halen en deze in het wasmachine te steken.
Gebruik een sopje van allesreiniger of sanitairreiniger. Doe de spons/dweil (op steel) in het sopje en wring hem goed uit. Sla de vochtige dweil om de trekker/luiwagen indien u werkt met losse dweil en trekker/luiwagen. Dweil met de schoenpunt of de hand de hoekjes uit.
Handdoeken, theedoeken, dweilen, schoonmaakdoekjes was je op 60 of 90 graden. Vanaf 60 graden gaan bacteriën dood en krijg je hygienisch schoon wasgoed. Handdoeken, dweilen en doekjes hebben vaak veel vuil en bacteriën op zich, waardoor heet wassen wenselijk is.
Gemiddeld moet je twee keer per week dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.
Een vieze dweil door je huis halen
Dé ideale plek voor bacteriën om te nestelen. Tip: Was de dweil elke keer nadat je hem hebt gebruikt op 60 graden. Kan jouw dweil niet in de was? Koop dan om de twee maanden een nieuwe.
“Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger.”
Hoe de vuile dweil te wassen en al het vuil te verwijderen
Voeg een goede spuitbus loog toe en dip de vuile dweil. Je kunt kleine bewegingen maken, op en neer, om ervoor te zorgen dat het vuil uit de haren komt. Laat het bleekmiddel ongeveer 10 minuten werken. Doe de handschoenen aan.
Als het gaat om een kwetsbare vloer zoek hier het materiaal van de dweil dan op uit. Op een houten vloer wil je bijvoorbeeld niet te nat dweilen. Een vloerwisser is over het algemeen beter om dan te gebruiken dan een mop. Als je verder nog niets aan schoonmaakspullen in huis hebt is het heel handig om een set te kopen.
De vloer kan ''schoon'' ogen, ''schoon'' aanvoelen en zelfs ''schoon'' ruiken door het reinigingsmiddel parfum, maar dat betekent niet dat de vloer ook echt schoon is. Dweilen zorgt er namelijk voor dat het vuil vaker dan niet wordt rondverspreid en uitgesmeerd i.p.v. te worden verwijderd.
Na afloop van het reinigingsproces, kan de Leifheit dweil worden gewassen in de wasmachine op 60 °C. Hierdoor is het opzetstuk snel hygiënisch schoon en klaar voor een volgend gebruik.
Om de vloermop van Leifheit na het reinigen weer gemakkelijk hygiënisch schoon te maken, is hij wasbaar op 60 °C in de wasmachine.
"Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger."
Dweil met koud water, met daarin een klein beetje allesreiniger. Zo wordt het evengoed schoon, maar dan zonder dat er zeepresten op de vloer blijven plakken.
Een schone slaapkamer ziet er aantrekkelijker uit en is bovendien beter voor je gezondheid. Je slaapkamer schoonmaken kun je dus het beste elke week doen. 2 á 3 keer per jaar doe je een grote schoonmaak. Een slaapkamer schoonmaken bestaat uit opruimen, bed verschonen, afstoffen en stofzuigen.
Ook voor het dweilen van de vloer komt wasmiddel perfect van pas. Je hebt hier slechts een heel klein scheutje, ongeveer één theelepel, voor nodig. Vul de rest van je dweilemmer met heet water, zoals je dat bij je normale schoonmaakmiddel voor de vloer ook zou doen.
En dit is waarom… ”Met de goedkopere schoonmaakmiddelen verpest je juist je vloer”, aldus Henk Jeurissen mede-eigenaar van Dijkmans. ”Het schoonmaakmiddel maakt de vloer niet echt schoon.
Gebruik lauw water met een paar druppeltjes Dreft, of een scheutje natuurazijn. Eens per maand mag je ook een klein beetje ammoniak aan t water toevoegen. En het allerbeste is om je vloer te dweilen met de voegen/naden mee.
Als laatste is azijn of schoonmaakazijn niet het beste schoonmaakmiddel om je vloer mee te dweilen. Niet zo zeer omdat het niet schoon zou worden, maar vooral omdat er veel schoonmaakmiddelen zijn die een aangenamere geur verspreiden dan azijn.
Voor veel oppervlakken in huis is een allesreiniger echt een uitstekend schoonmaakmiddel, maar gebruik het absoluut niet op uw vloer: het kan een doffe waas en strepen achter laten.
Met een dopje wasverzachter en een emmer met warm water kan je gemakkelijk de vloer dweilen. Het resultaat: een glanzende vloer zonder strepen.
Wanneer je iedere keer moet dweilen ben je immers veel langer bezig. Daarnaast is het een goed idee om je hond één keer per maand te wassen. Op die manier verwijder je de vieze geur uit zijn haar.
Denk aan het weer, vogelpoep, ronddwarrelend zand en stof, of andere aanslag. Daarom is het aan te raden in ieder geval elke 6 tot 8 weken de ramen buitenshuis schoon te maken. Binnenshuis voldoet eens in de twee tot vier maanden voor de meeste huishoudens.