Als ik toch een feestje geef, kan de politie dan binnenvallen? Nee, de politie heeft niet het recht om zomaar naar binnen te gaan in een huis. Het advies is om thuis niet meer dan drie gasten op bezoek te krijgen.
Eenmaal binnen op deze locaties: is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.
Een besloten feest (verjaardag of bruiloft) in de openbare ruimte is geen evenement. Het gebruiken van de openbare ruimte voor dergelijke activiteiten is niet toegestaan. Hier kunt u dan ook geen melding van maken.
En welke regels gelden er dan nog wel? Wie thuis een feestje wil vieren heeft geluk, want vanaf 1 juni gelden er geen limieten meer voor het aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen. Een groep vrienden uitnodigen voor een borrel of bbq ter ere van je verjaardag of voor de gezelligheid is dus geen probleem.
Het makkelijkste zou zijn om voor het "ik voel mij niet zo goed"- excuus te opteren en dat is ook oké, zolang je er niet over aan het liegen bent. Dat mag trouwens ook gewoon zijn dat je het niet ziet zitten om buiten te komen, omdat je wat tijd voor jezelf nodig hebt of moe bent.
Het is eenieder toegestaan incidenteel een privéfeest te organiseren in een woonhuis of op zijn eigen terrein in de openlucht (tuinfeest) mits dit feest geen geluidhinder veroorzaakt.
Muziek tot 23.00 uur wordt vaak wel geaccepteerd maar als deze muziek voortduurt tot in de kleine uurtjes dan is het een ander verhaal. Indien u een evenement organiseert dan gelden de volgende eindtijden: - zondag tot en met donderdag: 23.30 uur - vrijdag en zaterdag: 24.00 uur.
Natuurlijk hoef je voor het organiseren van kleine verjaardagen niets aan te vragen, maar verder moet je toch echt even contact opnemen met de gemeente. Organiseer je een klein evenement voor minder dan 250 bezoekers? Dan heb je in sommige gevallen geen vergunning nodig.
Als je positief bent getest op corona, daarna hersteld bent en geen nieuwe of ernstiger klachten hebt, is opnieuw testen bij de GGD binnen 8 weken niet zinvol. De PCR-test is heel gevoelig en kan lang positief blijven zonder dat je besmettelijk bent.
Bij een positieve testuitslag ben je een aantal dagen besmettelijk, ook als je geen klachten hebt en daarom ga je in isolatie. Dit betekent dat je je afzondert om te voorkomen dat je andere mensen besmet door op een eigen kamer te blijven. Je hebt dan geen contact met huisgenoten.
De meeste mensen bouwen afweer op tegen het virus nadat zij besmet zijn geweest. We weten nog niet precies hoe lang je in welke mate je beschermd bent tegen verschillende varianten van het virus.
En dan kan de burgemeester alsnog besluiten om je feestje te verbieden. Bijvoorbeeld als hij denkt dat het slecht is voor het milieu of voor de openbare veiligheid. Dus ja, je mag best je feestje voor 100 man buiten houden. Maximaal 100 man dus.
Een klein evenement is een kleinschalige activiteit in de openbare ruimte die niet langer duurt dan één dag. Een klein evenement trekt minder dan 50 bezoekers. Een klein evenement is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Een klein evenement veroorzaakt weinig overlast voor bewoners en verkeer.
Die regels voor de professioneel verzorgde tuinfeesten zijn volgens Jambon dezelfde als de regels die nu gelden voor horecazaken: maximaal vier personen aan een tafel, minimaal anderhalve meter afstand tussen de tafels, mondmaskerplicht voor het personeel en de bezoekers die niet aan tafel zitten, sluitingsuur om 22 ...
Je kunt de politie bellen op 0900-8844 wanneer je last hebt van gevaarlijk afval of geluidsoverlast.
Vaak krijgt de politie meldingen van buurtbewoners en bekijkt deze in de buurt of er overlast is. De politie praat dan met alle partijen: de buurtbewoners én de veroorzakers, degenen die zorgen voor de overlast. Met de veroorzakers gaat de politie op zoek naar een oplossing om de klachten te verminderen.
Hoe hoog is de boete voor geluidsoverlast? “Een boete voor geluidsoverlast is zo'n 150 euro. Dat is exclusief 9 euro administratiekosten.”
Reacties. In veel gemeenten is burenoverlast strafbaar volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Er zijn richtlijnen voor wat acceptabel is. Doorgaans mag je ook in het weekend na 22.00 uur niet zoveel geluid meer maken dat de buren hier hinder van ondervinden.
Hoe hard de muziek mag, is geregeld in artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit milieubeheer (tenzij voor uw onderneming speciale maatwerkvoorschriften gelden). Zo mag het geluidsniveau overdag tot 50 decibel – db(A), 's avonds 45 decibel, en in 's nachts 40 decibel zijn.
Dit zijn de normen
's avonds (19.00 – 23.00) 30 dB(A) overlast langer dan bijvoorbeeld 1 min en 50 dB(A) voor kortstondige piekgeluiden. 's nachts (23.00 – 07.00) 25 dB(A) overlast langer dan bijvoorbeeld 1 min en 45 dB(A) voor kortstondige piekgeluiden.
Omdat je het ook heel anders kan vieren
Als je je verjaardag eigenlijk wel wilt vieren, maar een hekel hebt aan die typische verjaardag in een kring, dan kan je er natuurlijk ook een heel andere invulling aan geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een picknick in het bos of bootje varen op een luie zondag?
6. ... je hebt een allergische reactie en je hele lichaam zit onder de rode bultjes. 7. ... je hebt een voedselvergiftiging. 8. ... je zit op het politiebureau, want je bent net getuige geweest van een ongeluk. 9. ... je bent gebeten door een vleermuis en moet gecontroleerd worden op ziektes.