Vleeswaren in een gesloten verpakking van de supermarkt kun je direct invriezen. Andere vleeswaren verpak je het beste in een diepvrieszak of een diepvriesbak. Lichtdicht verpakken en voorzien van etiket met invriesdatum en natuurlijk naam. In de vriezer leggen en minimaal 24 uur laten invriezen.
Boterhammen met beleg
Beleg je boterhammen bijvoorbeeld met vleeswaren en zoet beleg. Leg er een boterham bovenop en doe alle belegde broodjes in een bakje/zakje. Haal vervolgens elke ochtend een pakketje uit de diepvries, die je dan meeneemt naar je werk/school. Zo hoef je niet elke ochtend nog boterhammen te smeren.
Re: Brood met beleg invriezen? Alle vleeswaren zoals ham, boterhamworst, salami, filet american kunnen prima in de vriezer. Mijn moeder heeft het zo jaren gedaan. Kaas kan ook maar wordt bij ontdooien wat korrelig.
Bakpapier. Fruitsoorten zoals bessen, kersen, perziken, pruimen en nectarines zijn prima in te vriezen.
Ook noten, pindakaas en koffie kun je invriezen. Al is dit alleen handig als je de producten echt amper gebruikt. Ze zijn op zichzelf namelijk (mits droog en luchtdicht bewaard) al erg lang houdbaar.
Invriezen bij voorkeur in diepvriesbakjes, niet in plastic zakken. Wikkel lasagne, de ovenschaal, of het bakje, nooit in aluminiumfolie. Dit folie kan afgeven, en de lasagne kan blauw worden.
Kliekjes kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Je kunt niet alle restjes invriezen, maar wel veel. Denk eens aan: brood (o.a. afbakbroodjes), soep, pastasaus, nasi, restjes ovenschotel, lasagne, punten hartige taart of quiche en stamppotten.
Wie te veel Chinees heeft afgehaald of een andere maaltijd wil bewaren van een restaurant, kan dat restant het beste in de koelkast zetten (op 4 graden Celsius) en binnen een dag opeten. Ook dit kun je beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie.
Gekookte vleeswaren zoals boterhamworst, gebraden gehakt en leverworst (maar ook casselerrib, ham en kipfilet) blijven 4 dagen goed na openen. In de vriezer kun je ze 3 maanden bewaren. Fricandeau en rosbief kun je beter binnen 2 dagen na openen consumeren. Deze vleeswaren blijven ook 3 maanden lang goed in de vriezer.
Vleeswaren in een gesloten verpakking van de supermarkt kun je direct invriezen. Andere vleeswaren verpak je het beste in een diepvrieszak of een diepvriesbak. Lichtdicht verpakken en voorzien van etiket met invriesdatum en natuurlijk naam. In de vriezer leggen en minimaal 24 uur laten invriezen.
Waarin kan je levensmiddelen het beste invriezen? Diepvrieszakjes, aluminiumfolie, kunststof bakjes of koudebestendig glas. Belangrijk is dat het luchtdicht en in kleine porties gebeurt. Zo hebben bacteriën geen kans!
Ook de vorm van invriezen is niet van belang, Je kunt plakjes, blokjes, schijven, of een hele ham invriezen. Bij dit laatste moet je er wel op toezien dat de ham volledig invriest, en dit duurt langer als bij plakjes of blokjes.
Sandwich kun je ongeveer 6 weken tot 3 maanden in de vriezer bewaren. In de koelkast kun je een sandwich ongeveer 2 dagen goed houden, mits wel goed afgedekt zodat het brood niet uitdroogd.
op maximum 4 °C voor alle beleg op basis van rauw vlees en kip, rauwe en gerookte vis (preparé, carpaccio...) of rauwe eieren (mayonaise!); op maximum 7 °C voor alle andere soorten beleg (charcuterie, verse kaas, hardgekookte eieren, rauwkost...). 6. Eet de broodjes zeker binnen de vier uur na levering op.
Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.
Het advies is om gerechten van Chinees-Indische restaurants niet nogmaals op te warmen. Ook als je de rijst invriest is het belangrijk het eerst goed af te koelen. Je kunt het daarna 3 maanden in de vriezer bewaren.
Gebakken eieren kun je gewoon invriezen. Sterker nog, ze smaken lekkerder als je ze in de vriezer hebt bewaard dan in de koelkast. Je kunt bijvoorbeeld een ontbijtbroodje met ei in wat folie of een zakje invriezen en deze een nachtje laten ontdooien. Vervolgens heb je een lekker snel ontbijtje.
Bami kan, net als veel andere gerechten en levensmiddelen, slechts één keer worden ingevroren. Kant en klare producten zijn soms al een keer ingevroren. Bij zelf gemaakte bami goreng zul je dit probleem dus niet hebben.
Vriezer. Kant en klaar: doe de bevroren kant en klaar lasagne in de oven en zet de oven aan op 180 graden. Dan ontdooit de lasagne langzaam terwijl de oven opwarmt. En laat de lasagne 60 minuten in de oven verwarmen.
Hoe moet je lasagne ontdooien? Bevroren lasagna moet je rustig (één hele dag) in de koelkast laten ontdooien. Vervolgens zet je de oven op een temperatuur van 180°C graden, haal je de vershoudfolie eraf en doe je er aluminiumfolie omheen. De aluminiumfolie zorgt dat de lasagne geleidelijk in de oven zal opwarmen.
Leverworst die nog houdbaar is kan dus worden ingevroren. De houdbaarheid is dan maximaal 3 maanden nadat de worst werd ingevroren.
De Amerikaanse National Peanut Board raadt aan om dichte potten te bewaren op een donkere, koele plek en een geopende pot in de koelkast. Pindakaas die op deze aanbevolen manier bewaard wordt, en waar geen messen met bijvoorbeeld boter of jam in hebben gezeten, kan na de THT-datum nog zo'n 5 tot 8 maanden goed blijven.