Le Creuset Gietijzeren BraadsledeDe braadslede kan op elke warmtebron worden gebruikt, inclusief inductie.
Braadslee Oven of Inductie
Deze braadsleeën hebben een speciale bodem die geschikt is voor gebruik op inductiekookplaten of ovens, waardoor je vlees eerst kunt aanbraden voordat je het verder gaart in de oven. Dit bespaart tijd en geeft je gerechten een extra laag van smaak.
Geschikt voor alle warmtebronnen - inclusief inductie
Je kunt het gebruiken op de barbecue tijdens zomerfeestjes, op gas- of elektrische kookplaten en zelfs op inductiekookplaten. Dit maakt het perfect om al die gebraden vleessappen om te zetten in heerlijke jus op het fornuis.
Niet alle pannen zijn geschikt voor inductie. Er zijn namelijk materialen die niet geschikt zijn voor inductie: aluminium, RVS en koper. Inductiekookplaten werken alleen met RVS met magnetische bodem, gietijzer, of met pannen met een dikke metalen bodem.
Braadsledes zijn typisch van metaal of gietijzer zijn gemaakt. Qua afmetingen is een ovenschaal meestal kleiner dan een braadslee. Hoewel een ovenschaal af en toe een prima alternatief kan zijn voor een braadslee, is het voor frequent braden van vlees toch aan te bevelen om te investeren in een goede braadslee.
Pannen die zijn gemaakt van 100% rvs, koper of aluminium en bijvoorbeeld keramieken ovenschalen kun je niet gebruiken op inductie. Tenzij er een metalen, en dus magnetische, laag in de bodem is verwerkt. Pannen met een dikkere bodem zijn bijzonder goed geschikt voor gebruik op inductie.
Braadpannen kunnen ook dienen als grote bakschalen voor ovenschotels of taarten .
U veroorzaakt geen schade aan uw kookplaat of uw pan, maar de brander zelf gaat gewoon niet aan, dus uw pan wordt niet heet . Dit komt omdat elke pan die op een inductiekookplaat wordt gebruikt, gemaakt moet zijn van of een bodem moet hebben die magnetisch materiaal bevat, wat effectief het circuit binnen de kookplaat voltooit.
Een verkeerde pan zal je kookplaat niet kapot maken, maar kan 'm wel beschadigen of krassen. Daarnaast kan je er ook niet (goed) mee koken.
Glas en keramiek
Deze materialen geleiden geen elektromagnetische velden en zijn daarom niet geschikt voor inductiekookplaten.
Compatibiliteit van warmtebronnen
Vanwege zijn stevigheid en duurzaamheid kan deze roestvrijstalen braadpan op uw kookplaat en in uw oven worden gebruikt . Dit maakt hem perfect voor het maken van jus om bij uw gebraad te serveren. U kunt hem gebruiken met gas-, elektrische, stralingsring-, keramische, halogeen- en massieve plaatwarmtebronnen.
Veel mensen vragen zich af of dit mogelijk is op een inductiekookplaat. Het antwoord is natuurlijk: ja!Om vlees een aantal uren te laten sudderen is het verstandig om de kookplaat in te stellen op stand 2 of 3. Plaats een deksel op de pan en laat het vlees een aantal urenlang sudderen.
De braadslee kun je vullen met water en kruiden of bouillon. Hierdoor geef je meer smaak aan het product. Het braadvocht dat bij het braden vrijkomt wordt opgevangen door de braadslede, en kan worden gebruikt om het vlees te arroseren of als jus.
Plaats een magneet tegen de bodem van de pan.Als de magneet blijft plakken, zijn je pannen magnetisch en geschikt voor een inductie kookplaat. In dat geval hoef je je pannen niet weg te gooien, let wel het is zeer belangrijk dat de bodem van de pan vlak is.
Zelfs als je een pan 'op het vuur' hebt staan. Gratis onderzetter. Een hete ovenschaal zet je zonder problemen op je inductiekookplaat neer.
Ja, gietijzeren pannen kunnen altijd op inductiekookplaten gebruikt worden. Hun magnetische eigenschappen maken ze geschikt voor inductie. Zorg er wel voor dat de bodem van de pan vlak is voor een optimale werking en om krassen op de kookplaat te voorkomen.
Pannen van aluminium, teflon en koper zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor een inductie kookplaat.
Hoe bak ik een ei op inductie? Gebruik een koekenpan of hapjespan die geschikt is voor een inductie hittebron.Laat de pan eerst voldoende heet worden en gebruik goede bakolie of bakboter.Bak het ei voor 3 a 4 minuten.
Vervormd of beschadigd kookgerei maakt mogelijk geen goed contact met de kookplaat, wat resulteert in ongelijkmatig koken en warmteverdeling. Voorkom dat potten en pannen te vol worden: Voorkom dat u uw kookgerei te vol doet met voedsel of vloeistoffen, omdat dit kan leiden tot morsen en overkoken, wat mogelijk schade aan het oppervlak van de kookplaat kan veroorzaken.
Antwoord: Hete pannen die direct uit de oven komen, kunnen op een glazen kookplaat worden geplaatst. Dit kan worden gedaan om het koken af te maken, of om het gerecht opzij te zetten om af te koelen. Voor inductiekookplaten, zorg ervoor dat de pan inductiecompatibel is, aangezien de brander aangaat als deze .
Wanneer u per ongeluk een pan of een ander zwaar voorwerp op uw kookplaat laat vallen dan kan een barst in de kookplaat ontstaan. In veel gevallen vergoedt de verzekering deze schade aan een kookplaat. Raadpleeg hiervoor uw verzekering.
Le Creuset Gietijzeren Braadslede
De braadslede kan op elke warmtebron worden gebruikt, inclusief inductie.
Een bakvorm is doorgaans ondiep met rechte zijkanten en is ontworpen voor het bakken van items zoals cakes, koekjes en ovenschotels in een oven. Een braadslede heeft daarentegen lagere zijkanten en wordt vaak geleverd met een braadrek .
Bakken in een braadpan is eenvoudig en praktisch – en het levert bovendien grote hoeveelheden op. Ideaal als je een feestje geeft of een taart meeneemt naar je werk. En natuurlijk kun je restjes invriezen.