Zuid-Korea is de vierde grootste Aziatische economie (na Japan, China en India). In slechts vier decennia voltrok zich 'het Mirakel op de Han rivier'. In de jaren '60 had het land nog een BBP vergelijkbaar met dat van een ontwikkelingsland. Vandaag is het een bijzonder sterke, exportgerichte marktspeler.
Zuid-Korea is duurder dan veel andere Aziatische landen. Vergeleken bij Japan en westerse landen is het leven in Zuid-Korea echter redelijk goedkoop. Eten en drinken zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en de keuze is enorm. Je kunt daardoor goed eten en toch weinig geld uitgeven.
Armoede onder de oudere bevolking is ook een veelvoorkomend probleem in het land, vertelt Breuker. Uit data van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat 43,8% van de Zuid-Koreanen boven de 65 jaar minder dan 50% van het gemiddelde huishoudinkomen verdient.
Taboes in de Zuid-Koreaanse cultuur
Draag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.
Zuid-Korea is een land in noord-oost Azië op het zuidelijk deel van het Koreaans schiereiland dat na de splitsing van het land Korea in 1945 officieel bekend werd als de Republiek Korea. Sinds de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea hebben de twee landen zich grotendeels afzonderlijk verder ontwikkeld.
De kleurcode van het reisadvies voor Zuid-Korea is groen behalve het grensgebied met Noord-Korea. De veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland (met uitzondering van het grensgebied met Noord-Korea). Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland.
Leidingwater drinken in Zuid-Korea wordt afgeraden.
Seoul ligt op ruim 8.569 kilometer vliegafstand van Amsterdam (Schiphol). De gemiddelde vliegtijd naar deze stad is zonder overstap 10 uur en 30 minuten.
Het overgrote deel van Zuid-Korea kent een warm landklimaat. Het centrale deel van het land, waar je de bergen vindt, kent een Dwa-klimaat, met droge winters en langs de kustgebieden in het westen en het oosten heerst het Dfa-klimaat, met neerslag gedurende het hele jaar.
De Koreaanse keuken is gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe (dubu in het Koreaans). Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het grote aantal bijgerechten (banchan) die rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen.
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23%) en het christendom (29%). Boeddhisme in Zuid-Korea: Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea.
Bezoek je Zuid Korea in de zomer, dan kun je er volop genieten van mooie stranden. Langs de gehele kust zijn er een aantal mooie stranden te vinden en ook Busan beschikt over een langgerekt strand. Verder is Jeju island een absolute must voor strandliefhebbers of je kunt de kleinere eilanden in het zuiden verkennen.
Je vliegt met Korean Air of KLM naar de hoofdstad Seoul. Tickets naar Zuid Korea beginnen al bij €412*. Je hebt dan een tussenstop op bijvoorbeeld Moskou, Helsinki of Frankfurt am Main. Rechtstreekse vluchten kosten tussen de 650 en 900 euro*.
High School Certificate (general high school)
Vergelijkbaar met: een havodiploma (NLQF 4/EQF 4). Duur van de opleiding: 3 jaar. Soort onderwijs: algemeen vormend voortgezet onderwijs (bovenbouw).
Het is betaalbaar en te vergelijken met Nederland, hoewel wonen in een goede wijk wel duur is, aldus Maik en Yvan. 'In de wijken waar veel expats wonen, kost een tweepersoonsappartement gemiddeld 3.000 euro per maand', vertelt Yvan.
Het is een perfecte mix van oud en nieuw. Je hebt de eeuwenoude cultuur met prachtige tempels en mooie festivals en tradities maar ook de bruisende steden zoals Seoul. Zuid-Korea is een droombestemming voor vele.
Er wonen zo'n 52 miljoen mensen in Zuid-Korea, waarvan bijna 10 miljoen in de hoofdstad Seoul. De helft van de Koreanen heeft zijn thuis in de zeven grote zeven metropolen ...
Seoul is één van de meest veilige steden van Zuid Korea. De criminaliteitscijfers zijn laag en vergelijkbaar met de meeste Europese steden wat betekent dat het voor toeristen veilig is om ook 's nachts rond te lopen. Wel is het belangrijk dat je goed oplet in het verkeer vanwege de drukte in de straten en op de wegen.
Winnaar van De Gouden Kraan
Het Oostenrijkse water kwam met een 7,8 als winnaar uit de bus. Het Nederlandse kraanwater eindigde met een 7,1 op de tweede plaats. De deskundige jury beoordeelde het water op verschillende aspecten, zoals smaakintensiteit, mondgevoel en afdronk.
U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter zult u op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft! Pinnen met uw Nederlandse bankpas kan in Zuid-Korea bij de meeste geldautomaten.