Zeewier voedt jouw hond van binnenuit. Het zorgt voor een mooie, glanzende vacht en een gezonde huid. Daarnaast draagt zeewier voor de hond bij aan een gezonde spijsvertering. Het bevat veel vitaminen en mineralen, waardoor jouw viervoeter een betere weerstand krijgt.
Zeewier is ideaal voor de vacht en spijsvertering
Zeewier zorgt voor een goede volle glans van de vacht en het optimaliseren van de spijsvertering. Met name bij honden met een donkere vacht levert zeewier een bijdrage aan een diepere kleur en een stralende glans.
Geen sushi voor Fifi. Rauwe vis kan namelijk neurologische klachten teweeg brengen bij honden en ze kunnen er zelfs van in coma raken.
Spirulina is de beste keuze om uw kat of hond te helpen fit en vitaal te blijven. Een gezond dier, dat genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt, herkent men aan zijn of haar zijdezachte, dikke, glanzende vacht. Deze laatste is een echte barometer waaraan men de gezondheid van uw dier kan aflezen.
Ongeveer 1 tot 3 gram per dag is genoeg, afhankelijk van de grootte van de hond. Voor therapeutische doeleinden kan er meer aanbevolen worden. Biologische chlorella is verkrijgbaar in poedervorm en in tabletten.
Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Let op met het uitlaten van uw hond. Er liggen duizenden zeesterren op het strand en als uw hond hem opeet kunnen ze er heel misselijk van worden. Heeft uw hond er 1 opgegeten? Neem dan contact met ons op.
Avocado. De avocado is giftig vanaf ongeveer 60 mg per kg lichaamsgewicht. Honden en katten krijgen na het eten van avocado voornamelijk maag- en darmklachten, zoals buikpijn en braken. Gezien het hoge vetgehalte van de avocado kan dit in sommige gevallen leiden tot een alvleesklierontsteking.
Pas op kwallen..
Je hond kan hier erg ziek van worden! Wanneer hij een kwal gegeten heeft, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de dierenarts. Het prikkende of stekende gevoel dat optreedt na contact tussen de huid en de kwal wordt veroorzaakt door het gif in de netelcellen afkomstig van de tentakels.
Voedsel met een teveel aan vet (frietjes, chips, vette kazen) zijn voor een hond zeer moeilijk te verteren en kunnen tot overbelasting leiden van de pancreas. Bij vet voedsel wordt ook het vel van een gebraden kip of kalkoen gerekend. Ook vette vruchten (avocado) moet je mijden.
De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) raadt het voeren van rauw vlees aan honden en katten af. Dit heeft te maken met de kans dat het vlees parasieten en bacteriën bevat. De aanwezigheid van bacteriën op en parasieten in het vlees kan leiden tot infecties bij dier en mens.
Een gekookt ei is niet schadelijk voor je hond (je kunt je hond zelfs een rauw ei geven) en veel honden vinden het lekker om er af en toe ééntje te eten. Een ei kan voor een pup overigens wat lastiger te verteren zijn dan voor een volwassen hond, in verband met het nog kwetsbare maag darm stelsel.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond.
Sperziebonen zijn heel gezond voor honden en worden vaak door dierenartsen aangeraden als gezonde snack. En het beste: de meeste honden vinden ze heerlijk! Sperziebonen zijn een goede bron van ijzer, mineralen, vezels, magnesium, vitamine A, vitamine C en vitamine K.
Een goede maximumhoeveelheid om aan te houden is ongeveer 10 gram per kilo lichaamsgewicht. Een gemiddelde banaan die in de Nederlandse supermarkt te koop is weegt tussen de 125 en 150 gram en kun je dus geheel voeren aan een hond van 12 tot 15 kilo.
Kipfilet schadelijk voor je hond? Je kunt je hond prima een stukje kipfilet geven. Zorg er wel voor dat het goed is gerookt, gebakken of doorgekookt, zodat bacteriën dood zijn. Gebakken kipfilet bevat veel vet door het bakken in olie of boter, dit kan problemen geven met maag en/of darmen voor sommige honden.
Je hond mag alle soorten vis eten, als het maar met mate is. Vissoorten met een hoog kwikgehalte, zoals tonijn, haai of zwaardvis, zet je beter niet te vaak op het menu. Van andere vissoorten, zoals zalm en kabeljauw, mag je hond elke dag smullen. Tenminste, als je de vis goed verhit en de graten verwijdert.
Beschuit is licht verteerbaar en zorgt ervoor dat de darmen tot rust komen door de vele vezels. Door je hond meerdere malen per dag kleine porties beschuit te geven kun je goed in de gaten houden of er verbetering in zit.
Met uitzondering van varkensvlees mag je hond alle soorten vlees rauw eten, zolang het maar vers, koel bewaard en hygiënisch bereid is is. Geef de voorkeur aan mager en onbewerkt vlees. Bereid vlees zoals gehakt en charcuterie bevat al snel teveel vetten en zouten, waardoor je hond te zwaar en zelfs ziek kan worden.
Zolang je de kip goed kookt en samen met de rijst naturel is dan is het geen enkel probleem om je hond in beperkte portie rijst met kip te voeren. Zorg er wel voor dat je de kip niet bakt, maar kookt dit in verband met olie of boter wat erg vet kan zijn. Hierdoor kan je hond last krijgen van zijn maag en darmen.