Bij gebruik van bleekmiddelen met meer dan 6 procent waterstofperoxide kan het tandvlees tijdelijk geïrriteerd raken. Ook kunnen de tanden overgevoelig worden voor koud en warm eten en drinken doordat het tandglazuur poreuzer wordt.
Fagron Waterstofperoxide Mondspoeling 3% optimaliseert de mondconditine en ontsmet slijmvliezen van de de mond- en keelholte alsook de tanden en tandvlees. De mondspoeling één op één verdunnen met water. Meng hiervoor 10-15 ml vloeistof met 10-15ml lauw water (gebruik hiervoor de maatdop).
Waterstofperoxide heeft een ontsmettende en reinigende werking. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mondholte voorkomen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Het wordt gebruikt ter voorkoming van infecties in mond of keel, of ter bestrijding van tandvleesontsteking.
Peroxide was lange tijd het meest gebruikte bleekmiddel het gebit. Het maakt de tanden namelijk mooi wit. De keerzijde is echter dat peroxide het gebit en tandvlees behoorlijk kunnen beschadigen. Daarom mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten nog werken met een bleekmiddel dat 6% waterstofperoxide bevat.
Profylaxe mond- en keelinfecties:
4×/dag mond spoelen of keel gorgelen met 10–15 ml van de 1:1 verdunde oplossing; na de maaltijden en voor het slapen gaan. Spoelen of gorgelen gedurende 1–2 minuten, daarna uitspugen en niet doorslikken. Gebruiken zolang er klachten zijn; max. 7 dagen achtereen gebruiken.
Mondspoeling tegen ontstekingen en infecties
Of heb je een ontsteking? Dan kan een mondhygiënist je aanraden je ontstoken tandvlees te spoelen met een mondspoeling met chloorhexidine. Dit mondspoelmiddel is bedoeld als aanvulling op poetsen en het tussen de tanden en kiezen reinigen.
De meest gebruikte methode om tanden te bleken is door middel van een gel waar waterstofperoxide uit vrij komt. Die gel doe je in een kunststoffen bitje, of zogenoemde 'bleeklepel', die je over je tanden schuift. Het bitje moet je een paar uur inhouden, meestal 's nachts dus.
Kortom: Als je kleine hoeveelheden van 3% waterstofperoxide hebt ingenomen, bel dan je huisarts voor hulp. Als je grotere hoeveelheden of hogere concentraties hebt geslikt, vraag dan onmiddellijk spoedeisende medische hulp.
Vrijgevestigde mondhygiënisten en schoonheidsspecialisten mogen geen producten gebruiken met een waterstofperoxidegehalte hoger dan 0,1%. Alleen tandartsen en mondhygiënisten binnen een tandartspraktijk mogen producten gebruiken met een waterstofperoxidegehalte hoger dan 0,1%.
De BESTVERKOCHTE tandenbleekset van Statch is 1 week lang getest op 400 vrijwilligers. De resultaten waren geweldig! 97.5% van de vrijwilligers hadden na 5 sessies gemiddeld al 9 tinten wittere tanden! De overige 2.5% scoorde tussen de 5 en 8 tinten wittere tanden dat is een geweldige resultaat!
Het hele gebit doet pijn wanneer je iets warms of kouds eet? Grote kans dat de tandhalzen blootliggen. Hierdoor zijn de zenuwen extra gevoelig, en dat voel je. Je merkt het niet alleen wanneer je iets warms of kouds eet maar ook bij zoete en zure voedingsmiddelen.
Uw mond spoelen met azijn
Azijn gebruiken om de mond te spoelen klinkt niet als een fijne oplossing. Toch is het een goede manier om er bijvoorbeeld tandsteen mee te verwijderen op plekken die u moeilijk kunt bereiken. Azijn werkt als een soort vloeibare flos en uw gebit voelt na gebruik erg schoon aan.
Tandvleesontsteking ontstaat meestal door een slechte mondhygiëne of etensresten die onder je tandvlees blijven haken. Pijnlijk tandvlees wordt meestal veroorzaakt door een slechte mondhygiëne. Etensresten, bacteriën en speeksel vormen tandplak en tandsteen die je tandvlees flink kunnen gaan irriteren.
Helpt met zout spoelen tegen tandvleesontsteking? Zout water heeft een reinigende en bacteriedodende werking en kan helpen tegen onder andere ontstoken tandvlees. Toch raden we u aan om te kiezen voor een mondspoeling die rook andere middelen bevat die de ontsteking tegengaan.
Gebruik dagelijks een tandenstoker of rager om de ruimte tussen je tanden en kiezen te reinigen. Zo voorkom je ontstoken tandvlees. Beperk het aantal eet en drinkmomenten tot 7 keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner.
Tanden laten bleken bij de tandarts is de meest effectieve methode om de tanden witter te maken. Alleen bij tandartsen (zoals bij ons) mag u uw tanden laten bleken met 6% waterstofperoxide. Bleken met waterstofperoxide is de enige effectieve methode om uw tanden echt witter te maken.
Om uw slijmvliezen schoon te houden en ontstekingen te voorkomen is het goed om de mond meerdere keren per dag met een zoutoplossing te spoelen of met lauw water. Deze zoutoplossing kunt u zelf maken; 2 theelepels zout oplossen in 1 liter lauw water.
Poetsen met houtskool verwijdert niet alleen oppervlakte-aanslag maar kan ook zwarte verkleuringen geven langs de gingivaranden (tandvleesrand) , bij de randaansluiting van vullingen, of op oppervlaktedefecten van composietvullingen.
Bij verkeerd gebruik of door ongelukken, zoals in de ogen krijgen of inslikken, kan waterstofperoxide zorgen voor irritaties. Denk hierbij aan branderige ogen of een pijnlijke slokdarm. Als er veel waterstofperoxide op je huid komt, kan je brandwonden krijgen.
Vaak raden leveranciers van mondspoelmiddelen aan om het middel twee keer per dag te gebruiken. Op de verpakking lees je hoe lang je moet spoelen. Vaak wordt aangeraden om ongeveer 30 seconden te spoelen.
Goed om te weten over waterstofperoxide
Het remt de groei van schimmels en gisten. Waterstofperoxide wordt gebruikt als mondspoeling. Mondspoeling is geschikt voor desinfectie van de mond- en keelholte. Je kunt waterstofperoxide ook op de huid gebruiken voor desinfectie van wonden.
Het bleken van tanden kan 100% veilig
Dat komt doordat producten met een gevaarlijk percentage waterstofperoxide niet meer bijh het bleken van tanden mogen worden gebruikt. Het bleken van tanden is, als het door een specialist met legale producten gebeurt, niet gevaarlijk.
Is het bleken van tanden verder schadelijk voor mijn gezondheid? Met deze behandeling maken wij gebruik van waterstofperoxide dit is verwerkt in bleekgel. Omdat het percentage van deze stof verlaagd is van 20% naar 6% is dit niet schadelijk voor zowel het tandvlees als het gebit zelf.
Tanden bleken kan door middel van drie verschillende hoofdbestanddelen: Carbamideperoxide als hoofdbestanddeel. Waterstofperoxide als hoofdbestanddeel. Non-peroxidesystemen (op basis van borium, bijvoorbeeld natriumperboraat)