Bij het behangen met vliesbehang wordt de muur ingesmeerd met lijm (hierdoor is het makkelijk te bewerken) Vliesbehang is stevig en standaard behang waar de kleuren mooi op uitkomen. Het is relatief eenvoudig aan te brengen.
Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.
Vinylbehang is zwaarder dan papierbehang. De kunststof vinyl wordt op een onderlaag van katoen, papier of vlies aangebracht, zodat behangen gemakkelijker wordt. Bovendien is vinyl duurzaam en gaat het lang mee. Vinylbehang bestaat in verschillende diktes, kleuren, dessins en structuren.
Behangen met vliesbehang? Dat is een handige en snelle manier om jouw muren extra sfeer te geven. Het voordeel van vliesbehang is dat je alleen de muur met vliesbehanglijm hoeft in te smeren en direct vanaf de rol kunt behangen. Je hebt dus geen behangtafel meer nodig.
Voordelen van vliesbehang
Sterk: sterker dan traditioneel behangpapier door een opbouw met meerdere lagen. Makkelijk te verwijderen: je trekt het behang makkelijk van de muren. De overblijvende vlieslaag opnieuw behangen of overschilderen doe je zonder problemen.
Je hoeft met vliesbehang namelijk alleen de wand maar in te smeren met lijm. Je kunt dit behang dus vanaf de rol aanbrengen. Met vliesbehang heb je behang dat tegen een behoorlijk stootje kan. Onthouden dus, vliesbehang en duplexbehang, voor als je een oneffen muur moet behangen.
Sterk: vergeleken met gewoon behangpapier, is vliesbehang behoorlijk sterk. Dit heeft te maken met onder andere de opbouw uit meerdere lagen, en het feit dat de onderlaag van sterk glasvezel is gemaakt.
Het inweken is een belangrijke voorwaarde om naden in het behang te voorkomen. Dit doe je door eerst de bovenste helft van de binnenkant van de behangbaan goed in te smeren met de lijm. Deze bovenste heft vouw je naar binnen toe (zonder aan te drukken, anders ontstaat er een vouw) tot aan de niet ingesmeerde helft.
Vliesbehang is veel sterker dan papierbehang. Het bestaat dan ook uit cellulose, polyester en textielvezels, die stevig in elkaar haken. Net daardoor beschermt vliesbehang een gepleisterde muur tegen schokken en krassen: het kan hier en daar wel een stootje opvangen.
Vliesbehang: dit behang heeft als bijnaam snelbehang: dat komt omdat je het behang niet eerst hoeft in te lijmen. Vliesbehang is sterker dan traditioneel behang. Dat heeft als groot voordeel dat het minder snel scheurt. De lijm breng je aan op de muren.
Vliesbehang: dit type behang bestaat uit vezels van textiel, kunststof en papier die worden samengevoegd tot een behang. Hierdoor is het stevig, maar licht tegelijkertijd en u kunt er een oude muur erg goed mee renoveren.
Een voordeel van vinyl behang is dat de meeste soorten afwasbaar zijn. Bovendien is vinylbehang sterk en scheurvrij. Nadelig is dan weer het feit dat vinyl behang doorgaans duurder is dan papier- of vliesbehang. Dat heeft uiteraard met de kwaliteit en levensduur te maken.
Glasvezelbehang. Een van de nieuwste soorten behang is glasvezelbehang. Het is de duurste behangsoort, maar ook de sterkste.
Wat is goedkoper vliesbehang of stucen? Renovliesbehang is gemiddeld genomen 15% goedkoper dan het laten stucen van uw muren. Echter is het eindresultaat van stucwerk vele malen mooier dan dat van behang.
Heeft u een egale ondergrond (nauwelijks oneffenheden of putjes) en wilt u als eindresultaat een gladde uitstraling? Dan kiest u tussen glasvliesbehang of renovlies behang. Renovlies is sterker en dekt beter dan glasvlies behang. Glasvliesbehang is wel goedkoper.
Maak de tegels goed schoon en vetvrij en schuur ze met een schuurmachine. Gebruik daarna muurglad vochtbestendige pasta om de ondergrond te egaliseren en gaatjes, scheuren en voegen te vullen. Laat dit goed drogen en overleg daarna met een Topbehanger welk type voorstrijkmiddel voor deze wand gebruikt moet worden.
Binnen het aanbod van vliesbehang kun je echter kiezen voor dik vliesbehang. Is regulier vliesbehang 150 gram, daar is dik vliesbehang zelfs 180 gram. De term dik vliesbehang staat feitelijk echter voor regulier vliesbehang, dat al behoorlijk dikker is dan normaal behang.
Vliesbehang is eigenlijk een gewoon soort behang van 52 cm breed. Het is al afgewerkt en na het behangen hoef je er niets meer aan te doen. Het wordt vliesbehang genoemd omdat de achterkant van vlies gemaakt is. En dat terwijl de voorkant van papier is en bijvoorbeeld een motief heeft.
Het beste behang voor slechte muren is renovlies behang en we laten je er alles over zien. Voor kleine scheurtjes tot 4 mm en overbruggingen is een stevige behang zelfs nog beter dan stucwerk.
Iedereen kan behangen. Het belangrijkste is dat je je goed voorbereid. Als je nog nooit hebt behangen, begin dan eerst met het makkelijkste behang. Dus behang waar geen patroon in zit en die niet te dun is.
Tips voor vliesbehang verven
Houd er rekening mee dat wanneer je de verf gaat kopen dat glasvliesbehang twee lagen nodig heeft voor het mooiste resultaat. Tussen deze twee lagen door moet het behang ook 24 uur drogen. Het is daarbij aan te raden de eerste laag voor tien procent met water te verdunnen.
Het behang kan scheuren en gaten wegwerken. Het behang is stevig en scheurt niet. -Vliesbehang wordt in de kant en klaar bedrukte variant heel veel toegepast in normale omstandigheden. Dit vanwege het gemak en snelheid van aanbrengen.
Vliesbehang heeft zoals de naam het zegt een vlieslaag, soms in combinatie met vinyl. Deze behangsoort is erg stevig, scheur- en krimpvast én makkelijk afwasbaar. Vliesbehang is wel minder sterk dan vinyl behangpapier. Je gebruikt bij het reinigen dus best een zachte spons of licht vochtige doek.
Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang is dat glasvezelbehang een motief/patroon bevat. Glasvezelbehang wordt voornamelijk gekozen bij het behangen van de wanden van bestaande woningen, omdat er hier weinig risico is met werken. Dit betekent dat er minder snel scheurtjes in de wanden komen.