Het verschil tussen een vliegticket en een boardingpass zit hem in hun gebruik. Een vliegticket of E-ticket gebruik je om in te checken bij de incheckbalie en je boardingpass te krijgen. Met de boardingpass heb je toegang tot het airport en het vliegtuig. Vaak geeft je boardingpass ook recht op een bepaalde stoel.
Antwoord: Het verschil tussen een e-ticket en een boarding pass is dat een e-ticket een overzicht toont van de gereserveerde vliegreizen, terwijl een boarding pass een middel is om toegang te krijgen tot het vliegtuig.
Met je boardingpass, ook wel de instapkaart van Transavia genoemd, ga je door de security controle en stap je het vliegtuig in. Er zijn verschillende soorten boardingpassen: de papieren boardingpass en de mobiele boardingpass. De papieren variant print je thuis uit en neem je mee naar de luchthaven.
Ga naar de officiële website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.Voer je achternaam en boekingsreferentie of e-ticketnummer in op de 'beheer mijn boeking'-pagina. Hiermee krijg je toegang tot de details van je vlucht, zoals de vertrek- en aankomsttijd, stoelkeuze en eventuele extra's zoals ruimbagage.
Wanneer je eenmaal ingecheckt bent, ontvang je van je luchtvaartmaatschappij jouw boardingpass. Deze boardingpass heb je nodig om je bagage in te checken. Samen met je ID-kaart of paspoort heb je de boardingpass nodig om door de veiligheidscontrole te gaan.
Met uw boardingpass vliegt u door de luchthaven. U hoeft het niet te printen; u ontvangt na het inchecken automatisch een digitale boardingpass.
Bij een selfservice check-in kiosk in de vertrekhallen kun je zelf inchecken voor je vlucht en snel een boardingpass krijgen. De blauwe selfservice kiosken zijn voor KLM/SkyTeam maatschappijen, de gele voor een aantal andere maatschappijen. Maar je kunt ook naar de check-in balie van jouw luchtvaartmaatschappij.
Wat zit in de prijs van een vliegticket? U moet kunnen boeken voor de aanbiedingsprijs. Bij een vliegticket moet de aanbieder dus de prijs noemen inclusief passagierstarieven of luchttarieven, alle belastingen, heffingen en toeslagen. Er mogen niet zomaar verplichte kosten bijkomen terwijl u boekt.
Een vliegticket en een E-ticket zijn bijna hetzelfde.Het verschil is dat het E-ticket digitaal is en een vliegticket vaak op papier. Deze tickets zijn eigenlijk niet veel meer dan een reservering voor een ticket in het vliegtuig. Ze zijn eigenlijk een 'bonnetje' waarmee je kunt bewijzen dat je hebt betaald.
Bij het inchecken krijg je van de luchtvaartmaatschappij een boardingpass. Die kun je in bepaalde gevallen in je smartphone opslaan, anders moet hij worden uitgeprint. Heb je hierover vragen, neem dan rechtstreeks contact op met je luchtvaartmaatschappij.
Als online inchecken niet lukt, kun je altijd op de luchthaven inchecken. Houd daarvoor je paspoort of identiteitskaart bij de hand.
Om plaats te nemen in het vliegtuig moet elke passagier een instapkaart hebben (het ticket alleen geeft u geen recht om aan boord van het vliegtuig te gaan!).
Een instapkaart, dikwijls aangeduid met de Engelse benaming boarding pass, is een document uitgegeven door een luchtvaartmaatschappij dat een passagier toegang geeft tot een vliegtuig met recht op het gebruik van een stoel tijdens de vlucht.
De boarding pass staat vol persoonlijke informatie
Behalve je naam en je stoelnummer, bevat een boarding pass nog veel meer gegevens. Gevoelige persoonsgegevens zoals je telefoonnummer, e-mail adres en zelfs je woonadres! Deze informatie is alleen te lezen door het scannen van de barcode of QR-code op de kaart.
Het is niet verplicht om je ticket uit te printen. Het is ook mogelijk om je e-ticket op je smartphone te laten scannen. Uitgeprinte tickets bevorderen de doorloopsnelheid bij de toegangspoorten. Indien je het e-ticket uitprint, doe dit dan op blanco A4-printpapier zodat de QR-code goed te scannen is.
Soms is er geen boardingpass beschikbaar. In dit geval dient u uw incheck bevestiging uit te printen en op het vliegveld in te ruilen voor een boardingpass. de incheckbalie van het vliegveld.
Populariteit van de route en beperkte beschikbaarheid. De beschikbaarheid van stoelen op een bepaalde vlucht kan ook een rol spelen in de prijswijzigingen die je waarneemt. Zo kunnen populaire routes sneller worden uitverkocht. Naarmate stoelen schaarser worden, zullen de prijzen vaak stijgen.
Tijdens het online inchecken vragen luchtvaartmaatschappijen naar het nummer van je identiteitsbewijs en de vervaldatum.
Toch geven we je graag een algemene richtlijn mee. Bij vluchten binnen Europa raden we aan uiterlijk 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn bij de incheckbalie op het vliegveld. Voor intercontinentale vluchten hanteren wij een adviestijd van minimaal 3 uur van tevoren.
Als je geen ruimbagage in hoeft te checken, kun je ook bij de self-service palen op de luchthaven inchecken. Tegenwoordig kun je bij veel airlines ook online inchecken en een boarding pass uitprinten.In dat geval kan je met alleen handbagage meteen doorlopen naar de security check!
Bij de meeste airlines kun je vooraf online inchecken. Als je vooraf online bent ingecheckt, maar met ruimbagage reist, moet je op Schiphol alsnog in de rij voor de bagage drop-off staan. Het voordeel is wel dat je in dit geval bij de meeste airlines gebruik kunt maken van de eerdergenoemde selfservice drop-offs.
Je kunt handbagage afgeven bij de check-in balie. Zo heb jij je handen vrij en ga je sneller door de controle. Stop dan wel je waardevolle spullen zoals documenten, elektronica, batterijen en medicijnen in je accessoire, zodat je die aan boord hebt.
Een boardingpass opvragen op je mobiele telefoon is alleen mogelijk voor vluchten met TUI fly. Na het inchecken is de boardingpass automatisch zichtbaar in de app. De instapkaarten zijn per passagier, per vlucht.