Soep. Voorverpakte soep uit blik of pak wordt sterk afgeraden. Door verschillende marketingtrucjes wordt er geprobeerd om dit gezonder te laten lijken. Helaas bevatten de voorverpakte soepen veel zout.
Mineralen zoals calcium en fosfor geven samen met aminozuren je immuunsysteem een stevige boost. Dit is precies de reden waarom men aanraadt om kippensoep te drinken als je ziek bent. Uiteraard heeft een verse kippenbouillon of bone broth dan meer effect dan het industriële alternatief uit een pakje.
Kippenbouillon bevat veel natrium, maar mist andere voedingsstoffen. Sommige varianten kunnen MSG bevatten, een additief dat veel mensen liever vermijden. De FDA erkent MSG echter als veilig.
Het is belangrijk om op te merken dat kant-en-klare kippenbouillon waarschijnlijk veel meer natrium bevat dan zelfgemaakte versies . Vergeleken met zelfgemaakte kippenbouillon bevat kippenbouillon minder calorieën, maar ook minder eiwitten en essentiële mineralen.
Gezondheid
Soep zoals Unox Kippensoep is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Unox Kippensoep kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Een kopje kippensoep bevat maar weinig calorieën, vetten en koolhydraten. Ga wel voor een kippensoep met veel groente en weinig vermicelli. En u kunt het beste verse soep maken. Die bevat veel minder zout dan een blik kippensoep.
“Zelfgemaakte soep is doorgaans de meest gezonde keuze”, zegt Iris Daems. “In vergelijking met soep uit pak of blik bevat die vaak minder calorieën, zout en vet én meer vezels, vitaminen en mineralen.
Eén kopje kippenbouillon levert 38 calorieën, terwijl één kopje bouillon 86 calorieën bevat . Bouillon bevat iets meer koolhydraten, vet en eiwitten dan bouillon, maar het bevat ook aanzienlijk meer vitaminen en mineralen.
De kippenbouillon van Fattoria Italia is het beste wat er op dit gebied te vinden is. De bouillon is glutenvrij, lactosevrij, geen Msg (ve-tsin) en bevat minder zout. Het dient als basis voor heerlijke kippensoep of voor het versterken van een saus.
Het is gezond om kippenbouillon te drinken, mits je het zelf hebt gemaakt en geen kant-en-klare versie gebruikt . Als je een commercieel product wilt drinken, controleer dan het etiket en de ingrediëntenlijst op nare toevoegingen en natrium.
Ondersteunt gewichtsverlies: Kippenbouillon bevat weinig calorieën en kan helpen om u een vol en tevreden gevoel te geven terwijl het gewichtsverlies bevordert . Verbetert de slaapkwaliteit: Het aminozuur glycine in kippenbouillon kan helpen de slaapkwaliteit te verbeteren en vermoeidheid overdag te verminderen.
Het stofje 'carnosine' heeft hier veel mee te maken: het helpt je immuunsysteem om van verkoudheid en griep af te komen. Het beste resultaat krijg je als je 2 keer per dag een kom kippensoep of –bouillon eet als je griep hebt.
Kippensoep wordt al lang gebruikt als huismiddeltje tegen verkoudheid en griep. Sommige wetenschappelijke bewijzen geven aan dat de soep ontstekingsremmend zou kunnen zijn. Hoewel er weinig onderzoek naar is gedaan, zeggen experts dat kippensoep het proberen waard is als je ziek bent.
De meest gezonde en lekkere bouillon is natuurlijk de zelfgemaakte variant, getrokken uit dierlijke of plantaardige ingrediënten. Een nadeel ervan is dat het flink wat tijd en geduld vergt om een lekkere bouillon te trekken die vol van smaak is.
Kippenbouillon stimuleert niet alleen de doorstroming van spijsverteringssappen , maar vooral wanneer kippensoep met bottenbouillon wordt gemaakt, bevat het veel collageen. Dit helpt het spijsverteringskanaal te bekleden en darmontstekingen te verzachten.
Daarnaast is van het belang dat u extra gaat drinken. Hoeveel u extra gaat drinken, bespreekt u met de PD-verpleegkundige. Het drinken van bouillon helpt tegen de duizeligheid en de daling van de bloeddruk.
Over het algemeen wordt kippensoep wel als voedzaam beschouwd. Het is namelijk een eiwitbron. Kippensoep bevat vaak mager kippenvlees, dat een goede bron van eiwitten is. Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor het lichaam en dragen bij aan de groei, reparatie en onderhoud van weefsels.
De Maggi kippenbouillon minder zout, meer kruiden geeft je maaltijden eenvoudig extra smaak. De bouillonblokjes bevatten minder zout en meer kruiden dan de traditionele bouillonblokjes.
Wel zout: de meeste blokjes zitten ruim boven de 40%. Verder bevatten ze veel zetmeel, vet, smaakversterker en suiker en een beetje groente en kruiden. Te veel zout verhoogt de bloeddruk en verhoogt zo de kans op hart- en vaatziekten, en bovendien kan het je nieren beschadigen en voor botontkalking zorgen.
Kippenbouillon versterkt vooral de stofwisseling en de nieren, maar werkt ook op de maag. En kippenbouillon helpt ook bij het herstel na een bevalling en geeft een moeder ondersteuning bij borstvoeding. Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerste!
Bouillonblokjes en voorraadpotten bevatten meestal veel zout , maar er zijn ook opties met minder zout en – nog beter – met weinig zout waar je naar kunt overschakelen. Het kan even duren voordat je gewend bent aan een smaak met minder zout, dus blijf erbij als je het in het begin niet zeker weet, en je went er wel aan.
De MAGGI Goudbouillon Kip is een rijke kippenbouillon, die de ideale basis vormt voor al uw soepen, sauzen en ragouts. Daarnaast is de bouillon ook te gebruiken als smaakmaker.
bitter gaat smaken.Sommige kruiden in je zakje soep kunnen niet zo goed tegen hele hoge temperaturen, waardoor de boel dus naar de klote gaat.
Natrium in bliksoep
Een teveel aan natrium kan ervoor zorgen dat u zich opgeblazen voelt omdat uw lichaam overtollig vocht vasthoudt . Dat is oncomfortabel, maar er kunnen ook ernstigere gevolgen zijn: uw nieren kunnen water vasthouden, wat kan resulteren in een verhoogde bloeddruk, een grotere kans op beroertes en een hoger risico op hartziekten.
Gezondheid
Soep zoals Unox Soep in zak Hollandse groentesoep is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Unox Soep in zak Hollandse groentesoep kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.