Is het gevaarlijk? Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico's zoals een blauwe plek of ontsteking.
Het inspuiten van fillers kan leiden tot het afsterven van weefsel en in het slechtse geval zelfs tot blindheid. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC dat is gepubliceerd in Aesthetic Surgery Journal.
Na de traangoot filler behandeling raden wij aan enkele uren geen make-up op het behandeld gebied op te brengen. U mag drie dagen niet in de sauna of onder de zonnebank. Het kan zijn dat u na een filler behandeling eventuele blauwe plekken en/of zwelling krijgt. Dit trekt in de loop van de dagen weg.
De meest voorkomende complicaties na een fillerbehandeling zijn: slecht resultaat, pijn of gevoeligheid, zichtbaarheid van de filler of het ontstaan van harde knobbels. Deze verschijnselen zijn niet alleen heel vervelend, maar vaak ook huidontsierend. Complicaties treden niet altijd direct na de behandeling op.
Traangoot fillers risico's
'Het grootste risico bij een traangoot filler behandeling is dat de filler in een bloedvat wordt gespoten,' vertelt Holst. 'Als dat gebeurt, sterft het gebied achter het bloedvat af. In het ergste geval kan dit zelfs tot blindheid leiden.
Een behandeling met fillers kan 'mislukken'. Gelukkig zien wij (vrijwel) nooit een mislukte fillerbehandeling bij ons in de kliniek. Wanneer u behandeld wordt door een door een ervaren cosmetisch arts is de kans dat een behandeling met fillers mislukt minimaal.
De traangoot filler behandeling is niet pijnlijk. De twee prikjes kunt u even voelen. Tijdens het werken met de canule voelt u alleen wat druk onder het oog.
Een type filler die wel veilig te gebruiken is, is de hyaluronzuurfiller. Onze chirurgen werken veel met deze filler, omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is die de huid soepel en veerkrachtig maakt. We gebruiken voornamelijk Radiesse voor het opvullen van rimpels, omdat dit een van de veiligste injectables is.
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling. Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.
Filler kan buiten de lip terecht komen
Deze kan dan alleen nog met een oplosmiddel verwijderd worden. Kortom: lip fillers nooit masseren!
Het resultaat houdt gemiddeld 14 maanden aan, maar kan zelfs aanhouden tot wel 24 maanden. Dit is onder andere afhankelijk van hoe snel je lichaam het hyaluronzuur opneemt. Bij afname van het volume kan je door een touch-up behandeling het volume weer eenvoudig aanvullen.
Je kunt een filler behandeling in principe dus net zo vaak herhalen als je zelf wilt. Daarbij geldt natuurlijk wel, dat het allemaal esthetisch verantwoord moet zijn. De cosmetisch arts die jou behandeld kan je na de behandeling daarover adviseren.
Wat kost een hyalase behandeling? Een hyalase behandeling kost bij ons € 100, per behandeling.
Na de behandeling kan er wat na-pijn ontstaan. Dit kan zijn door het prikken in de lippen, maar ook zwelling kan voor na-pijn zorgen. Koelen met ijs vermindert niet alleen de zwelling, maar verlicht ook de na-pijn. Een paracetamol of ibuprofen kun je ook innemen.
Als er te veel filler ingespoten wordt, reageert het afweersysteem overdreven en ontstaat er een ontsteking. Als er slecht schoongemaakt wordt, gaat er een bacterie mee naar binnen en ontstaat er een ontsteking.
Kies voor veiligheid en laat je nooit behandelen met permanente fillers, omdat dit teveel gevaren en blijvende complicaties kunnen veroorzaken. Kies voor een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigenstof die gemiddeld tussen de 9 en 12 maanden weer door het lichaam zelf wordt opgelost.
In 2015 toonden onderzoekers aan de Universiteit van Queensland al aan hoe botox via de zenuwen naar ons centrale zenuwstelsel wordt vervoerd. Daarnaast lieten studies bij ratten zien dat Botox vrij makkelijk in ons brein terecht komt. Dat botox vrij snel in onze hersenen terecht komt is je inmiddels bekend.
Als je stopt met botox-behandelingen zullen je spieren weer actief worden en weer aan de huid gaan trekken. Na verloop van tijd zullen er weer mimische rimpels ontstaan, maar niet extra snel, zoals sommigen denken. Eigenlijk heb je op de plaatsen waar de botox-behandelingen zijn uitgevoerd de tijd even stil gezet.
Mislukt een behandeling met Botox wel eens? Wanneer u zich laat behandelen door een ervaren en gecertificeerde arts die dagelijks bezig is met behandelen zal een behandeling niet mislukken. Het enige wat er kan gebeuren is dat de Botox na 2 weken nog niet optimaal werkt.
Een hyaluronzuur die voor de traangoot wordt gebruikt blijft gemiddeld 12 – 14 maanden zitten. Het volume neemt geleidelijk aan af en de behandeling kan worden herhaald.
Voor een behandeling van de traangoot gebruiken we doorgaans 0,5 ml filler per oog (dus 1 ml in totaal). Slechts zelden zal er meer product nodig zijn.
Roodheid en zwelling van de huid zijn normale verschijnselen tijdens en kort na de injecties. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Blauwe plekken (bloeduitstortingen) verdwijnen meestal binnen 1-2 weken na de behandeling.