Toxic Waste is een Amerikaans snoepmerk voor wat men zelf extreem gevaarlijk snoep noemt. Het gaat in ieder geval om extra zuur snoep dat niet voor doetjes bestemd is. Met unieke verpakkingen en designs speelt de producent in op waaghalzen die kicken op gevaar.
Wat is de zuurste Toxic Waste? De zuurgraad van Toxic Waste snoepjes wordt gemeten in pH-waarden, en de meest beruchte variant is de "Toxic Waste Hazardously Sour Candy" met een pH-waarde van ongeveer 1.0. Dit maakt het een van de zuurste snoepjes ter wereld!
Toxic waste Candy is volgens kenners de zuurste snoepjes die er bestaan.
Een zuurtje is een snoepje waarbij suiker is vermengd met een zuur, zoals het sap van een citroen. De substantie van zuurtjes is hard, en de smaak is zoet. De naam slaat dan ook op de bereidingswijze, ter onderscheid van borstplaat dat uit suiker en water bestaat.
Keihard snoep met suiker en zuur
Je tanden kunnen zelfs breken als je erop bijt. Als je op deze zure snoepbollen bijt komt er een kleverig zuur goedje tevoorschijn wat aan je kiezen blijft plakken. Dit snoep is perfect voor iedereen die graag een slecht gebit wil hebben. Voor niemand dus!
Bekend als één van de TikTok challenges. Ze zeggen dat de Toxic Waste Candy het zuurste snoep ter wereld is.
Je kunt het beste gaan voor donkere chocolade met veel cacao. Hier zit minder suiker en het bevat vaak bacteriebestrijdende bestanddelen die gaatjes tegengaan. Onder de categorie 'niet zo slecht' vallen jelly beans en marshmallows. Dit zijn ook wat zachtere snoepjes, die snel oplossen in je mond.
Maar helaas zijn koek en snoep niet gezond. Ze leveren wel calorieën, maar meestal geen vitaminen, eiwitten of vezels. De geraffineerde suikers in snoep zijn leeg: ze zijn intensief bewerkt en bevatten geen voedingsstoffen meer. Ze onttrekken zelfs voedingsstoffen uit je lichaam.
De snack die het 'gezondste' uit de test komt is: chips! Chocolade bevat een stuk meer suiker en dat zijn toch wel echt de boosdoeners als het gaat om toename van je lichaamsgewicht.
Toxic Waste zijn – heel verrassend – zuurtjes. Ze zijn verkrijgbaar in een blikje met 5 verschillende smaken: appel, zwarte kers, watermeloen, limoen en blauwe framboos. Je kunt ook kiezen voor een blikje met één smaakprofiel.
Zuur is kortgezegd alles met een pH-waarde lager dan 7. De pH-waarde is de maat voor de zuurgraad; hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder het is.
Wist je dat het grootste snoep ter wereld gemaakt is in. Nederland? Het was een stuk marsepein met chocolade. en woog maar liefst 2039 kg!
"Als je kijkt naar de chocoladesoorten wit, melk en puur, dan is er eigenlijk weinig verschil. Het zit nog steeds boordevol suiker en vet. Je kan dus niet zeggen dat chocolade gezonder is dan schepsnoep."
Toch is chips geen gezonde snack. Maar liefst 33% van de chips bestaat uit vet. Door deze grote hoeveelheid vet krijg je een flinke hoeveelheid calorieën binnen. In 100 gram chips – groente- en aardappelchips – zitten ongeveer 500 kilocalorieën.
Krijg je te veel suiker binnen, dan kan dit zorgen voor overbelasting van je alvleesklier, overgewicht en diabetes type 2. Daarnaast kan te veel suiker slecht zijn voor je tanden en ook in je hersenen gebeurt het nodige.
Onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit heeft het voor eens en voor altijd uitgewezen: in het dagelijks dieet vormen chips de grootste dikmaker. Chips hebben op het gewicht meer effect dan frisdrank, snoep en ijs.
Nee, van suiker op zichzelf word je niet dik. Wel verhoogt het drinken van dranken met toegevoegd suiker de kans op overgewicht.
Mocht je 't niet weten, even klassikaal: de gummyberen van Haribo zijn kleine, fruitige snoepjes in de vorm van beertjes. Ze zijn gemaakt van gelatine in combinatie met veel suikers, kleur- en smaakstoffen.Dat maakt ze niet per se gezond, maar wel erg lekker van smaak!
Schadelijk voor gezondheid
Een gemiddeld dropje weegt ongeveer vier gram. Als je twee weken lang 57 gram drop per dag binnenkrijgt, ontwikkel je een flink verhoogd risico op een hartritmestoornis. Ook zorgt het zwarte snoepgoed voor een verhoogde bloeddruk. Hiermee wordt de kans op een hartaanval verhoogd.
Hoe eet ik minder suiker als tussendoortje? Vervang koekjes, chocolade en snoep door vers(e) groente en fruit zoals snacktomaatjes, worteltjes, appel of banaan. Of neem een volkoren boterham, handje ongezouten noten of een schaaltje magere of halfvolle yoghurt.
In die tijd werden zure snoepjes gemaakt met ingrediënten zoals suiker, gelatine en verschillende soorten zuren, zoals citroenzuur. De combinatie van deze ingrediënten resulteerde in een explosie van zure smaken die de smaakpapillen prikkelden.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Al die zoetigheden zijn namelijk niet gezond. Iets te snacken of te snoepen mag, maar liever niet te veel en niet te vaak. Kies elke dag maximaal 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf. Iets kleins is bijvoorbeeld een koekje, stukje chocolade, zoet beleg of een lepel ketchup.
Verzadigd vet en calorieën
Ook bevat chocolade veel calorieën. Een reep pure chocolade van 75 gram bevat zo'n 400 calorieën (kcal). Dat is evenveel als 2 volkorenboterhammen belegd met halvarine, 30+ kaas en een glas halfvolle melk samen. Eet chocolade daarom niet te vaak en niet te veel.