1 theelepel (tl) is 5 ml.
1 theelepel (tl) is 5 ml. 1 eetlepel (el) is 15 ml.
1 koffielepel = 5 ml of 5 g fijn zout. 1 theelepel = 2,5 ml of 2 g fijn zout.
Maar hoeveel is nu precies een eetlepel of een theelepel? De eetlepel uit je besteklade heeft vaak een inhoud van ergens tussen de 10 en 12 ml. Heb je een mooi antiek bestek, dan heeft je eetlepel soms wel aan een inhoud van 15 ml. Hetzelfde geldt voor een theelepel: daar heb je grote en kleine van.
Theelepels zijn meestal iets kleiner dan koffielepels en hebben vaak een wat korter handvat.
Ook handig om te weten: een theelepel is 5 milliliter en een eetlepel 15 milliliter. Een eetlepel staat dus gelijk aan 3 theelepels.
Een theelepel wordt gebruikt om thee (en ook wel koffie en andere - warme - dranken) te roeren, enerzijds om aroma's van de theebladeren door de thee te verspreiden, anderzijds om suiker of melk door de thee te roeren. Een derde element is het afkoelen van de thee, hetgeen door roeren bevorderd wordt.
Een eetlepel lijkt op een traditionele theelepel in vorm, maar is veel groter. Eetlepels worden voornamelijk gebruikt als servies voor kommen die in het midden van de tafel worden geplaatst. Een soeplepel heeft een bredere en diepere ovaalvormige kom dan een eetlepel, zodat deze meer vloeistof kan bevatten.
1 theelepel (tl) is 5 ml. 1 eetlepel (el) is 15 ml.
1 theelepel
Zout is 2 gram.
Meten is weten! Huh, 3 tot 15 gram voor een koffielepel, wat is het nu? Wel, dat grote verschil kan verklaard worden door het soortelijk gewicht van verschillende ingrediënten. Een koffielepel of een kopje is een volumemaat.
1 eetlepel (el) = 15 milliliter (ml) 1 theelepel (tl) = 5 milliliter (ml)
Een eetlepel is bestek, meestal gemaakt van metaal. Als tafelbestek wordt hij meestal tafellepel of soeplepel genoemd.
2 gram thee is grofweg 1 theelepel.
Voor witte thee is dit anders, gebruik hiervoor 1 eetlepel dan heb je ook ongeveer 2 gram thee. Zet je jouw thee altijd in een pot van (laten we zeggen) 1 liter? Gebruik dan 5 theelepels thee.
Een opscheplepel of sleef is een grote lepel die wordt gebruikt om voedsel, met name soep en brijpap, mee op te scheppen.
In onderstaande tabel staat weergegeven hoeveel ml 1 teampoon (theelepel), tablespoon (eetlepel) of cup weegt.
De houten pollepel gebruik je om zonder zorgen in borrelende warme sauzen, stoofschotels en roerbakgerechten te roeren. Maar ook in bakgerechten is de pollepel ideaal. Omdat hout poreus is, zou je denken dat er bacteriën in de lepel komen.
Een honinglepel, ook wel honingdripper, honingdipper, honingdruipstaaf of honingutensil genoemd, is een stuk keukengereedschap. De lepel wordt gebruikt om honing te doseren. De lepel bestaat uit een steel met aan het uiteinde een bol met gleuven.
Met een houten gebruiksvoorwerp, maak je geen zorgen. Het is een niet-geleidend materiaal, het kan dus zonder zorgen in elke pan of kookpot worden gelaten . Het is praktisch en veilig. Vermijd traditionele brandwonden door houten keukengerei te gebruiken.