Een app (applicatie) is een klein programma dat je kunt installeren op een tablet of smartphone . Voorbeelden van apps zijn spelletjes, navigatieprogramma's, fotobewerkingsprogramma's en nieuwsprogramma's. Een app kun je downloaden in een appstore.
Afzonderlijke Android-apps automatisch updaten
Tik op Apps en apparaat beheren. Tik op Beheren en zoek de app die je automatisch wilt updaten. Tik op de app om de pagina Details van de app te openen. Zet Auto-update aan aan.
Cache legen
Wil apps updaten maar niet lukken, dan kun je het beste even naar 'Instellingen > Apps/Applicatiebeheer' gaan en op 'Google Play' tikken. Selecteer vervolgens het 'Opslagruimte'-veld en kies voor 'Cache legen' om tijdelijke bestanden te verwijderen.
Die update maakt je smartphone of tablet sneller en veiliger en geeft je toegang tot nieuwe functies. Het verschilt per toestel hoe vaak je zo'n update krijgt en hoelang het duurt voor je die ontvangt.
Als je zelf een app maken gaat sluit jij een overeenkomst met de gebruikers. Dat doe je via een aanmeldprocedure in je app. Daarvoor moet je al voor de launch van je app alles goed regelen over het gebruik van de app en de content(zoals tekst, afbeelding, video's) die de gebruiker toevoegt.
Een app op maat kost ergens tussen 10.000 en 200.000 euro. Elke keuze die je maakt heeft invloed op de prijs. Wil je een reëel kostenplaatje krijgen, dan moet je precies weten wat je gaat bouwen. Sommige functionaliteiten kosten duizenden euro's, dat scheelt.
Een Android app maken via een app
Een app creëren met een app, precies ja. Je downloadt een app op je smartphone en vanuit hier ga je aan de slag. Het voordeel hiervan is dat je altijd aan je app kunt werken. Je hebt je smartphone immers altijd bij de hand!
Apps handmatig bijwerken op een iPhone of iPad
Open de App Store. Tik op uw profielsymbool bovenaan het scherm. Scrol om komende updates en bijbehorende versienotities te zien. Tik op 'Werk bij' naast een app om alleen die app bij te werken of tik op 'Werk alle bij'.
Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'. Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.
Even je iPhone herstarten wil soms wel eens helpen om een vastgelopen download op gang te helpen. Als een gewone herstart niet werkt, kun je ook een wat hardere reboot proberen: dit doe je door de homebutton en de powerknop tegelijk in te drukken. Doe dit totdat het Apple-logo in beeld verschijnt.
Als een app in de App Store een knop 'Download' heeft in plaats van een prijs, is de app gratis. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het downloaden van een gratis app. Sommige gratis apps bieden in-app aankopen en abonnementen die u kunt kopen.
Bij software spreken we van een programma of een collectie van programma's dat gebruikt wordt door een computer. Het is alles wat niet behoort tot de hardware, de tastbare onderdelen van een computersysteem. Bij een app gaat het over een programma of een groep programma's dat gebruikt wordt door de eindgebruiker.
Het is handig om te weten dat de app stores (de Apple App Store en de Google Play Store) altijd 30% van de verkoopprijs krijgen, de resterende 70% krijg jij.
De tijd die nodig is om een app te ontwikkelen hangt sterk af van de functionaliteiten en complexiteit van de app. Zo kan een relatief simpele app binnen 2 weken gebouwd zijn, waartegen de ontwikkeling van een complexe app met veel functionaliteiten tot wel 6 maanden kan duren.
Nadat de app ontwikkeling is afgerond wordt de app gepubliceerd in de stores. Hier zijn echter ook kosten aan verbonden vanuit Google en Apple. Voor Android apps betaal je éénmalig €25,- om apps te kunnen publiceren op de Google PlayStore. Bij Apple betaal je €99,- per jaar om iOS apps te publiceren in de AppStore.
Het ontwerp van een app kan worden omschreven als een combinatie van technologie en kunst die een goede indruk moeten achterlaten bij de gebruiker. De eerste indruk van de gebruiker is hierbij zeer belangrijk. Een van de grote verschillen tussen een slechte en goede applicatie is een goede User Experience (UX).
Je kunt WhatsApp gemakkelijk updaten vanuit de appstore van je apparaat. Als je een bericht hebt ontvangen dat niet wordt ondersteund door de versie van WhatsApp die jij hebt, dan moet je de app updaten. We moedigen je aan altijd de nieuwste versie van WhatsApp te gebruiken.
Denk aan je besturingssysteem, mailprogramma, webbrowser of website. Hierbij gaat het niet alleen om de computer die je dagelijks gebruikt. Ook je smartphone, tablet, router, server of andere slimme apparaten moet je up-to-date houden. Zeker als de apparaten in verbinding met het internet staan.