Er zijn geen gevallen van huidallergie van syNeo 5 bekend. Van een kleine groep is bekend dat de huid kan reageren op, de als verdeler aanwezige alcohol. Deze kan een tijdelijke allergische reactie geven. Andere vormen van allergie zijn niet bekend.
Hoe werkt syNeo 5? Door de unieke samenstelling vernauwen de poriën zich. Hierdoor zweet je minder en wordt het zweet beter verdeeld over de huid, waardoor deze langer droog blijft. Bovendien doodt het anti-transpirant middel de bacteriën die de zweetlucht veroorzaken, hierdoor verdwijnt de zweetlucht voor 100%.
Spray het product 3 keer onder elke oksel en 4 keer op iedere voet (met 20-25 cm afstand), en laat het drogen voor je je aankleed. Laat SyNeo 's nachts inwerken. De volgende morgen kun je je normaal wassen of douchen. Als het product is uitgewerkt kun je het opnieuw aanbrengen.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur. Hier kunt u dus helemaal niets aan doen.
Vrouwen die regelmatig deodorant gebruiken, zouden een groter risico kunnen lopen op het krijgen van borstkanker. De boosdoener is de stof aluminiumchloride, die bij langdurige blootstelling tot de vorming van tumoren zou kunnen leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van Zwitserse wetenschappers op muizen.
Benzyl alcohol is een veelgebruikte geurstof. Deodorant met benzyl alcohol is veilig te gebruiken. Als je een parfumallergie hebt, kun je beter een deodorant zonder parfum kiezen.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Aanrader! De Homme Day Control deodorant roller van Biotherm is een anti-transpirant en reguleert transpiratie. Daarnaast bevat het een anti-geur werking die onaangename geuren maskeert. Het bevat kamille, deze heeft een kalmerend effect op de huid waardoor de deodorant ook geschikt is voor de gevoelige huid.
Strooi het poeder op de schone en droge huid en laat het enkele uren zitten. Daarna de huid goed afwassen met water en zeep. Breng het middel 's avonds aan op een schone en droge huid. Was de volgende ochtend de huid goed af.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Deze deodorant van Weleda is een deodorant zonder aluminium. De natuurlijke antimicrobiële ingrediënten in deze deodorant zorgen ervoor dat de bacteriën die de vieze geur van zweet veroorzaken, geremd worden. De etherische oliën van grapefruit, mandarijn en sandelhout geven de natuurlijke deodorant een frisse geur.
De eerste alarmerende berichten rond de vermeende schadelijke effecten van deodorants (om lichaamsgeurtjes te verdoezelen) en antiperspiranten (om overmatig zweten tegen te gaan) verschenen in 1999 op het internet.
Daarnaast is het heel zacht voor de huid, het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om wonden te helen en tegen infecties en jeuk. In plaats van arrow root kun je ook maïzena gebruiken, dit is eveneens vochtopnemend, maar minder zacht en helend.
Sluip dus voor een subtiele geur check-up eerst naar de koffie-automaat en ruik daarna of het nog snor zit met je eigen geurtje. Valt het tegen? Dan heb je alvast een bakje troost om de publieke vernedering door te spoelen, om vervolgens naar deodorant te grijpen.
Bacteriën zetten zweet om in geur
'Daar komen de zogeheten apocriene zweetklieren voor. Daar zweet je ook vetten, aminozuren en hormonen uit. ' Daar zijn de bacteriën op onze huid verantwoordelijk voor. 'Als het zweet bij de apocriene zweetklieren wordt omgezet, ontstaat onze geur', legt Callewaert uit.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Zweetgeurtjes weg in één-twee-drie
Spray of smeer wat antibacteriële handspray- of gel onder je oksels en laat het even aan de lucht drogen. Zweetgeur wordt namelijk veroorzaakt door bacteriën die zich op de huid vormen en daar ongestoord kunnen broeien.
Was je dagelijks met een milde pH-neutrale gel of zeep. Gebruik niet te veel zeep, dat tast de natuurlijke balans van de huid aan. Spoel zeepresten goed weg en droog je oksels zorgvuldig af. Wanneer je veel zweet, verfris je dan af en toe met een doekje met lauwwarm water.
Het dagelijks douchen is ook een belangrijke factor in de strijd tegen het zweten. Douche daarom dagelijks, en was jezelf met een pH-neutrale zeep zoals de Neutral Douchegel. Deze douchegel gaat de bacteriën die vervelende luchtjes kunnen veroorzaken te lijf.
Zeer tevreden. Heel fijne geur en werkt prima! Ik ben iemand die snel zweet en heb daar met deze deodorant minder last van. Voordien testte ik telkens een nieuwe deodorant uit, dit is de eerste die ik meermaals blijf kopen.