In combinatie met de tegendruk van het water helpt dit ook weer krampjes tegen te gaan. Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme. Uit ervaring blijkt dat veel baby's na een sessie in de Baby Spa een langer middag dutje dan normaal doen, en/of de nacht vaster & langer door slapen.
De baby spa is voor baby's vanaf 14 dagen (wanneer het navelstompje eraf is) tot ongeveer 6-8 maanden. Vanaf ongeveer 6 maanden gaat je baby meer van de grote wereld willen ontdekken door meer te gaan bewegen.
Voor de bereiding van flesvoeding kunt u dan het beste mineraalwater gebruiken. U kunt kiezen uit Bar le Duc en Spa Blauw.
Gebruik alleen koud water rechtstreeks uit de kraan, want lauw of warm water afkomstig uit geisers of boilers kan metalen bevatten. Onderhoud de kraan en de onmiddellijke omgeving ervan zeer goed. Het water moet niet gekookt worden en er mogen geen ontsmettende middelen aan toegevoegd worden.
Flessenwater afkomstig van 'gekoelde fonteinen' of andere type van waterpunten of waterverpakkingen, is niet geschikt voor de zuigfles. Uit een recente analyse (Mei 2008) van Test Aankoop blijkt dat verschillende merken flessenwater een te hoog fluor-, sulfaat- en/of natriumgehalte te bevatten.
Laag in nitraat: in sommige streken, vooral in de landbouw, kan het water veel nitraat bevatten. Dat is op zich niet schadelijk, maak nitraat kan zich omzetten in nitriet, en een teveel aan nitriet leidt tot onvoldoende zuurstoftransport in het bloed. Voor baby's is maximaal 25 mg nitraat per liter water veilig.
De ph waarde Spa Blauw is 6.0, de ph waarde Chaudfontaine is 7.0, de ph waarde Evian is 7.2, de ph waarde Sourcy is 7.5 en de ph waarde Bar Le-Duc is 7.6. Het verschil tussen Spa Blauw en Bar Le-Duc qua pH-waarde is dus groot.
Sommige merken fleswater (bv. Spa) kunnen bij gevoelige kindjes mogelijk constipatie en krampjes veroorzaken. In dat geval ben je beter af met een water van Evian of Valvert.
Gebruik geen warm water direct uit de kraan voor babyvoeding
Apparaten, zoals een geiser of boiler, kunnen de kwaliteit van het warme drinkwater beïnvloeden. Gebruik voor het warm maken van de voeding een flessenwarmer, voeg er kokend water aan toe of warm de voeding op in een pannetje heet water.
Heeft je kindje echt zwaar last van slapeloosheid of krampjes, dan wordt aangeraden om een tijdlang om de twee weken naar de baby spa te gaan. De combinatie hydrotherapie + massage zal dan extra veel effect krijgen.
Let op met wat je van je baby online plaatst!
Hoe vaak moeten wij de baby spa bezoeken? Dit is aan jou als ouder. Sommige ouders willen twee keer per week deelnemen. Sommigen geven de voorkeur aan één keer per week, of één keer per twee weken.
De meeste baby's zijn na 6-8 maanden te lang voor de baby jacuzzi, dan kunnen zij zich afzetten aan de bodem van het badje. Bij te vroeg geboren baby's of kleine baby's is dit meestal pas met 10 maanden. Omdat het water na iedere sessie wordt verschoond, kan je baby eerder naar de baby spa dan naar een normaal zwembad.
Wat voordelen op een rij: Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen. Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme. De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering.
Vanaf wanneer mag een baby zwemmen? Over het algemeen wordt geadviseerd om te wachten tot je kindje minimaal 3 maanden oud is, dan kunnen de meeste baby's zichzelf goed op temperatuur houden.
U heeft geen speciale opleidingen of cursussen nodig. Een EHBO diploma volstaat zodat u bij ongelukken direct kunt handelen. Dat neemt niet weg dat u moet nadenken over gezondheid, hygiëne en veiligheid. Voor de Shantala baby massage dient u een cursus te volgen zodat u ouders mag instrueren bij de baby massage.
Als je baby 's nachts last heeft van krampen kan dit verschillende oorzaken hebben: Lichaam moet nog wennen aan voeding via de mond in plaats van de navelstreng. De darmen zijn nog in ontwikkeling (bij pasgeboren baby's). Je baby krijgt te veel lucht binnen tijdens de voeding.
Behalve dat het niet werkt, zijn er ook nog andere redenen om je baby geen Infacol te geven. Ingredienten: Simeticon 40 mg/ml natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate (E218), propyl hydroxybenzoate (E216), gezuiverd water.
Flessenwater is niet gezonder dan water uit de kraan. Maar veel mensen verkiezen de smaak van flessenwater, omwille van het chloorluchtje van leidingwater. Flessenwater is wel veel duurder en de flessen zorgen voor een gigantische afvalberg.
Spa blauw is aan te merken als gezond water zonder afvalstoffen en weinig elektrolyten, maar ook een waterzuiveringssysteem kan hierbij helpen. Een waterzuiveringssysteem filtert de schadelijke stoffen en verminderd de hoeveelheid elektrolyten.
Beste optie: bronwater
Natuurlijk bronwater, dus water rechtstreeks uit de natuur, wordt al honderden jaren door moeder aarde voor je gefilterd. Dit water is niet verontreinigd door onze maatschappij en bevat nog alle mineralen en vitaminen waar onze celletjes blij van worden.
Normaal wordt melkvoeding op lichaamstemperatuur (ongeveer 37 °C) gegeven. Je mag ze ook op kamertemperatuur (ongeveer 20 °C) geven. Geef het flesje sowieso niet te koud, maar laat ze ook niet koken. Het is aangeraden water maximaal 2 à 3 dagen in de koelkast (voorkeur HGR) te bewaren.
Meng de melkpoeder goed met het water door te roeren of de fles te zwenken (rustig wenden, keren). Dus niet schudden. Door het schudden komen er luchtbelletjes in de voeding en kan je baby krampjes krijgen.
Waarom geen water? Baby's hebben, tot ze 6 maanden zijn, naast borstvoeding geen ander drinken nodig. Geef je je kind wel water, dan is de kans groot dat het daardoor minder moedermelk drinkt. Jouw melk zit vol met voedingsstoffen die je baby nodig heeft.