Dan wordt snelbeton (ook wel turbobeton, of speedmix genoemd) het meest voordehand liggende materiaal genoemd. Snelbeton is oersterk en heeft een bijzonde snelle droogtijd. Ideaal voor snelle bouwers.
Door gebruik te maken van snelbeton kunt u er op rekenen dat het object van uw keuze reeds binnen 15 minuten kan worden verankerd. Kenmerkend voor snelbeton is dat het beton zeer snel hard wordt en bovendien ook niet moet worden gemengd. In een beperkte tijdsduur van amper 2 minuten kunt u de paal reeds loslaten.
Snelcement. Cement is bij het plaatsen van schuttingen of veranda's nodig om de fundering stevig vast te zetten. Zo wordt snelcement, ook wel speedmix of snelbeton genoemd, gebruikt om schuttingpalen stevig in de grond te plaatsen. Maar ook voor het vastzetten van betonpoeren voor houtconstructies of instortankers.
A: snelbeton: Hetzelfde als betonmortel (c), maar snelbeton is veel sneller hard. Dit gebruik je als iets snel moet uitharden, bijvoorbeeld om een schuttingpaal in de tuin vast te zetten (en je hem niet te lang vas wilt houden.
Beschrijving. MPG Snelbeton is een mengsel van cement, zand, grind, hulp- en vulstoffen. Het is ideaal voor het snel vastzetten van palen en hekwerken. De snelbeton hoeft niet gemengd te worden, dus er is geen schoonmaak nodig van gereedschappen.
In nauwe samenwerking met de onderzoekslaboratoria van cementproducent ENCI en betonmortelfabrikant Mebin hebben Nederlandse ingenieurs hebben het sterkste beton ter wereld ontwikkeld. Dit ultrahogesterktebeton (UHSB) is zo dun en kan zo'n hoge druk aan dat het vergelijkbaar is met staal.
Nee, snelbeton is normaal gesproken waterdicht, dus als je het goed diep rondom de invoeren stort dan is het dicht.
Het snelbeton is hard na 15 min en van dit moment zit de paal muurvast. Belastbaar na ongeveer 3 uur en volledige verharding na 28 dagen.
In het verleden bestonden mortels hoofdzakelijk uit mengsels van kalk en zand. Cement zorgt er voor dat de mortel steviger is wanneer het uithard. Mortel is wanneer het de juiste verhoudingen heeft zelfs sterker dan de meeste bakstenen.
Over het algemeen kan er van uitgegaan worden dat voor 1 cm gestort beton rekening gehouden moet worden met een uithardingstijd van een week. Na ongeveer 28 dagen is het beton volledig uitgehard. In veel gevallen is het beton echter reeds na 1 – 2 dagen beloopbaar, maar nog niet optimaal belastbaar.
Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig.
Giet het gat voor de helft vol met schoon leidingwater. Hoeveelheid aanmaakwater ca. 2,9 liter per zak van 25 kg. Let op: teveel water geeft ontmenging en vertraagd de uitharding.
Dikte betonvloer buiten = 15 cm tot 25 cm
Wil je graag een terras of oprit in beton? Voor buitentoepassingen kies je best voor een massieve betonvloer met een minimale dikte van 15 cm.
25 kg droge mortel geeft ca. 13 liter natte specie.
Knauf Turbo-Beton ® is gemaakt van zand, cement en fi jn grind. Het mengsel is gebruiksklaar en behoeft geen voorbereiding. Het product is bestemd voor de extra snelle plaatsing en de bevestiging van palen voor tuinomheiningen, droogmolens, schommels en carports.
Betonspecie verschilt van betonmortel omdat er in betonmortel geen gebruik wordt gemaakt van grind. De metselmortel samenstelling is net even anders dan die van betonspecie. Betonmortel kent verschillende toepassingen zoals het metselen van stenen of het afwerken van pleisterwerk.
En dit houd in, is de steen glad of is die ruw. Bij een gladde steen heeft de specie als het ware geen grip. En vaak is het zo dat men bij een ruwe steen de zuigvermogen ook groter is. Doordat de steen zoveel water aan de metselspecie ontrekt stopt het chemische proces tussen cement en het water.
Verpakking. Weber Snelcement is een reparatiemortel die gekenmerd wordt door de snelle verharding. De snelcement is breed inzetbaar en kan uitstekend worden gebruikt voor reparaties van steenachtige ondergronden. Weber Snelcement is ideaal te gebruiken voor het vastzetten van trapleuningen, ballustrades en leidingen.
Hoe diep zet je douglas houten palen in de grond in? Een schutting paal moet diep genoeg in de grond worden gegraven wil de schutting niet omwaaien en dus niet stabiel staan. De vuistregel voor de lengte van de paal is dat deze ongeveer 1/3 van haar lengte in de grond moet staan voor een stabiel eindresultaat.
De gemiddelde druksterkte van beton kan tot 200Mpa bedragen (het gewicht van 400 personenwagens op een kubus van 15cm op 15cm. Conclusie: beton kan wel tegen een stootje!
Water is goed voor beton, zo droogt het minder rap uit en kan het beter uitharden. Uitdrogen en uitharden zijn dus niet hetzelfde. Beton kan perfect uitharden onder water, het is zelfs beter bij normale bouwkunde.
Beton is van zichzelf waterdicht vanaf een dikte van 30 centimeter, maar in veel gevallen wordt deze dikte niet bereikt. U kunt het beton dan extra sterk maken door hydrofuge toe te passen. U voorkomt hiermee een veelvoud aan problemen zoals betonrot, omdat vocht niet meer diep in het beton kan dringen.
Beton is een poreus materiaal en zal – als het niet goed waterdicht is, altijd vocht opnemen en langdurig vochtig blijven. Nat of vochtig beton leidt tot aanslag van schimmels, meeldauw, algen en vuil. Door het waterdicht maken van de betonvloer en het beton droog te houden worden deze problemen voorkomen.
De kelderwand van een standaard kelder is 12 cm dik. Boven de theoretisch hoogste waterstand zal er geen probleem ontstaan. Onder deze grens is het onverstandig om in de wanden te boren.