Zolang je niet (online) bent ingecheckt, kun je via Mijn Transavia voordelig je ruimbagage boeken. Heb je uiteindelijk toch méér ruimbagage bij je dan het vooraf geboekte gewicht? Dan kun je op de luchthaven extra ruimbagage bijkopen voor € 15 per 5 kg.
De totale kosten voor ruimbagage hangen af van het gewicht en je route. Het actuele tarief krijg je te zien tijdens het boeken.
Voor de grotere tassen en trolleys (max 55 x 35 x 25 cm) is beperkt ruimte in de cabine. Alleen de eerste 70 stuks mogen daarom mee aan boord. De overige tassen en trolleys van dit formaat nemen we in bij de gate en vervoeren we gratis in het ruim. Belangrijk voor de veiligheid aan boord!
Ruimbagage is daarom niet meer standaard inbegrepen bij de vlucht, maar wordt aangeboden als extra service. Het kan ook per vlucht, bestemming en reisorganisator verschillen of de ruimbagage standaard is inbegrepen bij je reis.
Waar vroeger het meenemen van ruimbagage bij de ticketprijs zat inbegrepen, is dit nu al lang niet meer zo. De meeste luchtvaartmaatschappijen een extra fee voor iedere koffer die het ruim ingaat. Omdat deze bijkomende kosten soms variabel zijn, wordt de ticketprijs hierdoor een stuk minder doorzichtig.
Houd er rekening mee dat de tas dan te groot is volgens de handbagage afmetingen Transavia. De controle op handbagage Transavia kan streng zijn, dus voorkom problemen door deze rugtas in het blauw niet te groot te maken.
Alle ins en outs over handbagage
Op iedere vlucht mag je per persoon 2 stuks handbagage meenemen, met in totaal een gewicht van maximaal 10 kilo. Een accessoire (max. 40 x 30 x 20 cm), zoals een kleine handtas of rugzak mag altijd mee in de cabine.
Is je handbagage en/of accessoire te groot of te zwaar, of heb je teveel stuks bij je? Dan vervoeren we dit in het ruim.Je betaalt daarvoor een toeslag van minimaal €40 op de luchthaven.
1 stuk handbagage van max 55x35x25 cm (zoals een rugzak of trolley). Deze plaats je in de bagagebakken aan boord. We hebben plek voor 70 stuks, dus zodra dit vol is, nemen we de bagage in bij het instappen en plaatsen we dit in het ruim.
Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's.
De meeste check-in balies zijn vanaf 2 uur tot 40 minuten voor vertrek geopend. Zorg dat je voor sluitingstijd van de balie bent ingecheckt en je bagage hebt afgegeven. Houd ook rekening met reis- en wachttijden op de luchthaven.
Onze online check-in opent 30 uur voor vertrek en sluit 4 of 1 uur voor vertrek van je vlucht. Dit is afhankelijk van je vertrekluchthaven. Je ontvangt 30 uur voor vertrek een e-mail.
(Extra) ruimbagage kan in de meeste gevallen achteraf worden toegevoegd aan je boeking.
Ja, een rugzak kan gezien worden als persoonlijk item. Het moet wel een kleine rugzak zijn, dus geen grote backpack. Wanneer je geen koffer of trolley meeneemt als handbagage, maar wel een rugzak dan wordt deze niet gezien als persoonlijk item maar als handbagage.
Gratis handbagage (55x40x23 cm), indien te groot of te zwaar, wordt een toeslag aangerekend. Kun je deze toeslag niet betalen, dan word je niet toegelaten op de vlucht. Elke passagier mag gratis één stuk handbagage meenemen met een maximum van 10 kg.
Bij een commerciële luchtvaartmaatschappij zijn er twee soorten bagage, het ruimbagage en de handbagage. Het ruimbagage is alles wat in het bagageruim van het vliegtuig zit, en waar u tijdens de vlucht niet bij kunt. Het wettelijk bepaalde maximum gewicht voor ruimbagage is 32 kilo.
Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
Make-up in je handbagage: de algemene regels
Make-up in je handbagage wordt bijna altijd gezien als een vloeistof, of het nu een bodymist is, handcrème, foundation, lipgloss, mascara, nagellak of deodorant. Deze vloeistoffen mogen bij de meeste vliegtuigmaatschappijen maximaal 100ml per stuk zijn.
Mag je eten meenemen in het vliegtuig? In het algemeen mogen passagiers hun eigen voedsel aan boord brengen zolang het geen vloeistof of gel is die het maximale volume overschrijdt - deze limiet is 3,4 ounce of 100ml. Fruit en groenten die niet voorverpakt zijn, mogen tot deze beperkte voedingsmiddelen worden gerekend.
Een koffer voor 20 kg bagage is voor veel mensen voldoende voor een vakantie van zo'n 16 dagen. Dit kan per persoon verschillen en hangt natuurlijk af van wat je allemaal wilt meenemen op reis. Er zijn een aantal koffers die je makkelijk met maximaal 20 kg aan bagage kunt vullen.