Gebruik dan het ≈ - teken. Het 'is ongeveer gelijk aan' teken, om aan te geven dat je hebt afgerond.
Selecteer de ≈ uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.
Het is-niet-gelijk-aan-teken of ongelijkheidsteken is het wiskundige symbool ≠ voor de ongelijkheidsrelatie, dat aangeeft dat de twee operanden aan weerszijden van het symbool niet gelijk zijn aan elkaar. Daarmee is dit symbool dus de tegenhanger van het bekendere isgelijkteken (=).
Het kleiner-dan-teken is <. De andere twee ongelijkheidstekens zijn ≥ (groter dan of gelijk aan) and ≤ (kleiner dan of gelijk aan).
> en < zijn vergelijkingstekens. > betekent groter dan en noemen we het groter dan teken. < betekent kleinder dan en noemen we het kleiner dan teken.
(alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.
Kruisje, het meest gebruikte symbool op een rouwkaart
Een kruisje † maak je via de toesten option + t (Apple) of alt 0134 of alt 10013(Windows). Deze wordt op verschillende plaatsen gebruikt.
De vreemde tekens, ook wel opmaakmarkeringen genoemd, zijn bedoeld om alineamarkeringen en andere verborgen tekens weer te geven. Dit kan erg handig zijn, als je wilt weten hoe je pagina opgebouwd is.
De Alt-toets bevindt zich op de meeste toetsenborden aan weerszijden van de spatiebalk; veel toetsenborden hebben maar één Alt-toets, links van de spatiebalk, en een Alt Gr toets aan de rechterkant van de spatiebalk. Op een Apple Macintosh heet de Alt-toets Option-toets.
Unicode-tekens invoegen
Als u een Unicode-teken wilt invoegen, typt u de tekencode, drukt u op Alt en drukt u op X. Als u bijvoorbeeld een dollarteken ($) wilt typen, typt u 0024, drukt u op Alt en drukt u op X. Zie Unicode 10.0 Character Code Charts voor meer Unicode-tekencodes.
Hoe maak je een Alt code? Om een symbool weer te geven via een Alt code, moet je eerst de ALT toets ingeduwd houden en intussen het nummer intypen dat het symbool voorstelt met jouw numeriek toetsenbord en vervolgens kan je de ALT toets loslaten. Zorg ervoor dat de Num lock van je toetsenbord aanstaat.
Een symbool is een teken met een bepaalde betekenis. Door middel van verbanden of afspraken wordt duidelijk wat de betekenis van het symbool is. Het woord symbool stamt uit het Grieks: het woord symbolon betekent teken. Al heel vroeg begon men met het gebruik van symbolen.
Op de rouwkaart komt het steeds vaker voor dat bij degenen die kennis geven van het overlijden namen staan met een kruisje of een hartje erachter. Het kruisje geeft aan dat de persoon overleden is, het hartje staat voor een nog ongeboren kind.
Verschijnt er een groen vinkje, dan is deze nog beschikbaar. Verschijnt er echter een rood kruisje dan ben je te laat en moet je een ander naam kiezen. Bijvoorbeeld achternaam en voornaam omdraaien of als je een tweede naam hebt de eerste letter hiervan te vermelden.
Een superscript- of subscriptsymbool invoegen
Klik op het tabblad Invoegen op Symbool. Selecteer in het vak Symbool in de vervolgkeuzelijst Lettertypede optie (normale tekst) als deze nog niet is geselecteerd. Selecteer bij Symbool de optie Superscripts en subscripts in de vervolgkeuzelijst Subset.
Een teken heeft altijd maar een betekenis, een symbool meerdere betekenissen. Een symbool geeft te denken over de hoofdzaken van het leven.
Het deelteken ziet er als volgt uit: : Dit teken kom je tegen bij de deelsommen. Bij zulke sommen moet je twee getallen door elkaar delen. Je kunt een dergelijke som ook een gedeeld door som noemen.
Elke kwadratische vergelijking kun je schrijven in de vorm van ax2 + bx + c = 0. Om de abc-formule te kunnen toepassen moet je de getallen voor a, b en c vinden. Als de vergelijking bijvoorbeeld 2x2 + 3x + 6 = 0 is, dan heb je a = 2, b = 3 en c = 6.