Ga naar MyDrive .Klik op het menu Mijn routes . Als je nog niet bent aangemeld met je TomTom-account, doe je dat nu. Klik op Importeer een GPX-bestand.
Oorzaak is dan de combinatie met verkeersinformatie: als er een viapunt staat op een volgens de verkeersinfo afgesloten weg dan volgt 'geen route mogelijk'. Dat is an sich niet vreemd; je kunt de route als bedoeld immers kennelijk niet rijden.
Je kunt routes maken en aanpassen met TomTom MyDrive op mydrive.tomtom.com . De door jou gemaakte routes worden opgeslagen in je account en kunnen worden gesynchroniseerd met je navigatiesysteem. Je kunt ook je routes delen - rechtstreeks met vrienden en familie, of met de community op TomTom Road Trips .
Voor de navigatiesystemen in de auto zelf, zul je vaak alleen terecht kunnen op de officiële websites van het automerk zelf. Als je gebruik maakt van navigatie apps, zal de update rechtstreeks via je smartphone plaatsvinden. Hiervoor kun je bij de online app stores terecht.
Download MyDrive Connect gratis en gebruik de applicatie om je inhoud en services te beheren, de nieuwste kaarten en software-updates te krijgen, en herinneringen te ontvangen om je services te vernieuwen. Wekelijkse updates houden je navigatiesysteem en kaarten up-to-date met veranderingen in het wegennetwerk.
Bij de ene smartphone kan je het terugvinden in de map 'bestanden' of een andere locatie in het interne geheugen. De eenvoudigste manier is de GPX meteen openen na het downloaden met de wandelapp op je smartphone. Zo voorkom je een zoektocht naar je route. Daarna kan je meteen aan de slag met de app.
Een gpx bestand kun je openen met BaseCamp. Bij een Mac gebeurt dat direct door er op te dubbelklikken. Bij Windows is er geen standaard programma gekoppeld aan het gpx bestand. Zou je dubbelklikken dan wordt er een verkeerd programma, bijvoorbeeld Acrobat Reader geopend.
Een GPX-bestand bestaat uit punten (waypoints of via-punten) en/of tracks (segmenten of sporen) die samen een lijn vormen op een kaart. Die lijn vormt de uiteindelijke route. De naam GPX komt van de extensie . gpx op het einde van de bestandsnaam.
Zorg ervoor dat je een werkende internetverbinding hebt op je telefoon en dat Bluetooth is ingeschakeld. Zorg dat je TomTom Touch en je smartphone met elkaar zijn gekoppeld. Zorg dat je TomTom Touch en je smartphone zich dicht bij elkaar bevinden. Tik op je TomTom Touch op de knop om het scherm te activeren.
Zet je navigatie aan en ga naar het hoofdmenu. Schuif het menu naar links, klik op het vraagteken icoontje en vervolgens op 'Info'. Je krijgt dan direct de informatie te zien over je TomTom: De serienummer.
Ga naar het hoofdmenu en scrol naar rechts. Open 'instellingen' en klik op 'systeem'. Selecteer 'reset apparaat'. Je TomTom vraagt je 2 keer om je keuze te bevestigen en start daarna opnieuw op.
Reset je navigatie en wacht met aansluiten op de computer tot het systeem is opgestart. Wanneer je meerdere USB poorten hebt op je compter dan wil het nog weleens helpen om een andere poort te gebruiken. Controleer of je de nieuwste versie van MyDrive Connect of Home hebt geïnstalleerd.
Download het GPX-bestand
Aan de rechterkant van de pagina zie je verschillende blokjes. Klik met de muis op dit icoon: . De tekst “GPX Downloaden“ komt nu te voorschijn. Klik hierop en het bestand wordt dan gedownload naar je computer.
Met de Fietsersbond Routeplanner kun je een fietsroute opslaan als GPS-bestand en vervolgens op je GPS-ontvanger zetten. Zodra je een route hebt gepland, verschijnen in de linkerkolom vier knoppen: print, GPS, bewaar, deel. Klik op de knop GPS. Er verschijnt een pagina met GPS-instellingen.
Wil je een gps-bestand downloaden, installeer dan eerst één van de gps-apps op je smartphone, zoals Geo-tracker, GPX-viewer, Viewranger en TopoGPS. Via deze apps heb je toegang tot bestaande gps-routes, maar kun je ook zelf een gps-route maken. Je kunt de apps vinden in de Playstore (Android) of App Store (Apple).
Bij GPS-wandelen loop je geen beschreven of op een kaart ingetekende route maar loop je naar bepaalde punten, zgn. waypoints. Een GPS-apparaat helpt je bij het vinden van de punten. Als een GPS-ontvanger weet waar je naartoe wilt dan kan deze bepalen of je in de goede richting loopt.
Dit komt doordat een GPX (GPS Exchange) bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML. Indien je op de link geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan.
TomTom biedt gebruikers die een navigatiesysteem kopen naar eigen zeggen 'Lifetime Maps'. Je zou denken dat je daarmee levenslang voorzien wordt van nieuwe kaartupdates, maar het gaat daarbij eigenlijk om de levensduur van het apparaat. En die levensduur wordt door TomTom zelf bepaald.
TomTom staakt de ondersteuning van de Start-modellen 20 AO, 25 BK, 45 GT, 55 GU en 60 WM, waarbij het tweede deel de beginletters van het serienummer weergeven. Het Nederlandse bedrijf heeft klanten via een e-mail ingelicht over de wijziging.
Nieuwste kaartversie
De meest recente kaartversie van TomTom is 1095 . Als je kaartversie niet de nieuwste kaartversie is die beschikbaar is, gebruik je het onderstaande overzicht met verschijningsdatums van kaarten om te kijken hoe oud je kaart is.