Olijfolie is ook heel geschikt voor de verzorging van je nagels. Laat je nagels even weken in een badje met olijfolie. Hierdoor breken je nagels minder snel af en blijven ze steviger. Ook krijgen je nagels een mooie natuurlijke glans van olijfolie en vermindert het doffe nagels.
Schenk extra vierge olijfolie in een kommetje (niet teveel, zo groot zijn je nagels niet) en dompel je vingers hier een minuut in. Dep vervolgens een wattenschijfje in de olie en breng dit aan op de nagels. Laat dit twintig minuten inwerken en was je handen met een neutrale zeep.
Heb je droge, broze nagels en nagelriemen? Je kunt ze perfect masseren met een aantal druppels olijfolie. Je kunt je nagels en nagelriemen ook een half uurtje laten weken in een badje van olijfolie. De nagels en nagelriemen worden gevoed en tegelijkertijd zijn ze super zacht.
Voor sterke nagels heb je calcium nodig. Je nagels voeden kan daarom op twee manieren: door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een badje van melk. Zorg wel dat je nagels helemaal nagellak vrij zijn voor een optimaal effect. Een badje van azijn behoort overigens ook tot oma's tips voor sterke nagels.
Die harde velletjes rondom je nagels smeer je gemakkelijk weg door een likje vaseline in te masseren op je nagelriemen. Je nagels krijgen zo een prima verzorging mee.
Hydrateer, hydrateer, hydrateer
Niet alleen moet je je handen en nagels iedere dag goed hydrateren met een fijne, rijke handcrème, ook het drinken van genoeg water is heel belangrijk, dus zo'n twee liter per dag. Hydratatie maakt je nagels sterker, waardoor ze minder snel afbreken en dus beter kunnen groeien.
Meestal is de oorzaak veroudering. Soms worden ribbels veroorzaakt door een onderliggende aandoening of ziekte. Een vitaminetekort kan ook een rol spelen bij deze nagelafwijking. Als je lichaam te weinig calcium, zink of vitamine A bevat, kan een tekort zichtbaar worden door het verschijnen van ribbels in je nagels.
Houd je nagels gezond door ze te laten groeien, maar niet te lang. Vijl de nagels daarnaast rond, in één richting. Smeer je nagels ook regelmatig in met een vocht inbrengende crème, om uitdroging te voorkomen. Gebruik geen agressieve nagellak, maar een zonder chemicaliën.
Het is aangeraden om dagelijks je nagelriemen in te smeren met nagelriemolie. Het beschermt je nagels en de huid rondom je nagel en houdt ze zo in goede conditie. Wij raden aan om de nagelolie 2x per dag aan te brengen. Je brengt de nagelriemolie het beste aan bij dagelijkse gewoontes zoals na het tandenpoetsen.
Olijfolie heeft inderdaad antioxiderende eigenschappen en kan helpen je huid goed te hydrateren. Het bevat veel vitamines, waaronder vitamine E, die veroudering tegengaat. Maar je kunt het nog steeds niet vergelijken met andere krachtpatsers tegen veroudering, zoals retinolen en retinoïden.
1. OPI Nail Envy: de beste nagelverharder. Zachte, broze nagels zullen direct profiteren van de cult-klassieker Nail Envy van OPI. Een wonderdoener in een fles, de krachtige formule van deze nagelversterker gaat meteen aan het werk met voedende nagels met zijn mix van gehydrolyseerd eiwit en calcium.
Hydrateer je nagels
Een hydraterende balsem of olie (zoals bijvoorbeeld argan- of castorolie) voedt en versterkt ze, maar verbetert ook je bloedsomloop. Dat laatste zorgt voor extra snelle groei.
Onze nagels bestaan net als onze haren uit oude dode cellen. Omdat er aan de basis van de nagel wel jonge cellen zitten die zich als maar vermenigvuldigen kan een nagel groeien. De jonge nagelcellen maken keratine, een stofje dat in de cel wordt opgeslagen.
Kunstnagels zijn sterke, mooie nagels die je handen weer een mooie look geven. Je nagels zullen niet meer breken en je kunt er weken lang plezier van hebben. Daarnaast zitten kunstnagels de groei van je eigen nagels niet in de weg. Deze blijven namelijk gewoon doorgroeien terwijl je kunstnagels hebt.
Wil je sterke en gezonde nagels? Zorg er dan voor dat je verschillende soorten fruit, groente, noten en zaden opneemt in je dieet/eetpatroon. Eet producten met omega 3 en eet daarnaast voedsel met voldoende eiwitten/proteïne.
Normale, gezonde nagels zijn glad en egaal gekleurd. Geribbelde, broze of zachte nagels, witte vlekken of gele nagels kunnen daarentegen indicatoren zijn van verschillende aandoeningen, zoals stoornissen in de bloedsomloop, schildklierproblemen of tekorten.
Erg bleke of witte nagels ontstaan door ouder worden, maar het kan ook een teken zijn van serieuze aandoeningen, zoals bijvoorbeeld bloedarmoede, leverziekte, voedingsstoffentekort en hartfalen. Als de nagels vooral wit zijn met donkere randen, dan kan dit wijzen op leverproblemen zoals hepatitis.
Om te weten wanneer er iets mis is met onze nagel, moeten we natuurlijk ook een gezonde nagel herkennen. Een gezonde nagel is mooi roze. Verder is hij volkomen glad. Op het einde van onze nagel zit een witte rand.
Wat is de oorzaak van geribbelde nagels? In de meeste gevallen is de oorzaak van geribbelde nagels te vergelijken met de oorzaak van huidrimpels. Als de huid veroudert en/of uitdroogt ontstaan er vaak huidrimpels doordat de cel vernieuwing vertraagt en de elasticiteit van de huid afneemt. Dit gebeurt ook met je nagels!
De nagel van je wijsvinger groeit dus sneller dan die van je pink. Maar je duimnagel groeit het langzaamst – aan je duim ontbreekt ook een kootje. Je tenen zijn korter dan je vingers en die nagels groeien circa drie keer zo langzaam. Verder groeien je nagels sneller aan de hand waar je het meeste mee doet.
Als je verticale ribbels in je nagels krijgt op latere leeftijd is dat vaak te wijten aan ouderdom. Je kunt het vergelijken met het krijgen van rimpels: ook deze ribbels vallen pas op als je wat ouder begint te worden.
Vingernagels van zowel mannen als vrouwen groeien drie keer sneller dan de teennagels, teennagels zijn ook ongeveer twee keer zo dik als vingernagels. Nagels groeien gemiddeld zo'n 0,1 millimeter per dag (dat is 1 centimeter per 100 dagen).