Het cacaopoeder van NESQUIK werd in 1948 voor het eerst in de VS geïntroduceerd onder de naam "NESTLÉ® Quik". Het eerste instantpoeder voor chocoladedranken ter wereld! De chocodrank was een groot succes, een snelle en smakelijke toevoeging aan melk waar het hele gezin dol op was.
Nesquik, de mix voor chocoladedrank gericht op kinderen, doet vast een lampje branden. Bij één portiezakje doe je 130 milliliter water, nadat je eerst met een scheutje koud water de klontjes uit de poeder gehaald hebt. Wat je overhoudt is een klein kopje chocolademelk.
Gebruik. Bereiding: Voeg 2 grote koffie/theelepels Nesquik® toe aan 200 ml halfvolle melk, even roeren en klaar.
Nestlé Nesquik bestellen | ah.nl.
Glutenvrije en lactosevrije Nestlé Nesquik.
nieuws Cacaopoeders zoals Nesquik en Hotcecemel bevatten veel te veel suiker om gezond te kunnen worden genoemd. Ze zijn zeker niet aan te raden als dagelijks ontbijtdrankje voor kinderen. Dat zegt de Duitse consumentenorganisatie Oekotest na een onderzoek op 23 poeders.
#1 | Milsani vol (Aldi) De beste chocoladegeur, een dito smaak en lekker romig in de mond.
Chocolademelk bevat een optimale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten die gunstig zijn voor herstel. Behalve de optimale verhouding koolhydraten en eiwitten bevat het veel vocht en elektrolyten zoals calcium, natrium, kalium en magnesium en veel van het aminozuur leucine.
Cacaopoeder is net als heel wat andere poeders eigenlijk onbeperkt houdbaar. Uiteraard is het wel belangrijk dat u het op de juiste manier opbergt, wat dus betekent dat u het op een droge, koele en donkere plek moet bewaren.
NESQUIK is een instantcacao. In combinatie met verse melk ontstaat snel een lekkere cacaodrank die onweerstaanbaar is! Zowel warm als koud heerlijk en bovendien gemakkelijk klaar te maken.
CHOCOMEL OPWARMEN IN DE MAGNETRON
Giet 200 ml Chocomel in een kan, zet de magnetron op 900 Watt en de timer op anderhalve minuut. Klinkt misschien niet lang, totdat je op jouw warme Chocomel moet wachten. Haal na de verlossende PING de kan uit de magnetron. Roer even door de Chocomel en giet deze in een mok.
Het houdt je hart gezond
Op de voorkant van pure chocolade staat meestal het cacaopercentage vermeld, dat het gehalte antioxidanten flavonoïden aangeeft. Dagelijks een portie van nog geen 10 gram chocolade met minstens 70 procent cacao kan de gezondheid van je hart bevorderen, ontdekten Portugese onderzoekers.
Uit de metingen bleek dat de passagetijd in de darm mogelijk wordt vertraagd door pure chocolade, in vergelijking met de witte chocolade. De deelnemers rapporteerden een vastere consistentie van hun ontlasting na het eten van de pure chocolade, vergeleken met de witte chocolade.
Zoals de meeste wel weten is chocola vet en suikerrijk en daardoor calorierijk. Een dikmaker. Chocolademelk is niks anders dan gesmolten chocolade. In veel verpakkingen is hier nog extra suiker aan toegevoegd.
Helaas niet zo'n goed nieuws als je fan bent van de originele warme chocolademelk. Het is een suikerbommetje dat vaak ook nog eens veel slechte vetten bevat. De échte romige variant wordt namelijk gemaakt met volvette melk.
CHOCOMEL GAAT DOOR
FrieslandFoods nam in 2001 Chocomel over van Nutricia om de eeuwenoude kennis van chocolade te gebruiken en zo Chocomel nóg lekkerder te maken. In 2008 gingen FrieslandFoods en Campina samen verder als één bedrijf. Daarom ken je Chocomel vanaf dat moment als onderdeel van FrieslandCampina.
Energieversterkende werking. Daarnaast hebben de suikers in chocolademelk een net zo goede energieversterkende werking als de koolhydraten in een sportdrank. Chocolademelk bevat verder ook nog calcium, magnesium en natrium, deze kan je lichaam goed gebruiken na het sporten.
De cacaobonen worden vermalen in een machine. Tijdens het malen komen de vetten in de bonen vrij, waardoor de cacaobonen veranderen in een vloeibare massa. Dit wordt de cacaomassa genoemd. Deze massa wordt gebruikt om chocolade te maken, maar het kan ook verder verwerkt worden tot cacaopoeder of cacaoboter.
Chocolademelk, ook wel chocomelk genoemd, is melk met cacao. Meestal gedronken met wat suiker.
Melk (1,4% vet), suiker, cacao (1,6%), koffie extract (1%), stabilisatoren (carrageen en guargom), aroma. Gedeeltelijk afgeroomde melk, suiker, cacao (1,7%), stabilisator: carrageen.
1 eetlepel (15 g) bevat 55 calorieën.
Nee, geen enkel van onze dranken bevatten gluten.
Veruit de meeste frisdranken zijn glutenvrij. Er zijn echter enkele frisdranken waar gerstemoutextract aan toegevoegd is.