Heeft
Kippenseparatorvlees 21%, cornflakes (maïs, gerstemoutextract, suiker, zout), kippenvlees 14%, plantaardige oliën (palm, raapzaad), water, paneermeel (tarwebloem, water, zout, gist), bloem (bevat tarwe, soja), kippenvet, kippencollageen, zout, plantaardig eiwit (bevat soja), doorhaalmiddel (meel (bevat rogge, tarwe), ...
Een kipcorn is een staafvormige snack die gefrituurd wordt en warm wordt genuttigd. De kipcorn bestaat uit een krokante korst van maïspaneermeel met een zachte, ietwat smeuïge, vulling van kip en/of kalkoen. De naam in het Belgisch-Frans is 'poulycroc'.
Kippenvlees 33% (waarvan mechanisch gescheiden kippenvlees 21%), water, cornflakes 14% (maïs, gerstemoutextract, zout, suiker), paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout), bloem (tarwe, rogge), plantaardige oliën (palm, raap, zonnebloem), kippenvet, kippencollageen, soja-eiwit, zout, gemodificeerd zetmeel, aroma (melk, ...
Een heerlijke, veganistische Kipkorn®: vrij van vlees, vol van smaak. Gehuld in het bekende krokante cornflakes korstje en vrijwel niet van echt te onderscheiden. Lekker voor elke snacker!
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en ja. heel soms ook een klein beetje paardenvlees. Het hoofdbestanddeel van de snack is separatorvlees. Dat zijn kleine restjes vlees die aan het karkas blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Het aanbod in de kantines afstemmen op een internationale eetcultuur is blijkbaar te ingewikkeld, maar de bordjes bij de poepsaaie Hollandse broodlunch konden in het Engels, tot aan de kipcorns ('crispy minced chicken hotdog') aan toe.
De berenklauw of berehap, gehaktbal, frikandel, mexicano en varken- of kipspiesjes (saté) behoren tot de koolhydraatarmere frituursnacks. De betere frituursnack is overduidelijk de varken- of kipspiesjes, deze bevat amper 99 kcal, 1,5 g koolhydraten en 3,7 g vet.
Over nieuwe Mora snacks gesproken: in 1986 introduceert Mora ook de Kipkorn®.
De kroket komt waarschijnlijk van oorsprong uit Frankrijk.
De berenklauw of berehap, gehaktbal, frikandel, mexicano en varken- of kipspiesjes (saté) behoren tot de koolhydraatarmere frituursnacks. De betere frituursnack is overduidelijk de varken- of kipspiesjes, deze bevat amper 99 kcal, 1,5 g koolhydraten en 3,7 g vet.
De winnaar van de meest gezonde snack van de snackbar gaat naar de kroket. Een kroket bevat namelijk minder zout dan een frikandel. Bovendien wordt een frikandel vaak gegeten met mayonaise, currysaus en uitjes.
Hoeveelheid eiwit in kipcorn:
6,9 gram. in 1 stuk (60 gram)
Er zitten 177 kilocalorieën in 1 stuk (60 gram) kipcorn. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kipcorn'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een heerlijke, veganistische Kipkorn®: vrij van vlees, vol van smaak. Gehuld in het bekende krokante cornflakes korstje en vrijwel niet van echt te onderscheiden. Lekker voor elke snacker!
Berenhap (302 kcal)
Een berenhap bevat maar liefst 15 gram eiwitten per stuk. Hiermee is het naast de frikandel de snack met de hoogste hoeveelheid eiwitten.
Laten we beginnen met een gemiddelde portie friet van 200 gram. Zo'n portie levert al snel ± 75-80 gram koolhydraten en ± 500-600 calorieën. Samen met een flinke dot mayonaise (50 gram) komt dit al gauw uit op ± 800 calorieën.
Een kipcorn levert de meeste eiwitten, bijna 20 gram per stuk. Loempia's en bamiballen bevatten de meeste koolhydraten.
Het gezondste voedsel uit het onderzoek
Met een totaal van 100 punten verslaat de winnaar in de ranglijst van gezondste voedingsmiddelen zelfs Chinese kool (91,99 punten), snijbiet (89,27 punten), rode bieten (87,08 punten) en spinazie (86,43 punten). Wat is er dan nóg gezonder dan deze groenten? Waterkers.
De middenmoot
De nepkaas in een kaassoufflé bevat veel slechte vetten en een bamischijf zit weer bommetjevol suiker. Gevolgd door de frikandel, die staat op de 2e plek. Frikandellen bevatten minder vet, maar wel nog veel zout en zijn daarom ook niet de gezondste snack.
Als je gezond en gevarieerd eet, is het geen probleem om af en toe een frietje te eten. Het gaat erom dat je friet niet té veel en té vaak eet. Het gaat om de juiste balans.