Bovendien is Metasleep geen verslavend middel zoals klassieke slaapmedicatie. Voedingssupplement op basis van planten, magnesium, vitamine B en melatonine, tabletten. Te gebruiken voor een gezonde slaap. Voedingssupplement op basis van planten, magnesium, vitamine B en melatonine, tabletten.
MetaSleep® is een voedingssupplement op basis van plantenextracten, magnesium, B-vitamines en melatonine. Het bevat extracten van valeriaan en citroenmelisse die helpen bij het inslapen, een natuurlijke, gezonde slaap ondersteunen en goed zijn voor een rustgevend effect.
Er bestaat een verband tussen melatonine en baarmoederhalskanker. Bij hoge doseringen zijn er wel bijwerkingen: slaperigheid, nachtmerries, hoofdpijn, hormoonfluctuaties en het beïnvloedt de rijvaardigheid. Er kan een omgekeerd effect optreden: juist slechter slapen.
Wat kost MetaSleep
De aanbevolen verkoopprijs van MetaSleep is volgens de fabrikant €15,99 voor een verpakking met 30 tabletten en €28,49 voor een verpakking met 60 tabletten.
MetaRelax® is een goed opneembaar magnesiumsupplement op basis van magnesiumglycerofosfaat, actieve B-vitamines en vitamine D. MetaRelax® is dankzij zijn specifieke samenstelling ideaal om te gebruiken bij stressmomenten1 en vermoeidheid2 en is goed voor de spieren3.
Sleepyl bevat hoge doseringen van gestandaardiseerde extracten van valeriaan en hop. Valeriaan en hop hebben in voldoende hoeveelheden een ontspannend effect, zorgen voor een goede en gezonde nachtrust en helpen om 's morgens uitgerust wakker te worden. Sleepyl bevat ook het slaaphormoon en vitamine B6.
Valeriaan: natuurlijk slaapmiddel bij onrust
De wortel van deze plant wordt binnen de kruidengeneeskunde al eeuwen gebruikt bij stress, angst, zenuwachtigheid en slaapproblemen. Valeriaan is verkrijgbaar als tablet, druppelvloeistof of los kruid.
Melatonine is een lichaamseigen hormoon wat je slaap- en waakritme regelt. Door voor het slapengaan extra melatonine in te nemen, kun je beter in- en doorslapen. Van alle slaapmiddelen is melatonine het meest onschuldig.
Uit onderzoek blijkt dat valeriaan niet helpt tegen slapeloosheid. Melatonine is geen slaapmiddel. Het is een middel dat het dag-en-nachtritme kan verschuiven. Het werkt alleen bij slaapproblemen door een jetlag: verstoring van het dag-en-nachtritme door vliegreizen.
MetaRelax® is zo samengesteld dat er geen gewenning kan optreden. Je riskeert geen overdosis magnesium behalve in het geval van nierinsufficiëntie aangezien het teveel aan magnesium via de urine wordt geëlimineerd. Vraag advies aan je arts wanneer je MetaRelax® langdurig wenst in te nemen.
Een verbetering is zichtbaar tussen 3 dagen en 3 maanden na de start van de behandeling, afhankelijk van het tekort.
Je kunt niet melatonine gebruiken als je een MAO-remmer antidepressivum gebruikt. Melatonine en antidepressiva kunnen interacties hebben op het niveau van de slaap, maar hier is niet veel over bekend.
Het tijdstip van de endogene melatonineproductie (DLMO, zie kader over waak-slaapritme) was 22.20 uur. Wij adviseerden 1 mg melatonine om 19.30 uur en iedere week de dosis met 1 mg op te hogen tot effect optreedt, met een maximum van 5 mg.
De gebruikelijke dosering melatonine is voor volwassenen en jongeren met een lichaamsgewicht boven 40 kg één keer per dag 2 tot 5 mg melatonine. Voor kinderen met een lichaamsgewicht minder dan 40 kg is de dosering doorgaans 1 tot 3 mg melatonine.
Artsen schrijven als slaapmiddel meestal benzodiazepines voor, zoals temazepam of zopiclon. Je kunt ook melatonine gebruiken. Dit middel is verkrijgbaar zonder recept, maar heeft wel degelijk risico's, zoals bijvoorbeeld een verstoord slaapritme.
Zolpidem is oorspronkelijk ontwikkeld om minder kans op verslaving te bieden dan andere slaapmiddelen, zoals Valium en Oxazepam.
Als benzodiazepinen worden voorgeschreven, kies dan voor middelen met een minimale leverbelasting (lorazepam, lormetazepam, oxazepam, temazepam) waardoor er minder kans is op stapeling van schadelijke resten en bijwerkingen.
MetaSleep®mag langdurig gebruikt worden. Er is geen gevaar voor afhankelijkheid.
Kortwerkende benzodiazepinen, ook wel kortwerkende slaapmiddelen genoemd, werken spierontspannend, rustgevend en maken suf. Ze werken kort en worden daarom vooral gebruikt als u problemen heeft om in te slapen. Voorbeelden zijn brotizolam, flunitrazepam, loprazolam, midazolam, temazepam, zolpidem en zopiclon.
Ga sporten en bewegen, overdag of vroeg in de avond. Neem 's avonds geen koffie, andere drank met cafeïne en nicotine. Stop een uur voor het slapengaan met kijken naar tv, tablet, computer en smartphone. Zorg een uur voor het slapengaan voor ontspanning (korte wandeling, warm bad, ontspanningsoefeningen, muziek).
Veel zwaar of eiwitrijk eten. Na een zware maaltijd met veel vlees word je gauw moe omdat je lichaam een groot deel van je energie aan je spijsverteringsstelsel levert, waardoor de rest minder energie krijgt.
De inname van een overdosis, kan leiden tot coma, in zeer zeldzame gevallen met de dood tot gevolg. In vrijwel alle dodelijke gevallen waren nog andere middelen in het spel zoals andere psychofarmaca en drank.