De oorsprong van het spel Mens-erger-je-niet ligt in India. Daar wordt al eeuwen het spel
Gooi je 6, dan mag je één pion van je kleur op je start- vakje plaatsen. Je moet meteen nog een keer gooien en de pion evenveel vakjes verzetten als je ogen hebt gegooid. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Gooi je geen 6, dan gaat je beurt over en is een andere speler aan de beurt.
Spelregels. Bij dit spel heeft iedere speler vier pionnen die een ronde over het bord moeten maken om veilig op een van de eindcirkels te geraken. Eenmaal daar kan een pion niet meer worden verzet. Als dat met alle pionnen is gelukt, heeft men het spel gewonnen.
Mens-erger-je-niet werd bedacht door de Duitser Joseph Friedrich Schmidt en verscheen in 1914 voor het eerst. De Duitse versie Mensch ärgere dich nicht was een succes en het spel werd al snel ook in andere landen verkocht.
Ludo is de Engelse benaming voor het bekende spel Mens-erger-je-niet.
Aanbevolen maximum leeftijd: 8 jaar. Doelgroep: Kinderen.
Oorsprong. Keezen is, net als mens-erger-je-niet afgeleid van het Indiase bordspel Pachisi, maar wordt met speelkaarten in plaats van een dobbelsteen gespeeld. Keezen komt wereldwijd voor, er zijn Canadese, Amerikaanse en Duitse varianten bekend. In Duitsland heet het spel Dog.
Rond 1640 verscheen het ganzenbordspel voor het eerst in Nederland. Het spel beeldde een levensweg uit, waarvan de loop werd bepaald door het lot (de dobbelsteen).
Een van de meest populaire spellen aller tijden is 'Wie is het? '. De deelnemers moeten raden welk gezicht de tegenstander verborgen probeert te houden. En het raden kan best moeilijk zijn, de truc is om slimme vragen te stellen en op die manier de identiteit te achterhalen.
Om de beurt gooit iedere speler met de dobbelsteen. Hij moet een eigen pion naar keuze net zoveel velden verplaatsen als het aantal ogen op de dobbelsteen. De pion kan andere pionnen passeren. Als de pion eindigt op een veld waar al een pion staat, dan wordt deze pion geslagen.
Mens Erger Je Niet - Drankspel | €12.95 | DrankKoning.nl.
Je speelt het spel met 2-6 spelers vanaf 6 jaar en een potje duurt ongeveer 20 minuten.
Jumbo Mens erger je niet | Blokker.
De speler gooit alle acht dobbelstenen. De speler kiest een van de geworpen symbolen (een getal of de regenworm) en legt alle dobbelstenen met dit symbool opzij. De speler mag het gooien en opzijleggen een aantal keren herhalen, telkens met de overgebleven dobbelstenen.
Iedereen kent het gezelschapsspel 'Wie is het? '. We spelen dit spel in een levensgrote uitvoering. In plaats van bordjes om te klappen, staan de klasmakkers met hun gezicht in dezelfde richting in een speelveld en loopt de zoeker door het speelveld en tikt opties weg.
Verwijder het gansje bij 45. Of verplaats het naar vakje 44. Ikzelf zou het ingewisseld hebben met vakje 58 (de dood), zodat iedereen die 9 gooit gewoon meteen op opnieuw moet beginnen. En dat zien we in de politiek ook steeds.
Het innerlijke doel is voor ieder mens hetzelfde: vakje 63, bevrijding uit de tijdruimtelijke wereld. De weg daartoe is voor ieder speler anders.
De oorsprong
Hoewel daarvoor geen bronnen bestaan, laten sommige historici de oude Grieken al ganzenborden. Aannemelijker is dat het spel der spellen in het laatste kwart van de zestiende eeuw, in Italië ontstaat.
Spel en spelregels
A: De jokers doen niet mee in het keezspel. Maar wel in Keezbord the Battle! V: Als je niet verder kan met je pionnen, moet je dan alle kaarten die je in je hand hebt weggooien? A:Ja dan moet je alle kaarten weggooien en wachten op de volgende ronde.
Als u kunt, dan moet u spelen (ook al slaat u uw eigen, of uw partners pion. Het is niet toegestaan, om u zelf te slaan op uw startpositie. Wanneer uw pion op zijn beginpositie staat mag er niemand langs en mag niemand uw pion slaan. Deze pion mag ook niet geruild worden als iemand een ruilkaart heeft.
Keezen kan worden gespeeld vanaf twee spelers. Het leukste is om met een even aantal spelers te zijn. Bij een aantal van vier spelers is iedere speler één kleur.
Wie is het? is een gezelschapsspel van spellenfabrikant MB. Het spel wordt gespeeld met twee spelers. Iedere speler heeft een bord met 24 plaatjes (bij reisversies 20 plaatjes) van portretten van personen die naar beneden geklapt kunnen worden. De personen op de kaartjes hebben uiteenlopende kenmerken.
1. The Witcher III: Wild Hunt. Er kan er maar één de beste zijn en als we het hebben over de beste open world games aller tijden wordt die koppositie vervuld door The Witcher III: Wild Hunt.