Macaroni is een soort pasta, die oorspronkelijk uit Italië komt en gemaakt is van harde tarwe (durumtarwe) en water. Deze wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. Macaroni bevat normaal gezien geen eieren en is kort en hol van vorm. Macaroni kan recht zijn, maar ook gebogen en wordt dan elleboogjes genoemd.
Middeleeuws Italië
Het oudst bekende recept voor pasta verschijnt rond het jaar 1000 in het boek "De arte Coquinaria per vermicelli e macaroni siciliani", (De kunst van het koken van Siciliaanse macaroni en vermicelli) geschreven door Martino Corno, kok van de machtige Patriarch van Aquilea.
Maccheroni komt van het Italiaanse maccheroni (Italiaans: [makkeˈroːni]), meervoudsvorm van maccherone. De academische consensus ondersteunt de positie dat het woord is afgeleid van het Griekse μακαρία (makaría), een soort gerstbouillon die werd geserveerd om de doden te herdenken.
Macaroni
Wel maccheroni, al is dit niet helemaal hetzelfde. Wij kennen macaroni in Nederland als korte en gebogen pijpjes. Maccheroni is twee tot drie keer zo lang en recht in plaats van gebogen. Ook eten de Italianen het vooral in de soep.
Pasta, de geschiedenis
Sommigen beweren dat pasta in Italië geïntroduceerd werd door Marco Polo, die de pasta meenam met zijn reizen uit Azië (Chinese en Aziatische noedels genoemd) in 1292. Echter, de geschiedenis van macaroni gaat in Italië terug tot de Romeinen, die het beschouwden als “een geschenk van de Goden “.
Pasta eet je alleen met een vork. Stop je vork in je spaghetti of tagliatelle en draai. Zelfs lasagne eet je alleen met een vork: gebruik de zijkant om de lasagne te 'snijden'. Pasta na het afgieten spoelen met koud water is echt not done: zo spoel je al het zetmeel weg.
Volgens de Internationale Pasta Organisatie is het woord 'macaroni' afkomstig van de Grieken , die tussen 2000 en 1000 v.Chr. de kolonie Neopolis (het huidige Napels) stichtten en zich een lokaal gerecht toe-eigenden dat gemaakt was van gerstemeelpasta en water, genaamd macaria, dat mogelijk vernoemd is naar een Griekse godin.
SPAGHETTI. Deze pastavorm is de bekendste ter wereld, en wordt geassocieerd met de typisch Italiaanse keuken.
Penne is een heerlijke pasta met een rijke geschiedenis. Penne is bijvoorbeeld het Italiaanse woord voor 'ganzenveer', waar vroeger mee geschreven werd. De vorm van de schuin afgesneden, holle pasta, doet inderdaad denken aan zo'n oude pen.
Ja, pasta past prima in een gezond dieet. Uiteraard belangrijk om ervoor te zorgen dat je eetpatroon is afgestemd op je totale caloriebehoefte en de verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Omdat pasta rijk is aan vezels, B-vitamines en mineralen past het goed in een gezond voedingspatroon.
Typisch Italiaans eten omvat gerechten zoals pasta met diverse sauzen (denk aan spaghetti, lasagne en ravioli), maar ook pizza en risotto. Als voorgerechten wordt er vaak antipasti gegeten zoals bruschetta en Italiaanse kazen (mozzarella en parmezaanse kaas).
Het Amerikaans maken
De Italiaanse oorsprong ervan verdween langzaam maar zeker en gerechten die ‘Italiaanse macaroni’ werden genoemd, waren niet langer macaroni met kaas, maar pastagerechten met gestoofd rundvlees en tomaten.
Spaghetti (Italiaans: /spaˈɡetti/), (spreek uit: spa-kè-tie) is een ronde pastasliert, waarmee typisch Italiaanse gerechten kunnen worden gemaakt.
Macaroni is een soort pasta, die oorspronkelijk uit Italië komt en gemaakt is van harde tarwe (durumtarwe) en water. Deze wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. Macaroni bevat normaal gezien geen eieren en is kort en hol van vorm. Macaroni kan recht zijn, maar ook gebogen en wordt dan elleboogjes genoemd.
Een zegsman van het Berkeley Castle medieval festival maakt bekend dat er een recept voor lasagne is gevonden door onderzoekers van The British Museum in het Engelse kookboek The Forme of Cury uit ongeveer 1390. Het gerecht heet loseyns, uitgesproken als lasan.
Mac and cheese heeft een speciale plek in de harten van veel mensen, vaak geassocieerd met jeugdherinneringen, familiebijeenkomsten en een gevoel van comfort. De romige textuur en rijke, kaasachtige smaak zorgen voor een gevoel van troost en tevredenheid dat ongeëvenaard is door veel andere gerechten.
Is pizza van oorsprong Italiaans? Ja!Het was in de Italiaanse havenstad Napels, eind achttiende eeuw, dat de pizza een meer hedendaagse vorm kreeg. Het platte deeg werd hier bedekt met een variatie aan ingrediënten.
Etymologie. Penne is de meervoudsvorm van het Italiaanse penna (wat 'veer' betekent, maar ook 'pen'), afgeleid van het Latijnse penna (wat 'veer' of 'pen' betekent), en is een verwant van het Engelse woord pen. Toen dit formaat werd gecreëerd, was het de bedoeling om de toen alomtegenwoordige stalen punt van vul- en dippennen te imiteren.
Tortellini is een uitvinding van de Bolognesi die de gevulde ringetjes 'turteléin' noemen. Volgens een Italiaanse legende was de bedenker een herbergier die Venus, Bacchus en Mars te logeren kreeg.
Het Italiaanse ontbijt is heel simpel: een romige cappuccino of een sterke caffè met een cornetto (croissantje) of een andere zoete lekkernij in een van de vele koffiebarretjes, of thuis een snelle koffie gemaakt met de moka, eventueel met een (zoet) broodje.
Spaghetti : de must-haves op Italiaanse tafels
Het is de bekendste droge en gladde pastasoort ter wereld, gemaakt van griesmeel van harde tarwe en water. De spaghetti heeft een lange en dunne vorm, met een ronde doorsnede.
De echte Italiaanse pasta! Wat is dat eigenlijk? Pasta gemaakt van 100% Italiaanse durum tarwe (harde tarwekorrel) met water. Deze pasta heeft een stevige structuur die perfect is voor het bereiden van al dente pasta.
Conclusie: is pasta gezond of ongezond? Volkoren pasta is een bron van vezels. Daarnaast bevat het complexe koolhydraten, eiwitten en verschillende vitamines en mineralen. Pasta is dan ook prima in te passen in een gezond voedingspatroon, mits je voor de volkoren variant kiest.
Macaroni is een van de beste pasta's om te gebruiken met een kaassaus. Omdat het dikker is dan spaghetti en ronder dan tagliatelle, blijft de romige saus er veel gemakkelijker aan kleven. Dit recept is genoeg om vier personen te voeden als hoofdgerecht.
Make-Up Art Cosmetics werd opgericht in Toronto, Canada. Make-up artiest en fotograaf Frank Toskan en kapsaloneigenaar Frank Angelo waren zeer gefrustreerd omdat ze geen make-up konden vinden die goed fotografeerde. Zodoende besloten ze hun eigen product te creëren.