Met Bose Earbuds kun je muziek afspelen en pauzeren en telefoongesprekken beantwoorden met één snelle aanraking.
Daar komt bij dat draadloze oordopjes bijna altijd beschikken over microfoons.Daardoor kan je er ook mee bellen, wat weer handig is om onderweg een gesprek te voeren.
Wil je bellen met de oordopjes? Wij raden het af om oordopjes te kopen en er veel mee te bellen. De kwaliteit van de microfoon is vaak niet goed genoeg om je verstaanbaar te maken. Wanneer je veel wil bellen, raden wij een bluetooth headset aan.
Het voordeel van earbud oortelefoons is dat je contact kan houden met je omgeving, je hoort nog wat er om je heen gebeurd. In-ear oortjes plaats je niet alleen in je oor maar gaan ook echt je gehoorgang in.
Je plugt de oortjes, via de speciale ingang in een portofoon en bevestigd het oortje in/aan je oor. Als je met bijvoorbeeld je collega's op hetzelfde kanaal zit dan kun je met elkaar praten. Via de oortjes kan jij horen wat er gezegd wordt.
Een draadloze headset maakt gebruik van een bluetooth-verbinding met uw mobiele telefoon. De headset is compact en licht, bevat een oordopje, afstandsbediening en microfoon. U hangt de headset met een beugel aan uw oor (clip). Er is ook een draadloze Bluetooth Mini In-Ear Oordopje.
Bellen met je oordopjes
Klik één keer op de middelste knop om het gesprek op te nemen en handsfree via je oordopjes te bellen. Even geen zin om te bellen? Klik terwijl je telefoon over gaat lang op de middelste knop van je oordopjes. Na een pieptoon mag de beller gezellig zijn/haar verhaal vertellen tegen je voicemail.
Conclusie. De Samsung Galaxy Buds zijn een stuk goedkoper dan de Apple AirPods, ze beloven een iets langere batterijduur en ze bieden veel van dezelfde functies, hoewel ze niet allemaal beschikbaar zijn voor iOS-gebruikers, net zoals niet alle AirPod-functies beschikbaar zijn voor Android-gebruikers.
Met oortjes in (via Bluetooth of met kabeltje)
Geen probleem, je kunt ook met oortjes in handsfree bellen in de auto. Draadloze oordopjes, zoals Apple AirPods of Galaxy Buds+, werken prima. 'Oude vertrouwde' oordopjes met een draadje werken ook prima voor handsfree bellen.
Draag je AirPods en zorg dat ze zijn verbonden met je iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch (via een mobiel netwerk of wifinetwerk). Voer een van de volgende stappen uit: Een gesprek starten: Zeg op een iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular-model) "Hé, Siri" en zeg vervolgens iets als "Bel Eliza mobiel".
Hanteer veiligheidshalve de zogenaamde 70-60-regel. Zet je apparaat niet luider dan 70 procent van het maximale volume en luister niet langer dan 60 minuten per dag. Soms kan je niet anders en moet je wel oortjes gebruiken, zoals tijdens het sporten.
Als de audio-aansluiting gebogen of gebroken is, of als de kabel beschadigd is of blootligt, hoor je mogelijk geen geluid uit je headset. Controleer of de audiostekker gebogen is. Controleer of je kabel beschadigd is. Zelfs als je geen fysieke schade ziet, kan de headset beschadigd zijn.
Het meest stevig in de oren zitten de oordopjes met een oorhaak. Deze oordopjes vangen alle klappen op, zodat je zonder ergernis van uitvallende oordopjes kan gaan hardlopen. Goede merken met sportoordopjes die niet uit je oren vallen zijn Aftershokz, Beats Powerbeats, Bose en Jabra.
In principe zijn iedere set oordopjes geschikt om onderweg van muziek te genieten. Heb je onderweg veel last van storende omgevingsgeluiden? Kijk dan voor oordopjes met noise cancelling. Let wel op: noise cancelling oordopjes dempen omgevingsgeluid veel minder goed dan noise cancelling koptelefoons.
Earbuds zijn het best te omschrijven als de traditionele oordopjes die niet volledig in het oor gestopt worden. Ze laten wat meer omgevingsgeluid binnen en dat is veiliger in het verkeer. Wel is de kans groter dat ze uit je oor vallen als de pasvorm niet volledig bij jouw oor past.
Met geluid over of op je oren hebben we het over over ear en on ear koptelefoons. Een over ear koptelefoon sluit je over het algemeen beter af van je omgeving dan on ear koptelefoons. Koptelefoons zijn minder makkelijk mee te nemen dan oordopjes, maar leveren over het algemeen een betere geluidskwaliteit.
Oortjes zijn een stuk kleiner dan koptelefoons. Dit betekent echter niet dat oortjes altijd inleveren op geluidskwaliteit. Goede oordopjes hebben vaak net zo'n goed geluidskwaliteit als een koptelefoon. Verder zijn oortjes veel makkelijker om mee te nemen en zie je ze niet tot nauwelijks in je oor zitten.
“Schuimrubberen oordoppen zorgen voor een algehele demping. Dat betekent dat ze alle geluid dat je oren binnenkomt wegfilteren. Ze dempen ook meer decibel dan oordopjes met een filter. Oordopjes met een filter worden vaak gebruikt om alleen het storende achtergrondgeluid te dempen.
Het weglaten van de opladers heeft volgens Apple tot doel de CO2-uitstoot te verminderen. Volgens het bedrijf hebben consumenten al zoveel opladers, kabels en oordopjes in huis dat het beter voor het milieu is om ze niet langer mee te leveren.
Ga naar 'Instellingen' > 'Geluiden' (of 'Instellingen' > 'Horen en voelen') en schuif de regelaar 'Beltoon en meldingen' een paar keer heen en weer. Als je geen geluid hoort, of als de luidsprekerknop op de schuifregelaar 'Beltoon en meldingen' grijs is, heeft de luidspreker mogelijk service nodig.