Verder hebben we ook Lindt EXCELLENCE wit vanille chocoladereep, LINDOR Aardbei en Room bonbons, LINDOR Witte chocoladebonbons en LINDOR Witte chocoladerepen die geen glutenbevattend ingrediënt bevatten in het recept of als sporen van kruiscontact en geschikt zijn voor consumenten die gevoelig zijn voor gluten.
Officieel gezien mogen we het niet eens chocolade noemen. Hier zit wel cacao in. Daarnaast ook suiker en andere smaakstoffen. Ook echte melk is toegevoegd aan melkchocolade om de volle romige smaak te krijgen.
Het bedrijf is opgericht rond 1845. David Sprüngli-Schwarz en zijn zoon, Rudolf Sprüngli-Ammann hadden een zoetwarenwinkeltje in Zürich, waar na twee jaar een kleine chocoladefabriek bij kwam.
Ondanks haar wereldwijde groei, blijft Lindt & Sprüngli van oorsprong Zwitsers - in feite blijven de Zwitsers de grootste kampioenen met elke burger die gemiddeld één LINDOR bonbon per dag consumeert.
De Lindt-reep bevat daarentegen een grotere hoeveelheid (verzadigd) vet. Dit is te verklaren door de grotere hoeveelheid cacao. Cacao bevat namelijk veel vet. Het vezelgehalte van 100 gram Lindt is ook acht keer hoger dan dat van 100 gram van de Milka-reep.
Chocolade met een gehalte van 85 procent cacao kan je al gezond noemen, maar 90 procent is eigenlijk beter. Het beste voor je lichaam is rauwe chocolade of rauwe cacaopoeder, omdat tijdens het branden van de cacaobonen meer dan de helft van de antioxidanten verloren gaan.
Lindt producten bestellen | Albert Heijn.
Onderstaande pure chocoladerepen zijn 100% vegan: AH Basic – Puur. AH Biologisch – Alle pure repen. AH Delicata- Alle pure repen.
Uit de metingen bleek dat de passagetijd in de darm mogelijk wordt vertraagd door pure chocolade, in vergelijking met de witte chocolade. De deelnemers rapporteerden een vastere consistentie van hun ontlasting na het eten van de pure chocolade, vergeleken met de witte chocolade.
Neem altijd pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaogehalte. Een cacaogehalte van 85 procent is ideaal, maar als dit te bitter is, dan bevat een cacaogehalte van 70 procent nog steeds voldoende antioxidanten.
De chocolade vermindert de schade aan de bloedvaten en herstelt zo leverschade door alcoholmisbruik of ziekte. Dat blijkt uit onderzoek. De donkere chocolade zorgt ook voor een lagere bloeddruk in de lever en bevat veel antioxidanten die de beschadigde cellen uit het lichaam verwijderen.
Voor wie dus vraagt naar de beste chocolades kunnen we absoluut niet één merk aanraden. Ja, we hebben zo onze voorkeuren, momenteel vinden we Dandelion bijvoorbeeld helemaal geweldig. En Soma, wereldtoppers uit Canada . En ohja, de Guasare van Soma is ook bekroond tot beste chocolade ter wereld…
Pure chocola schijnt gezond te zijn. Dat komt door de antioxidanten in de cacao, de flavonoïden. Uit onderzoek blijkt dat de specifieke flavonoïden in cacao (flavanolen) een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten en diabetes zouden kunnen voorkomen.
Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Om het makkelijker te maken, kun je geleidelijk overschakelen. Begin met een halfvolle variant en schakel daarna over naar 50% cacao chocolade.
Bananen. Bananen zorgen voor en een soort glucose wat fantastisch werkt voor de lever. Deze glucose gaan virussen, schimmels en bacteriën te lijf, dus echt een bondgenoot voor je lever.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Lindt Excellence milk extra creamy
Goede textuur, friszoete smaak, geen afleiding door andere smaken dan de chocolade zelf. Het mondgevoel is niet te plakkerig en de chocolade blijft niet vervelend hangen in de mond, maar heeft daarentegen een prettige nasmaak. Dit is wat ik wil in een melkchocolade.
Bovendien is het ook van belang om te weten hoeveel chocolade je moet eten om enig effect te hebben: tussen de 100 en 200 gram per dag voor een gemiddelde persoon, om precies te zijn. Én: het moet chocolade zijn met een hoog cacao-percentage, dat wil zeggen, hoger dan 70 procent.
Goudse kazen, cheddar (gerijpt), Emmentaler en andere harde Zwitserse kazen en Parmezaanse kaas zijn geschikt om te eten. Vermijd heel jonge kazen en bijvoorbeeld kaas als feta, die bevatten juist veel lactose.